PostNord Strålfors Oy Materialanvisning för utskriftsproduktion

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint
Namn på tillfället (kan skrivas på två rader) Namn på den som presenterar Datum för tillfället.
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
SynerTrade: Användarguide för leverantörer
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
This work is licensed under a Creative Commons 3.0 Attribution License Wikispaces för SBC En guide
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Underlag för din poster
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Sidbeskrivningsprogram
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Programmeringteknik Webbdelen. HTML H yper T ext M arkup L anguage Märker upp sidans innehåll så att webbläsaren kan avgöra hur innehållet ska visas.
©storm.
Pbs IT IT-undervisning: Lyx eller nödvändighet?.
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Word Read Plus 08 talsyntes
Tabeller.
Groupwise – skicka mail
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Groupwise – skicka mail
Knappar i artikelredaktionen som formaterar texten:
Layout blandare presentation. Innehåll Ditt ansvar som leverantör Beskrivning av materialet Resultat Leveransinstruktion för printmaterial Kostnad.
1. Detta är första sidan i elevens personliga spelhäfte. Det kan skrivas ut i svartvitt, men färg rekommenderas. Häftet tar eleven antingen med sig hela.
Utvärdering & design av ett interaktivt användargränssnitt tabussen.nu H. Lewandowska, E. Rönnberg, L. Widman.
SNABBGUIDE FÖR SÄNDFUNKTIONER OCH FAX PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Kom igång med Disgen 5 - röd Skriv ut en ansedel Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1.
1 Annons. 2 Rubrik Kort och gott om grundmallen Bakgrunden ska vara vit. I botten ligger ett silverfält (samma färg som finns i kommunvapnet.
VINSTAGÅRDSSKOLAN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN LAYOUT, TYPOGRAFI OCH TEXTFORMATERING Gjort av Björn Kindenberg för Vinstagårdsskolan.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Tips och tricks! VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
Webbanmälan till högskolestudier HT 2017
Framsida på omslag och ett uppslag
Hur man gör en affisch i Illustrator och Photoshop
Gör en traditionell släktbok med Disgen
Lokalbokning i Outlook
Webbanmälan till högskolestudier HT 2016
GULD är pengar resten är kredit
Så här anmäler du dig till högskolan VT18
Användarguide WhatsApp för Androidtelefoner
Utbildning Karlstad, SFAI-veckan.
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
36 % 56 % Källa: IDC Visste ni….det finns studier som visar att en anställd lägger 36% av sin arbetstid på att leta efter och sammanställa information,
VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
Kandidathantering i Reachmee
LATHUND BLODOMLOPPET 2017 Gå in på
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Företags-namn Produkter och tjänster
Hitta databaser.
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Mardrömmen för photoshopanvändaren…
Skattekort på nätet för studerande
Roberto Tamburello Vice VD Contoso Pharmaceuticals
Din företags-broschyr
Välkommen till utbildningsdag i EpiServer
Hur scannar jag i sal 14 Liten instruktion.
Vilka vi är Northwind Traders
I vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet
Välkomna till Ungoteket!
90 Konto, Svensk Insamlingskontroll
‹Title›
Robert Tamburello Vice VD Fabrikam
Vårstädning med Fabrikam
Ljustadalens skola
Så här anmäler du dig till högskolan HT19
Presentationens avskrift:

PostNord Strålfors Oy Materialanvisning för utskriftsproduktion Vanda 30.5.2018

Inledning Denna anvisning har sammanställts för postningen Församlingsvalet 2018. Pdf-filerna skickas som bifogade filer via säker e-post till adressen: customer.service@stralfors.fi, i rubrikfältet antecknas case-id: CAS-107825-J2X9K8 Anteckna följande uppgifter i meddelandefältet: församlingens namn, kontaktinformation för kontaktpersonen och dennes ersättare Namnge pdf-filen på följande sätt: [församlingskod]_[språkversion]_version.pdf Materialet skickas som utskriftsklara pdf-filer som skapats utifrån anvisningarna i detta dokument. Frågor som gäller materialet kan skickas till adressen customer.service@stralfors.fi

Pdf-filens färger Färgrymd: CMYK Vi rekommenderar att färgprofilen Coated FOGRA27 används i pdf-filen och i filens bilder och grafik. Profilen ska ändå inte inkluderas eller markeras i den utskriftsklara filen. Vi använder profilen Coated FOGRA27 som källprofil vid utskrivning. När pdf-filen skapas bör man säkerställa att den svarta texten innehåller enbart svart delfärg (C0, M0, Y0, K100). Den totala mängden färg på en sida ska helst var under 20 procent.

Klicka på bilden och öppna närmare anvisningar om reserverade områden. Arkstorlek Pdf-filen skapas så att varje ark har storleken A4 (210 x 297 mm). Arket ska ha stående sidformat. A4-arken kuverteras i C5-kuvert och viks därför på mitten. Sidan kan alltså göras till A5- broschyr. Se närmare anvisningar i den bifogade pdf-filen. Klicka på bilden och öppna närmare anvisningar om reserverade områden.

Utfall och marginaler Sidans alla kanter ska ha en marginal på minst 3 mm. I vår utskriftsproduktion kan utfall eller skärmärken inte användas. Däremot ska minst 3 mm tomma marginaler lämnas på varje sida. Obs! På följande sida hittar du information om områden som reserveras för produktionsmärken. Papprets kant Papprets kant Utfall och skärmärken ska inte märkas ut på PDF-filen.

Klicka på bilden och öppna närmare anvisningar om reserverade områden. Eftersom breven kuverteras maskinellt lägger vi till de produktionsmärken som behövs för den maskinella kuverteringen. På första sidan av varje brev läggs ett datamatrixmärke till som gör att vi kan följa hur kuverteringen lyckas brev för brev. Märket placeras nära adressen så att det syns i kuvertets fönster. På framsidan av varje ark, i vänstra kanten, finns ett kuverteringsmärke. Under och runt detta märke ska det finnas tomt utrymme. Klicka på bilden och öppna närmare anvisningar om reserverade områden.

Bilder Bilder som inkluderas i pdf-filen ska helst ha formatet jpg, tif eller eps. Pdf och png kan också användas. Pixelbildernas upplösning ska vara 150– 300ppi i pdf-filen. Jpg-bilderna kan komprimeras och vi rekommenderar komprimeringsgraden High (8) eller högre. Logotyper och grafik bör i regel vara i eps- format.

Typsnitt Typsnitten ska alltid inkluderas i pdf-filen (embed all fonts). Vi rekommenderar att typsnitten OpenType eller TrueType. Type1-, Type3-, cid- och systemtypsnitt bör inte användas, eftersom de orsakar problem vid utskrivningen. Använd alltid äkta typsnitt (t.ex. Nunito Sans Bold eller Light), dvs. ändra inte typsnitten själv t.ex. med bold- knappen i Word. Vi rekommenderar minst fontstorleken 8 pt. En mindre font kan också användas (ner till 4 pt) om texten är enfärgad (100 % täckning). Den rekommenderade minimifontstorleken på negativtexter är 11 pt, men fontens tjocklek påverkar hur den återges.

Övriga tips Minimitjockleken på en enfärgad linje (100 % täckning) är 0,25 pt och på andra färgade linjer 0,5 pt. Minimitjockleken på negativlinjerna är 1 pt. När pdf-filen skapas bör man säkerställa att den svarta texten innehåller enbart svart delfärg (C0, M0, Y0, K100). Annotationer ska inte användas eftersom de inte skrivs ut. Genomskinligheter tillåts inte eftersom de kan leda till oförutsebara problem vid utskrivningen.