Kalvfond Ger dig rika smaker

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kolhydrater Vid fotosyntesen bildar växterna kolhydrater. Till denna grupp hör socker, stärkelse och cellulosa.
Advertisements

Fetter & Vatten Fett – Energigivande näringsämne.
Svarvarvägen 12, Saltsjö-Boo
Mat och hälsa åk 8.
Kostföreläsning Repetition
En uppsats om hälsa Mitt namn. SAMMANFATTNING Text…
Näring och individuella behov åk 8
Celler, organ och organsystem
ViktreduktionAptitlöshetIllamående 2 Nutritions behandling vid Hematologisk sjukdom, Okt 2011, Leg dietist Åsa Nybacka.
Sammanfattning mat och hälsa
Solliden Lindesbergs kommun
Näringslära Vi använder kemisk energi i bensin för att få bilarna att gå. Men här har vi inte något vanligt mått på bensinens energi utan vi brukar istället.
Mat och hälsa åk 6.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
matsmältningssystemet
Matsmältningen börjar i munnen.
Vad behöver vi mat till? Energi Byggmaterial Cellandning:
Hur ska man planera upp sina måltider?
Kost för idrottare.
Cornflakes historia.
Cellen och dess beståndsdelar
Vad ska du äta och varför ?
EKOLOGI Läran om samspelet mellan levande organismer (djur och växter) och den miljö som de lever i (klimat, jordmån, m.m.)
Vad finns i maten?.
Kost och vätska för längdskidåkare referens; SISU idrottsböcker
Ämnen och vatten.
MATSPJÄLKNINGEN Station 2: Magsäcken Station 1: Munnen
MATSPJÄLKNINGEN.
Kolhydrater Tre grupper.
ÄMNENA I MATEN.
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Protein
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.
»Ämnen har egenskaper Lukt Smak surt beskt salt sött.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION.
Kostanalys - RÄTT MAT VID RÄTT TIDPUNKT GER DET BÄSTA TRÄNINGSRESULTATET.
Kost. Vem är jag? Jobbar på Logistikskolan/TrängR Bor i Trädgårdsstaden Gift med Per Barn Albin 6 år, Tim 8 år Utbildad på GIH; Tränarutb Övrigt: PT utb,
Kostföreläsning med inslag av förebyggande träning för knäskador Rebecca Pedersen Företagssköterska, kostrådgivare och styrketräningsinstruktör.
Goda resultat inom idrott bygger på en bra balans mellan att ÄTA, TRÄNA och VILA.
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
Proteiner Fett Kolhydrater Mineralämnen Vitaminer Vatten För att din kropp ska må bra behöver den:
© Folkhälsoenheten, ÖLIF 2007 Obalans i triangeln = Försämrad prestationsförmåga - Trötthet - Sjukdom / Skador - Näringsbrist -
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
BRA MAT För unga idrottare. KROPP OCH KNOPP BEHÖVER ENERGI Din hjärna är ett av kroppens viktigaste organ och behöver ca 100 gram kolhydrater under en.
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Energi och Näringsämnen
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
Mat och dryck Brukar du laga mat hemma?
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
Team 08.
KOST Grupp forsläsning.
Källa: Livsmedelsverket
PH-skalan Vi säger att pH 7 är neutralt, samma sak gäller för pH 6 och pH 8. Om pH-värdet är under 6 säger vi att det är surt. Om pH-värdet är över 8 säger.
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Matspjälkningsapparaten
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
Lektion 1 Grönsaker, frukt och bär
- Personlig Tränare - Kostrådgivare - Integrativ Coach
Mat är livet.
Malin Stigemyr Kajsa Urge
Typiska kännetecken för instruktioner
Ger en känsla svenska vildmarken
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Oxfond Med kraft och styrka
Johan Karlsson, Pilängskolan, Lomma –
Presentationens avskrift:

Kalvfond Ger dig rika smaker En av kökets absoluta hörnstenar, i många recept är den grunden med sin fina rena lite lena köttsmak. Med vår kalvfond så kommer smakerna dina maträtter och såser att lyfta. Prova dig fram Mondana gör det goda godare. Ingredienser: Vatten, maltodextrin(vete), salt, aromer, jästextrakt, köttextrakt (3%), vinkoncentrat (madeira, portvin), tomatpulver, stabilisator (xanthan), grönsaksextrakt, lökpulver. Näringsinnehåll per 100 g: Energi 657 KJ / 155 kcal, Fett 1,2 g varav mättat fett 0,7 g, Kolhydrater 29,2 g varav socker 3,1 g, Protein 6,2 g, Salt 15,8 g Salthalt i utspädd fond: 0,52 g