Center mot våldsbejakande extremism (CVE)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Kompetensplattform Västra Götaland Westum
Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.
Projekt. Varför startades projekt Carpe? Funktionshinderområdet är litet i varje kommun men för brett för att varje enskild kommun ska klara av att fylla.
/ L.Ring Erfarenheter från olika utsiktspunkter Lennart Ring Forums aktiviteter ska stimulera nätverksbyggande bland företrädare för vårdbyggnadsplanering,
Kulturdepartementet Arbetet med att ta fram en nationell strategi för digitalisering, digitalt bevarande och digital förmedling(/tillgängliggörande)
Nationell riskbedömning
Stockholmsregionens Europadagar, 5 november 2012 Joanna Szyfter ”Den lokala nyttan av deltagande i utformandet av EU:s energipolitik” - Exempel från regionens.
- vidareutveckla metoder för jämställdhetsintegrering, - skapa forum för erfarenhetsutbyte om jämställdhetsintegrering, - informera.
Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting har kommit överens om samordnade och långsiktiga insatser som ska stödja en evidensbaserad praktik i socialtjänsten.
Regionala kompetensplattformar - bakgrund
Centrum mot våld Förstudie Bakgrund Länsstyrelsen har ett regeringsuppdrag att stödja samordningen i länet av insatser mot våld i nära relation.
Regionalt cancercentrum väst
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Näringsdepartementet Pilotlän för grön utveckling Regional workshop 28 maj 2013 Fredrik von Malmborg, Näringsdepartementet.
Kvalitetsdialog KB, den regionala biblioteksverksamheten och biblioteksplaner.
Mervärden av internationellt samarbete Vär(l)den i Västerbotten 24 januari 2013 Lisa Hörnström Senior Research Fellow Nordregio.
Förebyggande rådet i Enköpings kommun
Om CARPE Projekt.
Projekt. Varför startades projekt Carpe? Funktionshinderområdet är litet i varje kommun men för brett för att varje enskild kommun ska klara av att fylla.
Socialdepartementet Konferens om drogsituationen i länet och framtidens förebyggande arbete Maria Renström Gruppledare för regeringskansliets samordningssekretariat.
Hur lyckas vi med förändringsarbete?
Nationellt centrum för flexibelt lärande, CFL CFL är en statlig myndighet med uppgift att främja livslångt lärande för alla, genom att stärka och stimulera.
Generaldirektör Överdirektör Stf GD
Vägen till en polismyndighet 2015
Forskningspåverkan i praktiken. Vad gör SKL?  Alla kommuner, landsting och regioner medlemmar  Intressebevakning  Medlemsstöd  Utvecklingsfrågor.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
SKL har beslutat om Strategi för eSamhället
Intern kommunikation och externa påverkansstrategier
Kulturdepartementet Nationell samordning för en positiv supporterkultur och mot våld och annan brottslighet i samband med idrottsevenemang Agneta Blom.
Med gemensamma krafter För biblioteken i samtiden Hur ska biblioteken arbeta för att Sverige ska nå målet att bli en ledande kunskapsnation?
Uppföljning av regeringens handlingsplan mot prostitution och människohandel.
Vad är SAMÖ 2016? SAMÖ 2016 är en övning för att pröva och beskriva den gemensamma nationella förmågan att hantera en kris i samhället. Övningen ska pröva.
Delaktighetsdagen 2015 Myndigheten för delaktighet.
Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland Linda Macke Processledare Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland.
Socialdepartementet En samlad strategi för ANDT- politiken Maria Renström Ämnesråd och gruppledare ANDT och Socialtjänst Socialdepartementet.
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016 Överenskommelse mellan staten och SKL.
Informationssamordning i praktiken Inger Frendel Utvecklare kriskommunikation/Krisinformation.se Enheten för samordning, MSB.
Länsstyrelsens uppdrag om integration Med fokus på mottagande och bosättning av ensamkommande barn och nyanlända. Utmaningar, möjligheter och samverkan!
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Ingen föds till extremist Tillsammans kan vi förebygga våldsbejakande extremism. Genom förebyggande arbete stärker vi individen och samhället.
Vitalis 2016 Rådet för statlig styrning med kunskap.
Idrottsrörelsens mål är att vara till för alla, men det fungerar inte i praktiken Det saknas mycket kunskap om NPF inom idrotten Unga med NPF har rätt.
Brottspreventiva är sådana åtgärder och förhållanden som minskar sannolikheten för brott och/eller reducerar skadeverkningar (inkl. rädsla) av brott. (Sarnecki,
Trygg i Göteborg Introduktion för socialsekreterare 19 oktober 2016.
Etableringsplan Civila samhället Ensamkommande barn
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Tillsammans kan vi förebygga våldsbejakande extremism
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Pilotlän för grön utveckling
Klimatanpassning och Kunskapscentrum
Fokus Yrkesutbildning VO
Verksamhetsområdet Social utveckling
Risk- och sårbarhetsanalyser
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Omställningen av hälso- och sjukvården
CKS -Centrum för Kunskap och Säkerhet-
Nationellt kliniskt kunskapsstöd
Regionalt cancercentrum Sydöst - platsbesök 30 september 2014
STRATEGI FÖR SVENSK VILTFÖRVALTNING
Digitalt först med användaren i fokus
”Främja långsiktig samverkan mellan olika samhällsaktörer”.
Kartläggning och analys av anmälningar om barn som far illa
Regional utveckling och samverkan i miljömålssystemet
Handbok markörbaserad journalgranskning inom hemsjukvård
Regional utveckling och samverkan i miljömålssystemet
Ingrid Petersson, Generaldirektör Formas
NSHU – ny myndighet för främjande av högre utbildning
Presentationens avskrift:

Center mot våldsbejakande extremism (CVE) Henrik Lycke

Om CVE Inrättades den 1 januari 2018 och är placerat inom Brottsförebyggande rådet (Brå) Bakgrund Regeringsuppdraget Struktur förebygga ideologiskt motiverad brottslighet och terrorism arbeta i huvudsak utifrån kriminalpolitiska utgångpunkter

Huvuduppgifter för centret Främja utvecklingen av förebyggande arbete på nationell, regional och lokal nivå. Verka för en högre grad av samordning och effektivitet i det förebyggande arbetet. Ge behovsanpassat stöd till kommuner, myndigheter och andra aktörer som i sin verksamhet hanterar frågor om förebyggande av våldsbejakande extremism. Samla och sprida kunskap om förebyggande av våldsbejakande extremism baserad på forskning och beprövad erfarenhet samt verka för en kunskapsbaserad praktik.

Vad händer nu? Slutredovisning av regeringsuppdrag 29 mars Den 1 april startar rådgivningsfunktionen Fokusområden för 2018 är valåret och återvändare Behovsinventering på lokal, regional och nationell nivå Utveckla kunskapsstödet Nationella och regionala samverkansstrukturer

Kontaktuppgifter: www.cve.se Tack! Kontaktuppgifter: www.cve.se