Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad kan jag göra som förälder - om alkohol, unga och föräldraskap Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus Koutakis.
Advertisements

Ungdomars drogvanor 2011 Undersökning bland årskurs 9
ÅLDERSGRUPPEN 10 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Hälsosamma Sverige. Arbetsgruppen •Filippa Reinfeldt, Ordförande •Saila Quicklund •Inger René •Carl-Johan Sonesson •Jenny Petersson •Rasmus Törnblom •Johan.
Drogförebyggare Håkan Fransson
Alkohol- & drogpolicy för. Alkohol- & drogpolicy för Hökåsens/Mälardalens IBK Hökåsens/Mälardalens IBK (H/M IBK) är en ideellförening där huvudinriktningen.
Arvika Slalomklubb, ASLK Alkohol- och drogpolicy för Arvika Slalomklubb Arvika Slalomklubb (ASLK) är en ideell förening som bedriver alpin verksamhet,
Det är viktigt att det inte förekommer droger när jag representerar vår förening, exempelvis när jag använder vår klubboverall.
ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Utbildning Antidoping. Stockholms Idrottsförbund Lars Jonsson Antidoping och elitansvarig
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Coaching.
Drogförebyggare Håkan Fransson Tel:
Bra uteliv – för unga.
SOLLEFTEÅ - en kraftfull kommun …där människan står för kraften tillsammans med skogen, vinden och vattnet.
MÅL  De resultatmässiga målet för 2008 är serieseger för båda lagen.  Vägen till målet dit går via hård träning, seriös inställning och gott kamratskap.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
Täby Flyers – antidoping December Aktiviteter – hälsosamma atleter Hälsosamma atleter Antidoping Kost Träning/rehab Sjukvård ●Utbildning för spelare.
Narkotikaundersökning bland elever på gymnasium i Norrbotten 2012 och 2014.
Drogvaneundersökning Genomfördes på Arenaskolan och Ala skola den augusti 2015 Utomstående funktionärer 513 av 579 elever deltog Åk 7: 165.
Drog policy ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Som idrottsförening har vi ett stort socialt ansvar för vår verksamhet och hur vi formar idrottens attityder. Syftet.
Folkhälsoenheten Elevundersökning om tobak, alkohol och narkotika Åk 9 och Gy 2 Genomförd vårterminen 2010.
Vi vill att alla spelare ska utvecklas där man befinner sig i sin ”fotbollskarriär”. För att vi ska kunna möta säsongen 2014 är det ytterst viktigt att.
Välkommen. Föreningens utvecklingsområden Föreningsidé Vision – Mål - Policy Struktur Kommunikation Materiella resurser Medlemmar.
ÄAIK P03:BLÅ Lag & Spelarutveckling NIVÅANPASSNING.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Aktiva under 12 år.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Föräldrar.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Drogvaneundersökning 2016
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Lagsammanhållning.
Välkomna till föräldramöte F
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
VÅRA REGLER - Varla IBK P-04 Svart
Obbola IK.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Föräldramöte 25/4  .
Team 08.
Välkomna till P-00 Föräldramöte 20 maj
Dagordning Tankar kring fotbollsträningen BAIK som förening
Välkomna till föräldramöte F
REGLER FÖR ENHÖRNA IF F-14
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Idrottens Antidopingreglemente
Karin Johansson Att vara ledare Varför, vem och hur?
Alkohol Narkotika Doping Tobak
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Tobak - Lektion 3 Åk 4-6.
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018.
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Föräldramöte P
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
PRUSFENOMENET-UPPGIFTSBANAN Uppgiftskorten
De nya svenskarnas röst !
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Presentationens avskrift:

Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Aktiva 12-18 år

Vi vill främja positiva och trygga miljöer där alla får möjlighet att utvecklas idrottsligt, socialt och kulturellt. För oss ingår alkohol, narkotika, doping och tobak inte i en sådan miljö!

Därför har vi nu en gemensam ANDT- policy tillsammans med andra föreningar i Mölndals stad Nu möts alla våra medlemmar av samma budskap, oavsett vilken förening de engagerar sig i!

Laget har samlats i omklädningsrummet Laget har samlats i omklädningsrummet. Läktarna är fullsatta och det ryktas om journalister på plats. Det är final i årets största turnering och laget har tagit sig hela vägen hit. Alla är laddade och förväntansfulla, förutom två killar som inte alls är som vanligt. Alla vet varför. Det var fest kvällen innan och flera i laget såg killarna dricka öl tillsammans med några från ett äldre lag. Nu är de bakis och sitter med hängande huvud i omklädningsrummet. De andra i laget är irriterade och känner sig svikna. Om det berodde på att två av de bästa spelarna var bakis och inte alls spelade som vanligt eller om den dåliga stämningen avgjorde vet ingen. Laget förlorar finalen stort. Alla är ledsna och besvikna på de två killarna som svikit det gemensamma löftet om att inte dricka alkohol. Några pratar till och med om att utesluta killarna ur laget. De menar att förtroendet är förstört. Hur ska laget göra? Läs upp exempel och låt ungdomarna diskutera frågan. – Hur tycker du att föreningen och ledarna ska agera gentemot killarna? – Ska man avstå fester helt dagen innan en viktig match? – Hur får man alla i laget att hålla ett gemensamt löfte?

Alkohol Riktlinjer som berör aktiva Vi dricker inte alkohol när vi är under 18 år. Vi dricker inte alkohol på föreningens fester då minderåriga är med. Vi erbjuder alltid alkoholfria alternativ på våra fester. Våra ledare och tränare dricker inte alkohol i samband med träningsläger, tävlingar, matcher eller annan verksamhet där man ansvarar för föreningens barn och ungdomar. Nämn också att föreningen följer svensk lagstiftning när det gäller alkohol, narkotika, doping och tobak. Därför får inte ungdomar under 18 år dricka alkohol i vår förening.

Du och din träningskompis är först i omklädningsrummet innan träningen Du och din träningskompis är först i omklädningsrummet innan träningen. Hon tar fram en burk ur väskan och blandar ner en skopa pulver i sin vattenflaska. Hon berättar att det är ett nytt kosttillskott som man lättare bygger muskler med. Dessutom känner man sig piggare och snabbare på träningen. Hon frågar dig om du också vill testa. Vad gör du? Vad finns det för fördelar och nackdelar med att ta kosttillskott?

Narkotika och doping Riktlinjer som berör aktiva Narkotika- och dopingklassade substanser får aldrig förekomma på något sätt i vår verksamhet Vi aktiva ska hålla oss informerade om vilka regler som gäller för doping Vi aktiva följer RFs avrådan från bruk av kosttillskott, annat än på rent medicinska grunder

Du är på träningsläger med din förening Du är på träningsläger med din förening. I slutet av första dagen ser du en ledare stå utanför anläggningen och prata med några andra aktiva. De skrattar och skämtar med varandra. Du ser ledaren, som du vet snusar, ta fram sin snusdosa. Hon stoppar in en snus och erbjuder sen de andra att också ta en. - Nu är ni ju nästan vuxna, klart ni ska ha en snus efter denna tuffa träningsdag! Säger hon. Är det okej att ledaren bjuder ungdomarna på snus? Hur tror du att ledare och tränare i en förening kan påverka ungas inställning till tobak?

Tobak Riktlinjer som berör aktiva Vi uppmuntrar våra medlemmar att värna om nikotinfria miljöer och en kultur utan tobak Våra aktiva under 18 år använder inte tobak under träning, tävling eller match.

Med våra riktlinjer hoppas vi kunna: Bidra till att minska risken för att ungdomar och vuxna råkar ut för skador och problem relaterat till ANDT Stärka våra medlemmar att göra hälsosamma val och undvika ANDT Bidra till att öka kunskap om de negativa effekterna av ANDT på idrott och samhälle