Gruppintervju för timvikarier Nacka Seniorcenter

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Arbetssätt som stöder äldres funktionsförmåga
Advertisements

Introduktionsavtalen BUI och BAL
Resultat Det som framkom i mätningarna var att aktiviteter som är omtyckta (bl.a. musik, gymnastik) av boende gör att fler stannar kvar i salongen och.
Ledarutveckling över gränserna
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Ledarutveckling över gränserna
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Månadsbokslut maj 2012 Sociala Stödresurser. Månadsbokslut maj 2012 VERKSAMHETSRESULTAT Ingen större förändring i förhållandet till T1. Fortsatt fokus.
AU Digital samverkan LO Process
Case Aneby Vilka är vi?.
Bergmansgatans Stödteam
Ordlista.
CASE Hultsfred Ledarutveckling över gränserna
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Utvärdering Övning 2 GSS/GGI Övning 8 maj. Mål med övningen  Träna samverkan i en gränstrakt  Lösa problem tillsammans över gränsen  Juridiska spörsmål.
Information från godkända utförare inom familjerådgivning i Ekerö kommun Psykoterapimottagningen Samtalshuset i Mälardalen AB Kontaktinformation: Jane.
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Månadsbokslut september 2012 Sociala Stödresurser.
Uppdrag Vårt Uppdrag Vi har fått i uppdrag från Högsby kommun att ta reda på hur bemanningsenheter för vikarier fungerar i andra kommuner. Verksamhetens.
Dagverksamhet och särskilt boende för äldre. Personaltäthet.
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
Information till KPR Planering av personalens arbete inom Järfälla hemtjänst Barkarby /Skälby Kallhäll/Stäket 2 Jakobsberg 2 Jakobsberg 1.
En arena för lek och kompisskap
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF:s Företagarcoacher.
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
Månadsbokslut mars 2012 Sociala Stödresurser. Månadsbokslut mars 2012 VERKSAMHETSRESULTAT Läget i verksamheterna är bra. VSS är i ständig förändring,
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Personligt brev.
Semester – vad gäller? Syftet med materialet är att klargöra rättigheter gällande semester.
Trygg Hemgång Ronneby Trygg Hemgång Ronneby april 2017.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Bemanning och anställning Av vikarier inom vård och omsorgsförvaltningen.
Vaggeryds kommun Hur arbetar jag som arbetsterapeut i socialpsykiatri i Vaggeryds kommun?
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Kvalitetsarbetet under och framåt. Arbets- och företagsenhetens kvalitetsarbete Affärsmässighet Kunden är alltid i fokus! Nacka kommuns kvalitetsarbete.
Uppdrag motverka mäns våld mot kvinnor Introduktion till filmen Vill du välja färg och/eller layout? Klicka på den lilla pilen under knappen ”Ny bild”
SIP 16 december 2015 Maj Rom. Antal personer Källa: SCB 2013.
Attraktiv Hemtjänst - Ökat inflytande och självbestämmande för brukarna - Attraktiv arbetsplats för medarbetarna Information till funktionshinderråd.
Föräldramöte ängahuset 12 okt
Skövdemodellen Tillsammans skapar vi vägar till arbete
JOBBGARANTI I VÄRMLAND EFTER VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET
Tillsammans skapar vi en Inkluderande arbetsmarknad
ESF-projekt Arbetshoppet
Servicedesk öppnar för lönefrågor
LEDSTJÄRNOR HSL-ENHETEN
Välkomna.
Skövdemodellen Tillsammans skapar vi vägar till arbete
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Upplägg En nätverksdriven samverkanslösning för smartare etablering på arbetsmarknaden Skellefteå, 31 oktober
NÄR VÄLFÄRDEN GÅR FRÅN DELTID TILL HELTID
Omställningen av hälso- och sjukvården
Chef Viktig information till dig som chef gällande nya lönesystemet.
Arbetsledning efter kontorstid i Social resursförvaltning
Centrum för Förberedande Arbetsträning
Samarbetsformer för SoL och Hälso- och sjukvård (ordinärt boende och hemtjänst) Hur hittar vi samverkan/ samarbetsformer mellan SoL och Hälso- och sjukvårdsorganisationen.
Vad betyder förhållningssätten för mig (oss) som chef?
Arbetsrehabilitering - ökad utslussning
Välkomna.
Gruppintervju Natt- och larmpatrullen
APT Minnesantecknare Föregående möte Ekonomi Kvalité,
Logga in på din Nacka-sida. Sök på Varbi i sökrutan
Gruppintervju HVB-boenden för ensamkommande ungdomar
Gruppintervju omsorg & assistans (LSS)
Enheten för uppföljning och utvärdering
LRFs arbetskraftsförsörjnings- och integrationsprojekt
Dialogmöte enskild pedagogisk omsorg.
Presentationens avskrift:

Gruppintervju för timvikarier Nacka Seniorcenter

Välkomna till Arbets- och karriärverksamheten! Vårt uppdrag är: Bemanning vid korttidsfrånvaro, upp till 2 veckor framåt i tiden Vikarielån 6 veckor upp till 6 månader Sommarrekrytering Rekryteringsuppdrag Alla vikarier upp till 6 månader är anställda på AKV AKV är en del av och en stödfunktion inom Välfärd samhällsservice som erbjuder kommunala alternativ inom individ- och familjeomsorg, arbets- och fritidsverksamhet, kulturverksamhet samt omsorg om äldre och funktionsnedsatta. Arbets- och karriärverksamheten (AKV) ansvarar för bemanning vid korttidsfrånvaro som verksamheterna inte kunnat planera för och inte kunnat täcka med egen tillgänglig personal. Allt från bemanning samma dag till upp till 2 veckor framåt i tiden. VAB, sjukdom, semester, t.ex. Vikarielån - Vi rekryterar och ”lånar ut” vikarier till längre vakanser 1mån till 6mån med förlängning. Vid behov av AVA frågar vi alltid först våra befintliga timvikarier om det är någon som är intresserad av vikariatet, innan vi går ut och eventuellt nyrekryterar. Alla timvikarier och månadsvikarier upp till 6månader är anställda på AKV men arbetar ute på våra verksamheter. Ansvarar för sommarrekryteringen för alla våra vård- och omsorgsverksamheter. Arbetar man som timvikarie hos oss finns det goda möjligheter att få ett längre vikariat med schema under sommaren. Hjälper till med nyrekrytering av all omvårdnadspersonal., även fasta tjänster.

Våra verksamheter är.. Nacka Seniorcenter Natt & Larmpatrullen Ektorp Sjötäppan Sofiero Talliden Älta Natt & Larmpatrullen - Sofiero Ektorp ligger här upp för gatan. Sjötäppan ligger i Saltsjöbaden. Sofiero i Saltsjö-boo. Talliden i Fintorp. Älta i Älta centrum. Natt & Larmpatrullen - utgår från Sofiero

Vi erbjuder.. Meningsfullt arbete Möjlighet till utveckling och erfarenhet Webbutbildningar Möjlighet att påverka din arbetstid; flexibel arbetstidsmodell Möjlighet att önska fortsatt anställning Schyssta arbetsvillkor Får vara med och göra skillnad i någons vardag, hjälpa, stötta och motivera Möjlighet till utveckling: Man erbjuds goda möjligheter att prova många olika verksamheter hos oss om man vill. Både på de olika centern och olika verksamhetsområden. Webbutbildningar som är lönegrundade vid lönerevision. Flexibelt arbete: I och med att man väljer själv när man lägger sig tillgänglig och har möjlighet att jobba Beroende på erfarenhet och utbildning har man möjlighet att få längre vikariat som kommer ut samt sommarvikariat. I förlängningen även tillsvidare om rätt utbildning.

Vi förväntar oss.. Flexibilitet Följa rutiner Ta ansvar Att man frågar Kundperspektiv Man lägger till och uppdaterar sin tillgänglighet ofta. Man är flexibel och anpassar sig efter de nya situationerna och arbetsplatserna. Respekterar och följer dels AKV:s rutiner men framförallt verksamheternas rutiner. Vågar fråga. Hellre en gång för mycket! Alltid kunden i fokus.

Laget runt.. Tidigare erfarenhet inom vård och omsorg? Utbildning inom vård och omsorg? Varför intresse för denna målgrupp? Hur mycket är du intresserad av att jobba? Dag/Kväll eller Natt? Körkort?

En liten gruppövning… 3-4 egenskaper eller kompetenser som ni tycker är viktiga när man ska arbeta inom omsorgen. Ett exempel på en egenskap som jag anser vara viktig när man jobbar med det jag gör (rekryteringsassistent) är strukturerad. Så skriv en egenskap per lapp och när ni är klara kan ni gå och sätta upp era lappar på tavlan.

Gruppövning 2 - Case Nu kommer en övning där vi kommer ge tre olika exempel som kan uppstå inom omsorgen och de olika verksamheterna. Ni ska få resonera och diskutera kring de olika casen.

Processen framåt Återkoppling via mejl eller telefon 2 referenser med arbetsledande roll Utdrag ur belastningsregistret (blankett 442.5) Mobilt bankID Arbetsgivarintyg och eventuella omdömen Betyg på relevant utbildning