Tidiga insatser för barn med NPF

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Regional digital agenda för Östergötland
Advertisements

Barnets rättigheter från teori till praktik
Aktivering och Mobilisering inför Arbetslivsintroduktion
Handlingsprogram mot övervikt och fetma i VGR Förslag till projektplan
De nordiska teckenspråken Nordiskt nätverksmöte Oslo 29 augusti 2012 Tommy Lyxell 1.
CINERGY – kreativ samverkan och verktyg för regional tillväxt Regionala nämnden 14 september 2011.
Effektiv miljötillsyn Ett projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Framtidens bästa primärvård
Gemensam HR (PA)- funktion i Hälsingland. Syfte med mötet Komma överens om hur arbetet ska bedrivas i projektet Tydliggöra uppdrag, syfte, mål, roller.
LUMA ÖRNSKÖLDSVIK dec 2010-feb 2012 LUMA Länskonferens 11 okt Härnösand.
Projekt in- och utskrivningsklar patient
Folktandvården Norrland
(1) Landstinget Kronoberg 2009 – 2015.
Ett processinriktat arbetssätt
Budgetarbete - enhetschef
Framtidsspåret.se ett steg framåt……...
Välkomna Information om utredning Utredningen syftar till att kartlägga och föreslå eventuella justeringar i de insatser och den organisation som Lidköpings.
Mari Elfving Lindeskolan i Lindesberg
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Psykiatri Vård- och stödsamordningsprojektet Psykiatrin i Dalarna
Gnesta – stadens lugn och landets puls Ett språkutvecklande projekt med syfte att utveckla elevernas SO-texter Anna, Desiré, Hanna, Jannike, Mats, Micaela.
Inköp med Librisposter
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Fler flickor Stockholms Bandyförbund. Stockholms Bandyförbund Vision 2016 Samtliga ungdomsklubbar har en omfattande flickverksamhet Stockholm dominerar.
Effektiv miljötillsyn Ett projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Presentation och sammanfattning SAMBA ”Barn i risk! Samt förslag till fortsättning.
Kort om Projektplanering
Tillsammans skapar vi jobb för fler!
Välkomna till Projektledningskurs. Önskar Carina Höyheim carina
Förstudie: Hållbar konsumtion
 1 Välkomna!.  Vad är helaskåne? Projekt för: Spelarrekrytering Skolor Idrottslyftet skolsamverkan för SkBBF och föreningar Föreningar 2 I samarbete.
Vårdsamverkan barn och unga
Socialstyrelsens slutsatser Mindre slutenvård per vårdtagare, antal invånare med hemsjukvård ökar Ökad tillgång till behandlingar Synergieffekter.
Utvecklingsrådet för: Barn och unga vuxna i utsatt situation Information om:
En hållbar stad – öppen för världen 2 HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN.
Bakgrund: En första kontakt med Malmö FF tas i februari 2015 Projektplan lämnas till BUF i oktober 2015 Fyra mål med fotbollsakademi på Fjälkinge skola.
Låna pengar direkt? Pengar fattas för det mesta kan man tycka. Åtminstone fattas de just då de behövs som mest. Hur många gånger har du fått försaka något,
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Förebyggande och behandling av spelmissbruk Promemoria Ds 2015:48.
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion i Äldres behov i centrum! 4 november 2015.
Kommunernas tillgång till EBH-stödet, eller ”Kommunaccessen”.
På gång i Region Gävleborg
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
Kungsbacka beroendeteam
En ingång Kartläggning av befintliga och framtida behov
Att starta, planera och driva projekt
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Projektets Styrning, Ledning & Uppföljning
Fokus Yrkesutbildning VO
Samverkan för psykisk hälsa i Saepmie
Inkomna ansökningar tom
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Samverkan runt barn och unga med missbruk och beroende
Samverkan runt barn och unga med missbruk och beroende
Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Samordnare samsjuklighet
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Nytt från Smittskyddet
Planeringsdag med lokal styrgrupp Karlskoga-Degerfors
Planering och organisering
Uppstart Status quo september 2018
Projektplan: Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa
Presentationens avskrift:

Tidiga insatser för barn med NPF Namnet på projektet fastslaget Presentation DPS 2018-02-15 Kay Eriksson Ordförande Uppdragsgruppen Barn och unga vuxna

Tidiga insatser för barn med NPF Klart Uppdraget utvidgat till att omfatta barn med NPF Medlen beviljade från HSN – 1 mnkr Budgetförslag klart – även med beräkning av insatser från verksamheterna Styrgrupp – förmodligen gemensam med Mini-Maria kommer att tas 23/3 Referensgrupp klar - utvidgad med enhetschef för BUP/BUM i Skene Rekrytering av projektledare i stort sett klar Start första mars?? Det ökade uppdraget innebär ökad insats I budgetförslaget räknar vi med att vi kan använda oss av stöd från regionens projektledningskontor fyra timmar i veckan Beträffande styrgrupp finns ett förslag på gemensam styrgrupp för Tidiga insatser för barn med NPF och projektet Mini-Maria Referensgruppen har visat stor generositet och består av personer med gedigna erfarenheter i ledningfunktion som kommer att innebära ett gott stöd för projektledarna Beträffande rekrytering skall vi bara ha klartecken från fackligt håll för att kunna anställa en av projekt

Tidiga insatser för barn med NPF Nästa steg Få klart rekrytering Skriva en mera detaljerad projektplan Få till ett GANT-schema där vi tidsätter projektet Omvärldsorientering och intervjuer i verksamheterna

Mini-Maria Presentation DPS 2018-02-15 Kay Eriksson Finns vilda idéer om att åstadkomma mobil verksamhet för att öka tillgänglighet. Kommer också att vara villkoret för kommunernas deltagande i en gemensam finansiering Presentation DPS 2018-02-15 Kay Eriksson Ordförande Uppdragsgruppen Barn och unga vuxna

Mini-Maria Klart Uppdrag godkänt Medlen beviljade från HSN – 1 mnkr Budgetförslag klart för projektledning – ej kommunikatör Styrgrupp – förmodligen gemensam med Tidiga insatser kommer att tas 23/3 Referensgrupp klar – kommer att utvidgas med primärvård I budgetförslaget räknar vi med att vi kan använda oss av stöd från regionens projektledningskontor fyra timmar i veckan Beträffande styrgrupp finns ett förslag på gemensam styrgrupp för Tidiga insatser för barn med NPF och projektet Mini-Maria Referensgruppen har visat stor generositet och består av personer med gedigna erfarenheter i ledningsfunktion som kommer att innebära ett gott stöd för projektledarna Rekrytering inte helt enkel. Idealet vore att få projektledare med erfarenhet av missbruksvård från kommun och psykiatri

Mini-Maria Nästa steg Skall vi utvidga uppdraget till att omfatta spelmissbruk? Påbörja rekrytering av projektledare Färdigställa budget med beräkning av egna insatser Skriva en mera detaljerad projektplan Få till ett GANT-schema där vi tidsätter projektet Snabbt titta på modell för finansiering inför budgetarbetet ute i kommunerna Ökat ansvar för spelmissbruk inskrivet i lag från 1 januari 2018 Definitionen är spel om pengar men det är ett lite luddigt begrepp eftersom även dataspel idag innehåller moment där man handlar Jag tycker att det är juste att man redan från början vet och går med på att projektet innebär insatser från ingående verksamheter.