Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

TÄVLINGSMOMENT SIMNING

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "TÄVLINGSMOMENT SIMNING"— Presentationens avskrift:

1 TÄVLINGSMOMENT SIMNING
VANSBROSIMNINGEN

2 Skolklassikern innehåller olika tävlingsmoment
Skolklassikern innehåller olika tävlingsmoment. Nu är det dags för tävlingsmomentet simning!

3 Hur går tävlingsmomentet simning till?

4 Klicka här för att Starta film!

5 Tillsammans ska ni i klassen simma minst 3 000 meter
Tillsammans ska ni i klassen simma minst meter meter är samma sträcka som distansen i Vansbrosimningen som ingår i En Svensk Klassiker.

6 Vansbrosimningen

7 Historik År 1950 ville två personer, Vansbroborna Einar Anselius och Mats Qvarfot, propagera för simning genom att simma en längre sträcka. De ville simma under de sex broarna i Vansbro, vilket innebar att man simmade 2000 meter medströms i Vanån och 1000 meter motströms i Västerdalälven. Detta är banans upplägg än idag. År 1956 var första året Vansbrosimningen blev en tävling. Loppet genomförs än idag i orten Vansbro, som är en egen kommun i Dalarna.

8 Historik fortsättning
Loppet fick namnet Vansbrosimningen och blev meter långt. Första gången var det tio simmare som startade och av dessa kom nio i mål. Idag får max personer delta i detta lopp.

9 Idag Nu är Vansbrosimningen Sveriges största öppet vatten-tävling. Idag finns inte bara Vansbrosimningen, utan det finns både kortare lopp och barnlopp som simmas under en vecka i juli. Totalt deltar närmare simmare i alla lopp under Vansbrosimningen, som är en del i ”En Svensk Klassiker”.

10 Banan Banan på meter är en riktig utmaning. Det är meter att simma medströms och de sista meterna är motströms. Vissa år är motströmmen starkare än andra, vilket kan göra att man upplever att man har svårt att ta sig framåt.

11

12 Kort fakta om Vansbrosimningen
deltagare har fullföljt loppen sedan 1950 I tävlingssammanhang har man sedan 1956 hittills simmat lite drygt 10 varv runt jordklotet ”Lassar” Stig Eriksson är Vansbrosimningens meste simmare, han har hittills simmat 50 lopp Medeltemperaturen i Vanån och Västerdalälven i juli är grader Celsius. Först 1982 fick man börja använda våtdräkt, innan smorde man in sig med fett för att inte frysa. År 1964 var första och hittills enda gången en kvinna varit segrare i simningen. Du får simma Vansbrosimningen från det år du fyller 10

13 hur just ni gör på info@skolklassikern.se
Hur kan vi i klassen göra tävlingsmomentet Simning? Tipsa oss gärna hur just ni gör på Klassen kan samla ihop sina meter på en mängd olika sätt. Till exempel: Vi simmar på en idrottslektion Vi klarar av Skolklassikerns sim-moment i samband med till exempel en friluftsdag eller annan planerad aktivitet Vi gör en ”läxa” där eleven simmar en sträcka hemma på fritiden … eller gör vi alltihop!

14 Registrera sträcka Pedagogen registrerar den sträcka klassen simmar på  "Mina sidor” på Ni får väldigt gärna fortsätta registrera era meter i simning fram till den 10 maj 2019. Hur långt hinner ni? Titta och jämför på med  andra klasser i deltagarlistan.

15 Vad händer när vi är klara?
Klassen kan registrera resultat ända fram till och med den 10 maj När klassen tillsammans nått minst meter registrerar läraren detta och klassen får då ett fint diplom att ladda ner. Ni är nu klara med tävlingsmomentet simning!

16 Lycka till. Nu kör vi!


Ladda ner ppt "TÄVLINGSMOMENT SIMNING"

Liknande presentationer


Google-annonser