Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

TÄVLINGSMOMENT LÖPNING

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "TÄVLINGSMOMENT LÖPNING"— Presentationens avskrift:

1 TÄVLINGSMOMENT LÖPNING
TCS LIDINGÖLOPPET

2 Skolklassikern innehåller olika tävlingsmoment
Skolklassikern innehåller olika tävlingsmoment. Nu är det dags för tävlingsmomentet löpning!

3 Hur går tävlingsmomentet löpning till?

4 Hur går tävlingsmomentet löpning till?
Klicka här för att Starta film! Hur går tävlingsmomentet löpning till?

5 Tillsammans ska ni i klassen springa eller gå minst 30 km.
30 km är samma sträcka som distansen i TCS Lidingöloppet som ingår i En Svensk Klassiker.

6 TCS Lidingöloppet

7 Historik År 1965 fick två personer, Karl Axel ”Kacke” Karlberg och Sven Gärderud, idén att starta ett terränglopp för motionärer. De fick idén efter att ha läst i tidningen ”Idrottsbladet” att friidrott inte lockat den stora massan folk till att idrotta. De ville göra ett lopp som var ett par mil och det skulle vara en bragd att göra det. Loppet planerades och genomfördes på Lidingö, som är en ö och egen kommun öster om Stockholm.

8 Historik fortsättning
Loppet fick namnet Lidingöloppet och blev 30 km långt. Första gången var det 644 löpare som startade och av dessa kom 512 i mål var det  som var anmälda till samma lopp.

9 Historik fortsättning
Sedan år 1982 finns Lidingöloppet noterat i Guiness Rekordbok som världens största terränglopp. Idag finns inte bara terrängloppet på 30 km, utan det finns både kortare lopp och barnlopp som springs under två dagar i slutet av september. Totalt deltar närmare löpare i alla lopp under Lidingöloppshelgen. TCS Lidingöloppet är en del i ”En Svensk Klassiker”.

10 Banan Banan på 30 km är en riktig utmaning. Det är en väldigt kuperad terräng och mest känd är Abborrbacken som kommer efter att du har sprungit 25 km. Det är banans längsta och brantaste backe!

11

12 Kort fakta om TCS Lidingöloppet
Sju löpare har fullföljt alla 51 lopp sedan starten 1965 Ingvar Nyqvist från Växjö AIS genomförde Lidingöloppet 30 på tiden år Ingvar var då 84 år Rekordet på TCS Lidingöloppet 30 är och genomfördes av Isacc Chemobo från Kenya Antal anmälda löpare sedan starten 1965 är stycken Antal varv runt ekvatorn (4 000 mil) har totalt sedan starten löpts 412 gånger Varje löpare tappar i genomsnitt ca 8 hg per mil. Det innebär att närmare 865 löpare ”försvann” genom svettning 2017

13 hur just ni gör på info@skolklassikern.se
Hur kan vi i klassen göra tävlingsmomentet Löpning? Klassen kan samla ihop sina kilometer på en mängd olika sätt. t.ex.: Tipsa oss gärna hur just ni gör på Vi har eller kan göra en skolrunda, vilken vi går eller springer ett par gånger under en vecka i anslutning till någon rast Vi mäter upp en rastaktivitetsrunda som alla elever ska ta sig igenom varje rast. T.ex. 50 meter. 30 elever och 50 meter ger då 30x50= m, dvs 1,5 km varje rast Vi springer eller promenerar på en idrottslektion Vi klarar av Skolklassikerns löpmoment i samband med t.ex. en friluftsdag eller annan planerad rörelseaktivitet Vi gör en ”läxa” där eleven går eller springer en sträcka hemma … eller gör vi alltihop!

14 Registrera sträcka Pedagogen registrerar den sträcka klassen går och springer på  Mina sidor på Ni får väldigt gärna fortsätta registrera er rörelse i löpning och promenad fram till den 15 maj 2020. Hur långt hinner ni? Titta och jämför på med andra klasser i deltagarlistan.

15 Vad händer när vi är klara?
Klassen kan registrera tävlingsmomenten ända fram till och med den 15 maj 2020. När klassen tillsammans nått minst 30 km får klassen ett fint diplom att ladda ner. Ni är nu klara med tävlingsmomentet Löpning!

16 Lycka till. Nu kör vi!


Ladda ner ppt "TÄVLINGSMOMENT LÖPNING"

Liknande presentationer


Google-annonser