Ingen äldrevård för mig !!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Advertisements

LET •Spelaren har fyra grundläggande rättigheter och störning (interference) har inträffat om motståndaren inte uppfyller dessa även om han gjorde allt.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Ingen äldrevård för mig !!
Tipspromenad Vårdhygien
ARBETSMILJÖ och SÄKERHET
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Hinduism - Indiens religion -
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Hur du skriver en bra historia
Solros fyller 1 år. Här kommer Putte. Idag är det kalas, kalas, kalas!
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Dag 1 • Frukost på hotellet serveras mellan och • Avresa mot Freetown Football Stadium för att se de bästa talangerna i Västafrika.
Marknadsplan för HälsoFreak
Det var en gång en igelkott.
Världens 7 underverk.
ERGONOMI Vad är det?.
LONDON Tisdag 18 september var det äntligen dags!.
Översikt  Förra gången  Minitest – Hur förklarade Ibn Abbas?  Nåd till barnen, speciellt mot flickor och döttrar  Nåd till de föräldralösa  Nåd till.
Tillvägagångssätt 1-sidig enkät
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är bra för oss,
Hinduism  Åk 6 1.
Matsmältningssystemet
Värderingsövning/ fyra hörn
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Högtider Islam firar sina högtider 11 dagar innan jul. Under högtiderna så äter man mycket god mat. Det mesta man äter är sötsaker och torkad frukt.
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
Hur kan barn bli mer delaktiga genom praktiskt vardagligt socialt arbete?
Vad är landstinget? I Värmland finns tre sjukhus. De finns i Arvika, Karlstad och Torsby. Det finns cirka 30 vårdcentraler. Några är landstingets och några.
Årets raket 2006  År  År  År 2007 ? Målet var och är att klättra platser per år.
NOBELFEST 2015 Bordsskick. REGLER OAVSETT VAR DU BEFINNER DIG Smackande och sörplande är aldrig accepterat oavsett sammanhang. Knuffande eller tränga.
Tips och råd bakom ratten Visas i 10 sekunder KARLSTAD.
Vänersborgscupen februari Team 06 Spånga Hockey.
Portugal 2017 (Troligtvis resa den 25/7-8/8 2017)
Välkommen. Föreningens utvecklingsområden Föreningsidé Vision – Mål - Policy Struktur Kommunikation Materiella resurser Medlemmar.
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
Cup Denmark i Köpenhamn Avresedag; 23 juli 2014 kl från Thulevallen Vi åker med 3 minibussar och en bil och det blir begränsat med packutrymme!
Vad är 1177 Vårdguiden?.
IFK Viksjö F07 united.
BE Försökte knåpa ihop bildspel för vecka 28
och visar vecka 05 BE ® BrucElvis
A C D B Vems påstående stämmer?
Och vecka 7 BE LJUD ® BrucElvis
BrucElvis presenterar stolt
Räkna till en miljon 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,14,15,16,17,18,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, En miljon är ett stort.
Week Is comming BE ® BrucElvis
Dopet till Kristus Romarbrevet 6:3-11
och visar vecka 02 BE ® BrucElvis
och Vecka 35 BE ® BrucElvis LJUD
Ett ekosystem i rymden Tänk er att ni ska göra en rymdresa som tar 100 år. 100 människor ska kunna leva på rymdskeppet samtidigt. Ni har tillgång till.
Sommarlovsbingo Bokrecension skriv om den bästa boken du läst i sommar
X 2.1 Algebraiska uttryck Kortets omkrets är: 3x + x + 3x + x = 8x
Och vecka 05 FB ® BrucElvis
Dessutom vecka 11 BE LJUD ® BrucElvis
5. Vem gör beslut till verklighet?
Det som kommer att hända är att moderniserade och förenklade regler kommer att införas från Jan efter beslut sommaren 2018 och att en gemensam världshandicap.
Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
Ingen äldrevård för mig !!
Kick off.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Feber hos barn.
Ingen äldrevård för mig !!
NÄTVERK Lärare på fritidshem.
Presentationens avskrift:

Ingen äldrevård för mig !! OBS! Ljud till För några år sedan var jag på en kryssning i Medelhavet ombord på ett lyxfartyg. Vid middagen la jag märke till en äldre dam som satt ensam vid räcket till den ståtliga trappan i matsalen. Jag noterade också att hela personalen, fartygsofficerare, servitörer, smörgåsnissar o dyl, verkade vara mycket familjära med henne. Jag frågade min servitör vem damen var och väntade mig att han skulle säga att hon ägde fartyget, men han sa att det enda han visste var att hon varit med ombord under de senaste fyra kryssningarna, fram och tillbaka. Då jag avslutat middagen fångade jag hennes blick och stannade vid hennes bord för att hälsa. Vi småpratade och jag sa: “Jag har förstått att ni varit med ombord de senaste fyra kryssningarna”. Hon svarade: “Ja, det är sant”

Jag fortsatte: “Kan ni förklara varför Jag fortsatte: “Kan ni förklara varför?” Hon svarade: “Det är billigare, men framför allt bättre än på ett äldreboende”. Nu har jag också bestämt mig - det blir inget äldreboende för min del. När jag blir gammal och svag går jag ombord på ett lyxigt kryssningsfartyg. Äldrevården kostar bedömt cirka 1000 kr per dag medan en kryssning med pensionärsrabatt kostar runt 650-700 kr per dygn och då:

1. Får du äta upp till 10 mål mat om dagen om du orkar och tar dig till restaurangen. Gör du inte det finns det rumsservice, vilket dessutom innebär att du kan få frukost på sängen varje dag. 2. Kryssningsfartyg har ofta flera swimming pooler, träningsrum med fri tvål och handduk och du bjuds på underhållning ombord varje kväll. 3. Du har gratis tandkräm, tvål, rakhyvlar och shampo. 4. Du behandlas som en gäst, inte som en patient, ger du en extra 50-lapp då och då till besättningen så gör de nästan vad som helst för att hjälpa dig. 5. Du träffar nya människor var 7:e eller 14:e dag. 6. Är TV:n trasig? Behöver du byta glödlampor eller få ny madrass? Inga problem! Personalen fixar allt för att du ska trivas!

7. Nya lakan och handdukar varje dag, du behöver inte ens be om det. 9. Om du ramlar och bryter en arm eller ett ben i ett äldreboende blir du förmodligen placerad på en sjukavdelning. Bryter du dig på ett kryssningsfartyg får du troligen flytta in i en finare lyxhytt under resten av resan. 10. Nu till det bästa av allt! Vill du se Sydamerika, Panamakanalen, Tahiti, Australien, New Zealand, Asien eller något annat ställe? Det finns kryssningar till ett stort antal vackra platser, så leta inte efter mig på något äldreboende, sök mig ombord !!!

Om du dör på fartyget så langar de kroppen överbord, inga begravningskostnader.

Så drömmer du om en lyxig ålderdom...

ÅLDRINGSKRYSSA !