Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

7 av 8 13-åringar rör på sig för lite

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "7 av 8 13-åringar rör på sig för lite"— Presentationens avskrift:

1

2 7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
VISSTE DU ATT… 7 av åringar rör på sig för lite Endast 1 av 4  barn äter tillräckligt mycket frukt och grönt enligt Folkhälsomyndighetens undersökning ”Skolbarns hälsovanor” Träning stärker minnet! enligt Anders Hansen, överläkare och psykiatern.

3 Vad är hälsa för dig? och massor mer… Mat och dryck Sova Må bra Träna
Vara frisk Vad är hälsa för dig? Frisk luft Röra sig i vardagen Kompisar Fritids-intressen

4 En Svensk Klassiker vill hjälpa till så att vi alla mår bättre
Framtidens nyheter? En Svensk Klassiker vill hjälpa till så att vi alla mår bättre Framtidens svenskar rör sig mest i hela världen och mår därför bättre än på flera år.

5 Vad är En Svensk Klassiker?
En Svensk Klassiker grundades För att klara av En Svensk Klassiker behöver du välja ett av skidloppen, Vasaloppet eller Engelbrektsloppet. Du ska också genomföra de 3 övriga loppen under en 12-månadersperiod.

6 Vad gör En Svensk Klassiker i dag?
En Svensk Klassiker arbetar på olika sätt för att stimulera människor till en sund och hälsosam livsstil både genom motionslopp, men också med olika projekt tillsammans med olika företag. En Svensk Klassiker passar också alltid på att berätta om en sund livsstil och hur bra det är att röra på sig för att må bra.

7 Hur kan En Svensk Klassiker inspirera till bättre hälsa och glädje för alla?

8 Jo, genom Special Olympics-klassikern!

9 Vad är Special Olympics-klassikern?

10 Film.

11 Special Olympics-klassikern vill inspirera till detta!
Regelbunden träning och rörelse kan motverka utanförskap – men framförallt ge bättre fysisk och psykisk hälsa, mer självförtroende och inte minst nya vänner. Special Olympics-klassikern vill inspirera till detta!

12 Det finns en frivillig pristävling.
Special Olympics-klassikern innehåller fyra tävlingsmoment samt kostuppgifter. Det finns en frivillig pristävling.

13 De fyra tävlingsmomenten är:
CYKEL SKIDOR LÖPNING SIMNING

14 Special Olympics-klassikern handlar om att ni tillsammans ska klara av sträckorna i de olika loppen i En Svensk Klassiker. Skidor – Engelbrektsloppet/Vasaloppet – 90 km Cykel – Vätternrundan – 300 km Simning – Vansbrosimningen – 3 km Löpning – TCS Lidingöloppet – 30 km Alternativ till skidor, cykel, simning och löpning finns.

15 Tillsammans ska ni också göra kostuppgifterna.
Det är både spännande och roliga uppgifter som handlar om mat.

16 Tävlingen pågår fram till och med den 11 maj 2018.
Tävlingsperiod Tävlingen pågår fram till och med den 11 maj 2018. Ni väljer, tillsammans med er lärare/ledare, när ni gör de olika tävlingsmomenten och kostuppgifterna. Tävlingsmomenten ska vara redovisade och kostuppgifterna klara, senast den 11 maj 2018.

17 Registrera sträcka Läraren registrerar era framsteg på  "Mina sidor” på Ni får väldigt gärna fortsätta registrera er rörelse i tävlingsmomenten fram till den 11 maj 2018. Hur långt hinner ni? Titta och jämför er med andra klasser/grupper i deltagarlistan.

18 Vad kan man vinna? Efter varje tävlingsmoment får ni ett diplom att ladda ner samt ett speciellt diplom när ni är klara med hela Special Olympics-klassikern. Alla ni som gör Special Olympics-klassikern är med i utlottning av fina priser och överraskningar.

19 Lycka till. Nu kör vi!


Ladda ner ppt "7 av 8 13-åringar rör på sig för lite"

Liknande presentationer


Google-annonser