Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ungdomars drogvanor 2011 Undersökning bland årskurs 9
Advertisements

Drogförebyggare Håkan Fransson
Alkohol- & drogpolicy för. Alkohol- & drogpolicy för Hökåsens/Mälardalens IBK Hökåsens/Mälardalens IBK (H/M IBK) är en ideellförening där huvudinriktningen.
Rökfria skolgårdar - när når vi dit?
ÖSK Ungdom Idé, mål & policy Ungdomarna i Centrum
Arbete mot doping i Luleå
Arvika Slalomklubb, ASLK Alkohol- och drogpolicy för Arvika Slalomklubb Arvika Slalomklubb (ASLK) är en ideell förening som bedriver alpin verksamhet,
Det är viktigt att det inte förekommer droger när jag representerar vår förening, exempelvis när jag använder vår klubboverall.
Vad kan jag göra som förälder? Om alkohol, unga och föräldraskap Presentation 4 Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus.
ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Socialdepartementet Konferens om drogsituationen i länet och framtidens förebyggande arbete Maria Renström Gruppledare för regeringskansliets samordningssekretariat.
Målområde 10: Goda matvanor och säkra livsmedel Trender och förändringar Ammade barn vid 4 och 6 månaders ålder: Variationerna i amningsfrekvens är stora.
Utbildning Antidoping. Stockholms Idrottsförbund Lars Jonsson Antidoping och elitansvarig
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Positiva trender:Negativa trender: SkoltrivselDet allmänna hälsotillståndet SkolfrånvaroStress, särskilt flickor Färre med icke godkända betygNedstämdhet.
SOLLEFTEÅ - en kraftfull kommun …där människan står för kraften tillsammans med skogen, vinden och vattnet.
Utvecklingskonferens Eskilstuna september 2013 Redovisning - föreningsenkät.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
Täby Flyers – antidoping December Aktiviteter – hälsosamma atleter Hälsosamma atleter Antidoping Kost Träning/rehab Sjukvård ●Utbildning för spelare.
I Umeå har 3711 elever svarat. 84 % av det totala antalet elever. På Carlshöjdsskolan, åk 7-9, har 127 elever av totalt 147 svarat.
Drogvaneundersökning Genomfördes på Arenaskolan och Ala skola den augusti 2015 Utomstående funktionärer 513 av 579 elever deltog Åk 7: 165.
VIKSKOLANS VÄRDEGRUND
Drog policy ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Som idrottsförening har vi ett stort socialt ansvar för vår verksamhet och hur vi formar idrottens attityder. Syftet.
Socialdepartementet En samlad strategi för ANDT- politiken Maria Renström Ämnesråd och gruppledare ANDT och Socialtjänst Socialdepartementet.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Folkhälsoenheten Elevundersökning om tobak, alkohol och narkotika Åk 9 och Gy 2 Genomförd vårterminen 2010.
Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Aktiva under 12 år.
Drogvaneundersökning 2016 Öckerö kommun Genomfördes 7 mars 2016 Totalt externt bortfall 371 av 443 elever deltog (bortfall 16,3%) Externt bortfall i årskurser.
Föräldramöte Agenda Avsluta 2013 Målsättning Adolfsbergs IK Målsättning/Vision AIK P05 Organisation (detta skall vara klart idag!) Säsongen.
Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Föräldrar.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
Stockholmsenkäten, 2016 Ekerö kommun Åk 9 Åk 2 (gymnasiet)
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Drogvaneundersökning 2016
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Sundsvall Hockeys föreningsvision är ”Klubben med framtidens stjärnor”. Sundsvall Hockeys verksamhetsidé är ”Att nå en hög sportslig nivå med en ekonomi.
ANDT förebyggande arbete Jämtlands län
Drogvaneundersökning Åre kommun åk 9 och år 2 på gymnasiet
Välkomna till föräldramöte F
Våra Värdegrunder.
Askims IK P07 Föräldramöte
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
VÅRA REGLER - Varla IBK P-04 Svart
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
KICK OFF P-96!!! Hej alla barn o föräldrar! Nu har vi haft sista gemensamma träningen innan sommar uppehållet.
Värderingar Lekebergs IF
TEAM U 15 SÄSONGEN
Dagordning Tankar kring fotbollsträningen BAIK som förening
Välkomna till föräldramöte F
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Alkohol Narkotika Doping Tobak
Tips inför valborg Valborg är en helg då många unga dricker alkohol. Berusade ungdomar råkar oftare ut för olyckor eller utsätts för brott. Oftast är.
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Medlemmar, ledare, kansli och styrelse Våren 2017
Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Föräldramöte P
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Universellt preventionsarbete – tidigt främjande insatser
Presentationens avskrift:

Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Föräldrar

Vi vill främja positiva och trygga miljöer där alla får möjlighet att utvecklas idrottsligt, socialt och kulturellt. För oss ingår alkohol, narkotika, doping och tobak inte i en sådan miljö!

Därför har vi nu en gemensam ANDT- policy tillsammans med andra föreningar i Mölndals stad Nu möts alla våra medlemmar av samma budskap, oavsett vilken förening de engagerar sig i!

Med policyn hoppas vi kunna: Bidra till att minska risken för att ungdomar och vuxna råkar ut för skador och problem relaterat till ANDT Stärka våra medlemmar att göra hälsosamma val och undvika ANDT Bidra till att öka kunskap om de negativa effekterna av ANDT på idrott och samhälle

Riktlinjer som berör föräldrar Vi strävar efter att inte prata positivt om alkohol och tobak i samband med föreningens verksamhet. Vi pratar inte positivt om narkotika och doping. Vi följer de regler och lagar som finns i svensk lagstiftning gällande alkohol, narkotika, doping och tobak.

Alkohol Riktlinjer som berör föräldrar Vi dricker inte alkohol när vi bär föreningens kläder/utrustning. Föräldrar dricker inte alkohol i samband med träningsläger, tävlingar, matcher eller annan verksamhet där man ansvarar för föreningens barn och ungdomar. Vi har nolltolerans mot alkoholkonsumtion i samband med skjutsning till matcher, träningar och tävlingar. Tänk på att det du druckit kvällen innan kan påverka din körförmåga.

Narkotika, doping och tobak Riktlinjer som berör föräldrar Narkotika- och dopingklassade substanser får aldrig förekomma på något sätt i vår verksamhet. Vi uppmuntrar våra medlemmar att värna om nikotinfria miljöer och en kultur utan tobak. Våra myndiga ledare, tränare och idrottsutövare strävar efter att avstå från tobak under träning, tävling eller match och hanterar sitt tobaksbruk med omdöme inför andra. Tredje punkter här gäller för våra myndiga ledare, tränare och idrottsutövare men vi uppskattar om föräldrar gör likadant.