Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

EKOLOGI Läran om samspelet mellan levande organismer (djur och växter) och den miljö som de lever i (klimat, jordmån, m.m.)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "EKOLOGI Läran om samspelet mellan levande organismer (djur och växter) och den miljö som de lever i (klimat, jordmån, m.m.)"— Presentationens avskrift:

1 EKOLOGI Läran om samspelet mellan levande organismer (djur och växter) och den miljö som de lever i (klimat, jordmån, m.m.)

2 Ekosystem Ett litet ekosystem kan vara djur och växter i en liten vattensamling bland klipporna. Ett större kan vara strandkanten vid havet. Ett stort kan vara hela jorden

3 Ekosystem består av två delar.
Biotisk = Djur och växter Abiotisk = Mineral, klimat, jordmån, höjd,.. Man kan säga att biotiska delen är den levande delen och den abiotiska är icke levande delen.

4 Näringskedja 2:a konsument Energi och regn 1:a konsument Producent

5 Näringskedja Näringsväv 2:a konsument Energi och regn 1:a konsument
Producent

6 Fotosyntesen 6H2O + 6CO2 + solenergi C6H12O6 + 6O2 Ljus=Energi O2 CO2
Koldioxid och vatten omvandlas i trädet till kolhydrater (socker, stärkelse och cellulosa). Trädet växer H2O + salter, mineraler

7 Ekologi – skiss hur det hänger ihop


Ladda ner ppt "EKOLOGI Läran om samspelet mellan levande organismer (djur och växter) och den miljö som de lever i (klimat, jordmån, m.m.)"

Liknande presentationer


Google-annonser