Enpunktsperspektiv.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det första du bör göra är att rita horisonten
Advertisements

Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
ETT SÄTT ATT BESKRIVA VERKLIGHETENS SITUATIONER MED MATEMATIK
Att rita perspektiv Följ med steg för steg.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Kraft och tryck Kapitel 6.
Tryck I en bomb använder man sig av tryck-kraft för att skapa förstörelse. Nu kommer förklaringen på vad tryck är. Tryck är en kraft – tryckkraft. Tryck.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn eller med.
Att rita perspektiv Följ med steg för steg
Förord Bildkomposition
Perspektiv rita ett hus Grundlektion årskurs sju linneaskolan
Ålder Namn Datum SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder en hörapparat (höger öra) Jag använder två hörapparater.
Skyltning var och hur? Skyltningen utgår från varje lokals speciella förutsättningar och de behov besökarna kan tänkas ha. Skyltar behövs i regel på följande.
Idag ska ni få lära er om vad Pi är och dess historia.
Version 1.2 Övningsuppgift Byta enhet Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Version 1.2 Övningsuppgift Byta enhet Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Kapitel 6 Kraft och tryck
Var vänlig svara på nedanstående frågor innan du svarar på frågorna om din hörsel Namn: Datum: Ålder: Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder.
De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. Du svarade på samma frågor tidigare.
Bra att tänka på i ämnet svenska och när man har mig som lärare…
Analytiker & Holistiker
KVALITATIV ANALYS - BALK & RAM
Retorik & Argumentation
PowerPoint 2007 Lathund.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 7 Dispositionsläget Börja med att spara den här presentationen som Min presentation 7.
Rörelser.
Google SketchUp Del 1.
Version 1.2 Övningsuppgift Ansvarsöverflytta patientärende Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Kraft - motvikt All kraft har en motkraft
Skala ToM Anders Pallin.
FRESKER och kända konstnärer
Brännare, fanta/ölburk med lite vatten i, vattenbad vid sidan om Vi värmer Fantaburken tills vattnet börjar koka, sedan vänder vi den hastigt ner i ett.
OMKRETS & AREA Omkrets = b + b + h + h = 2b + 2h Area = b × h
ORDET AREA BETYDER STORLEKEN AV ETT OMRÅDE
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
Gör direkt: Gå till hemsidan: Klicka på dagens PowerPoint
LJUSET - OPTIK.
Vad gjorde vi förra gången? Nu borde du ha koll på de 16 första begreppen. Öppna begreppslistan på Superhumans & kolla att du kan dem!
Mälarhöjdens IK 2010 Vi har chans att ta tre poäng i varje match
Version 1.2 Övningsuppgift Ansvarsöverflyttning Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
En förenklad och förminskad bild av verkligheten sedd uppifrån himlen Vad är en karta?
Genomgång 1: mål Känna till hur ljud bildas och hur det sprids i luften 2. Känna till att ljud kan beskrivas som en vågrörelse 3. Veta vilken.
Positionsspel för våra målvakter. Vad är ett bra positionsspel?
Manada.se Kapitel 6 Linjära och exponentiella modeller.
Kroki Kroki (av franska croquis ’skiss’) är en skissartad teckning efter levande modell. Krokiteckning har utgjort en central roll inom konstnärlig utbildning.
Få perspektiv på tillvaron. Ögonhöjden Ögonhöjden hos betraktaren är alltid detsamma som horisontlinjen. I denna bild är fotografen lika lång som personen.
KRAFTER KRAFT MOTKRAFT MASSA TYNGD. Krafter påverkar materia  Prova att lyfta din penna  Jämför detta med att lyfta något tyngre, tex din fysikbok.
Lite matterepetition Räknesätten, bråk, förkorta, parenteser
Kurvor, derivator och integraler
ÖVNINGAR P03 - målvakt bas
Illustrator introduktion.
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Att rita perspektiv Följ med steg för steg
Att rita tvåpunktsperspektiv
GREENSCREEN BY DO INK.
Design Alexander Widman
En kort introduktion till Centralperspektivet
Bestämma effektförbrukning!
Att rita perspektiv Följ med steg för steg.
En liten kort instruktion
Komma igång med Scratch
Mekanikern tittar frågande på henne: "Vad är en "710"???"
Mekanikern tittar frågande på henne: "Vad är en "710"???"
Presentationens avskrift:

Enpunktsperspektiv

Centralperspektiv eller enpunktsperspektiv är en teknik inom konsten som används för att beskriva avstånd i målningar eller teckningar. Denna teknik uppfanns och utvecklades av Filippo Brunelleschi i Italien på 1400-talet. Man kan säga att ju längre bort i bilden något befinner sig desto mindre blir det. Denna teknik skapar illusionen av djup i bilden.

Övningsuppgift Rita upp ett tomt rum i enpunktsperspektiv på A4-papper. Följ bilderna som kommer här i bildspelet.

Rita upp en rektangel på pappret. Ju mindre rektangel desto djupare blir rummet. Om du gör rektangeln väldigt liten kommer rummet upplevas som en korridor.

Märk ut en punkt någonstans i rektangeln. Denna kallas flyktpunkt Märk ut en punkt någonstans i rektangeln. Denna kallas flyktpunkt. Punkten är i ögonhöjd. Sitter man på golvet ska punkten vara långt ner på rektangeln. Står man på en stol ska punkten placeras högt upp. Samma sak gäller i sidled. Står man till vänster i rummet sitter punkten till vänster och om man står nära rummets högra vägg sitter punkten mer till höger.

Rita perspektivlinjer från flyktpunkten till kanten på pappret. Linjerna ska gå genom hörnen på rektangeln.

Sudda ut flyktpunkten och linjerna inuti rektangeln Sudda ut flyktpunkten och linjerna inuti rektangeln. Sen är rummet färdigt!

Testa nu att göra minst två nya rum där du ändrar storleken på rektangeln och flyttar flyktpunkten till höger eller vänster, uppåt eller neråt. Hur ändras rummet? Skriv en liten anteckning på varje bild.