Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen."— Presentationens avskrift:

1 ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR HÖSTEN

2 Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen och utanför. En utgångspunkt för hur vi, föreningen och ni som föräldrar kan hjälpas åt för att föra över grundläggande värderingar till våra ungdomar Föräldraträffar kommer att ske två gånger per år LagFörening Föräldrar För spelarens bästa

3 Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Kvällens tema Gemensamma diskussioner och eventuella överenskommelser Utbildningar i föreningen

4 Rapport från ledarna om året som gått Matcher under året: S:t ERIKS-CUPEN Andra cuper ? Stämningen

5 Presentation av närvarande styrelseledamot  Namn på personen  Telefon  E-postadress  Mina uppgifter

6 Har föreningen någon egen cup att informera om?

7 Föreningens rekommendationer “Cupstege”

8 Spelåret 2012 – Erfarenheter efter införande av förstalag

9 Presentera här föreningens största arrangemang (de närmaste åren)

10 Hur tränar vi i vinter ?

11 TEMAN: Hur gick året? Aktiva Idrottsföäldrar

12 Viktiga ledord ur Fotbollens spela, lek och lär - sett ur föreningens synvinkel Ungdomar i åldern 13 till 19 år, som har speciella förutsättningar, färdigheter och vilja, ska särskilt kunna utveckla sin talang Fotbollsverksamheten ska utvecklas tillsammans med föreningar, skolan och föräldrar Stockholms Fotbollförbund tillhandahåller stöd för sina kvalitetssäkrade samarbetsskolor. Stockholms Fotbollförbund ska certifiera gymnasieskolor och kvalitetssäkra grundskolor med fotboll på schemat. Hur har fotbollens ledord fungerat för ert lag under året?

13 I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1

14 Aktiva föräldrar Att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen och utanför En utgångspunkt för hur vi, föreningen och ni som föräldrar kan hjälpas åt för att föra över grundläggande värderingar till våra ungdomar Parallellt med våra föräldramöten arbetar tränarna också med ett program för ungdomarna under ordinarie träningar

15 Förra föräldramötet  Temat var: Hälsosamma vanor i vardagen och inför träning samt match!  Diskuterades särskilt

16 Rapport från tränaren  Ungdomarna har diskuterat: Prestera mera!  Man kom fram till följande

17 Kvällens tema  Om att vara en tonårsförälder! Bilden hämtat från: http://www.barnperspektivet.se/teman/tonar/vanliga-brak-konflikter

18 Fakta Andel (%) föräldrar som har ett tillåtande förhållningssätt till ungdomsdrickande i relation till barnets ålder (Koutakis & Stattin, 2008).

19 Fakta FIGUR 4 Andel (%) fjorton- och femtonåringar som uppger att de varit berusade mer än 4 gånger den senaste terminen i relation till föräldrarnas förhållningssätt till ungdomsdrickande (Koutakis och Stattin, 2008).

20 Fakta  Att låta barnen smaka? Forskning visar att ungdomar som bjuds på alkohol av sina föräldrar dricker mer än ungdomar som har föräldrar som är restriktiva till ungdomsdrickande.  Vilka risker finns med ungdomsdrickande? Bråk och våld, oskyddade samlag och oönskade sexuella situationer, fysiska prestationer och skolarbetet påverkas negativt  Forskningen visar också att ungdomar som debuterar tidigt med alkohol dricker mer och löper ökad risk för att utveckla beroende och narkotikamissbruk

21 Fakta  Var tydlig som förälder: I handling: Inte bjuda sina barn på alkohol I ord: Förklara med värme, tydlighet och engagemang att det inte är ok att dricka alkohol när man är ung – inte hemma och inte med kompisar  Det är aldrig för sent, om man tror eller vet att ens son/dotter druckit! Engagerade och tydliga föräldrar kan påverka den fortsatta utvecklingen.

22 Gemensamma diskussioner & ev. överenskommelser Vad kan vi som föräldrar göra för att ungdomarna ska känna att de har tydliga förväntningar på sig? Vilken typ av aktiviteter tycker vi att det är rimligt att våra barn får ge sig ut på utan sällskap av ansvarsfulla vuxna? T ex vara på stan, gå på A-lagsmatcher, sova över hos en kompis I denna ålder ställs ofta föräldrar mot varandra med uttryck som –alla andra får ju! Finns det något ni föräldrar bör fundera över vad gäller gemensamma överenskommelser som är relaterat till detta? T ex sovtider, tid att vara hemma på kvällen, att man talar om tobak och alkohol?

23 Hemläxa “ middagstipset” Diskutera hemma runt middagsbordet med era ungdomar - Alkohol & Tobak

24 Föreningens rekommendation är att ledarna under året genomgår kursen:  Bas 2 Spelförståelse – Endagskurs  Bas 2 Målvaktsspel (MV-stegen för målvaktstränare Föreningens rekommendation är att spelarna under året genomför: föreningsträdet ”Mitt lag” med delavsnitten : Kompisskap Rätt och fel Stress och press. Vidare skall spelarna diskutera Aktiva Idrottsföräldrars avsnitt ” Fair play och respekt” samt ”prestera mera” inom ramen för Aktiva Idrottsföräldrar. Föreningen önskar att föräldrar kommer på nästa föräldraträff. Utbildningar för ledare och spelare under året i P 12

25 Föreningsträdet Under säsongen kommer laget att diskutera Kompisskap Rätt och fel Stress och press Diskutera dessa frågor med era barn ex. vid middagsbordet.

26 Förening + Föräldrar = för spelarens bästa


Ladda ner ppt "ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen."

Liknande presentationer


Google-annonser