Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Inkomna ansökningar tom

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Inkomna ansökningar tom"— Presentationens avskrift:

1 Inkomna ansökningar tom
Inkomna ansökningar tom , antal och totala stödberättigade kostnader, mnkr Ansökningar på 13,5 miljarder kronor har inkommit. Av dem har ESF-rådet fattas beslut för 11,1 mdkr vilket motsvarar 81 procent

2 Andel av ansökt stöd som lämnats till SFP för prioritering efter utlysningarnas slutmånad, procent ackumulerat Vi ser en nedåtgående trend avseende andelen av det ansökta beloppet som överlämnas till SFP efter ESF-rådet beredning. En genomgång av avslagen efter ESF-rådets granskning gjord av beslut fattade under hösten 2016 visar att de flesta avslagen görs med hänvisning till de horisontella principerna. Om detta beror på en mer strikt granskning eller lägre kvalitet i ansökningarna var inte syftet med studien och för att svara på denna fråga krävs ett betydligt mer omfattande arbete.

3 Ram, intecknat, och godkända kostnader per programområde 2017-04-30, mnkr
Med intecknat avses beviljat stöd enligt budget för pågående projekt och godkänt stöd i avslutade, avbrutna och hävda projekt. Hälften av ramen är intecknad. I programområde 3 har en tilläggsutlysning gjorts i vilken ansökan om ytterligare cirka 80 mnkr i stöd inkom vilket om allt beslutas innebär att 103 procent av ramen är intecknad. Utbetalningar och godkännande av medfinansiering går trögare totalt 10 procent och det är ett orosmoment. Ska vi nå resultatramen måste utbetalningarna öka.

4 Uppföljning av deltagarmål 2017-04-19
Totalt har drygt deltagare påbörjat insatser varav kvinnor och män.. I takt med att antalet deltagare i PO 1 blivit fler har andelen kvinnor ökat och nu är 51 procent av deltagarna kvinnor. I PO 1 är 28 procent av etappmålet 2018 nått och antalet nya deltagare tillkommer i en takt som innebär att etappmålet (80 000) kommer att nås. I PO 2 är 48 procent av etappmålet nått liksom för PO 1 pekar allt på att etappmålet (35 000) nås. I PO 3 är 89 procent av slutmålet nått. PO 3 har inget etappmål men allt tyder på att slutmålet deltagare nås med råge.

5 Deltagare i programområde 1 efter utbildningsnivå
53 procent av deltagarna har högskoleutbildning, varav 60 procent av kvinnorna och 40 procent av männen. Mönstret känns igen från föregående programperiod. Ohälsotalen i arbetslivet är störst bland lågutbildade Tillgången till annan kompetensutveckling är bäst för högutbildade. Når vi rätt målgrupper?

6 Deltagare i programområde 1 efter ålder
Mycket få unga i PO 1. Nära en fjärdedel över 54 år

7 Deltagare i programområde 2 efter ålder
70 procent av deltagarna i PO 2 är under 25 år varav 75 procent för män och 64 procent för kvinnor. 60 procent av deltagarna i PO 2 kommer från mål 2.2 varav 53 procent av kvinnorna och 65 procent av männen. Jämn könsfördelning bland deltagarna över 24 år. 3 procent över 54 år i PO 2.

8 Deltagare i programområde 2 efter målgrupp (en deltagare kan förekomma i flera målgrupper).
Eftersom målgrupperna inte är uteslutande kan en deltagare förekomma flera gånger. Vi har inte heller någon uppföljning på vilken grund en deltagare skrivs in. Vi har svårt att nå deltagare som är eller har varit sjukskrivna och har behov av stöd för återgång till arbete.

9 Omedelbara resultat programområde 2
42 % av de som avslutat insatser är kvinnor och 58 % män. 58 % har stärkt sin ställning på arbetsmarknaden vid avslut varav 56 % för kvinnor och 60 % för män. 49 % av de med stärkt ställning arbetar varav för 44 % kvinnor och 52 % män. 39 % studerar varav 42 % för kvinnor och 36 % för män.

10 Omedelbara resultat PO 3
41 % av de som avslutat insatser är kvinnor och 59 % män. 73 % har stärkt sin ställning på arbetsmarknaden vid avslut varav 74 % för kvinnor och 72 % för män. 73 % av de med stärkt ställning arbetar varav för 73 % kvinnor och 74 % män. 21 % studerar varav 22 % för kvinnor och 21 % för män.


Ladda ner ppt "Inkomna ansökningar tom"

Liknande presentationer


Google-annonser