Inkomna ansökningar tom

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Analys av årsredovisningen Antal helårsstudenter Antalet helårsstudenter (exkl. uppdragsutbildning och beställd utbildning) fortsatte enligt plan.
Advertisements

Temagruppen Unga i Arbetslivet Katarina 20 år ”Efter studenten så … jag vet inte jag var jätteförvirrad när jag gick ut … och hade ingen aning.
EU:s strukturfonder Strukturfondspartnerskap
Programutvärderingen Socialfonden Effekter och effektivitet
Socialfondens regionala plan. Styrkor - Stockholm är en fungerande och funktionell region där lokala problem kan lösas regionalt - Stockholm har en stor.
LANDSBYGDSPROGRAMMET Bakgrund Landsbygdsprogrammet är ett verktyg för att nå målen för landsbygdspolitiken. Programmet innehåller satsningar.
Träning ger färdighet!.
Europeiska Socialfonden EU:s sammanhållningspolitik Lissabonstrategin – EUs tillväxt- och sysselsättningsstrategi Nationellt Socialfondsprogram.
Att besluta och utbetala under program- perioden per den 19 mars 2010.
Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap.
Strukturfondpartnerskapet Elisabeth Krantz.
Nya studera.nu Målgrupper och struktur. Målgrupper Potentiella studenter Studenter i systemet Forskarstudenter Andel av besökarna per målgrupp? Prioritering.
Arbetsmarknadsutsikter Gävleborgs län
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
Intecknade medel av totala finansplanen För PO 1med 20 procents återflöde , mkr. Totalt 46 %
Workshop om det nya Socialfondsprogrammet
Att besluta och utbetala under program- perioden per den 20 augusti 2010.
Goda exempel från tema Asyl inom Equalprogrammet Det nya socialfondsprogrammet
Försäkringskassans regleringsbrev för 2013
Socialfonden i siffror Drygt personer har deltagit hittills Lika många män som kvinnor.
Arbetsmarknadspolitiska insatser
Europeiska Socialfonden EU:s sammanhållningspolitik Lissabonstrategin – EUs tillväxt- och sysselsättningsstrategi Nationellt Socialfondsprogram.
Förslag till regional handlingsplan för Socialfonden i Västsverige 26/ Strukturfondspartnerskapet.
Skörda frukterna! Socialfondens växthus för kompetensutveckling.
Europeiska socialfonden - avstamp i Europa 2020-strategin Förslag till.
Sverige i Europa Europa i Världen Presentation av Europeiska socialfonden Uppsala 2 december 2008.
Strukturfondspartnerskapet
Information om pågående ansökningsomgång 15/ /2 2013
Utkomststöd 2013 Ari Virtanen Utkomststöd 2013/ Ari Virtanen1.
Kostnader för läkemedelsförmån samt läkemedel i slutenvård Utveckling t.o.m. sept 2015 Materialet: avser kostnader inklusive moms är ej åldersstandardiserat.
Europeiska socialfondens nationella strukturfondsprogram för Sverige
Socialfondsprojekt Maria Johansson Berg, Svenska ESF-rådet Övre Norrland
MIA-Mobilisering Inför Arbete Ansökan Europeiska socialfonden.
Resursmodellen Södertörn Ett projekt medfinansierat av ESF Perioden t.o.m Programområde 2 Motverka utanförskap: Insatserna ska öka.
PROGNOS hösten 2015 Arbetsmarknadsutsikter Gävleborgs län.
Europeiska socialfonden: EU-medel + nationella anslag:270 milj kr Projektens medfinansiering:161 milj kr...ett verktyg för att finansiera EU-strategin...
Fråga Delegationen Webbinarium 3 november Dagens program Inledning Samarbete Mål Budget Frågestund.
Sida 1 Så planerar svensken sin semester 2006 Synovate Temo för Nordea SVERIGE Ingela Gabrielsson
EU:s kulturprogram ( ). Programområden Programområde 1: Stöd till samarbetsprojekt (fleråriga kulturella samarbetsprojekt, kulturella samarbetsinsatser,
Läget i Strukturfondspartnerna Skåne Blekinge, december 2015 Brysselnätverket Ystad 8 december 2015 Carin Peters.
MIA-Mobilisering Inför Arbete Riktad utlysning till Samordningsförbunden Stockholms län – totalt 100 MKR - Vad betyder detta? Utlysningen har tre syften:
Övergripande inriktning Europeiska socialfonden i Stockholm 2017
The Kvarken Multimodal link
Konjunkturläget 2016 kv4 i Stockholmsregionen
Framgångsmått Mitt Q
Strukturfondspartnerskapet
Välkomna till informationsmöte den 9 februari i Eskilstuna!
Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad”
Kostnader för läkemedelsförmån
SFP Småland och Öarna Åza Rydén.
Hur många barn kommer? Migrationsverkets prognos för 2012 är att ensamkommande barn och ungdomar kommer ansöka om asyl i Sverige. Bristen på platser.
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Kostnader för läkemedelsförmån
Gruppresentation Kommitténs workshopspass den 15 mars 2011
- Översikt Socialfondsprogrammet ESF16feb/ E Ramel
Europeiska socialfonden Programstöd och Utveckling
Programperioden
Fokusområden 2011 Använda produktionsresurserna effektivt och kostnadsmedvetet och säkerställa kvalité i myndighetens samlade uppdrag. Kommunicera och.
Kostnader för läkemedelsförmån
Ett överintecknande av medel är en förutsättning
Kostnader för läkemedelsförmån
Är sjukskrivning bra för hälsan?
Budget 2018 GrönBlå Samverkan.
Korta fakta om staten som arbetsgivare
Kostnader för läkemedelsförmån
Elevhälsan – en kartläggning av aktiviteter
Försäkringskassans medverkan i ESF-projekt , programperiod
Kostnader för läkemedelsförmån
Workshop inför eventuell projektansökan till ESF
Kostnader för läkemedelsförmån
Presentationens avskrift:

Inkomna ansökningar tom Inkomna ansökningar tom. 2017-04-30, antal och totala stödberättigade kostnader, mnkr Ansökningar på 13,5 miljarder kronor har inkommit. Av dem har ESF-rådet fattas beslut för 11,1 mdkr vilket motsvarar 81 procent

Andel av ansökt stöd som lämnats till SFP för prioritering efter utlysningarnas slutmånad, procent ackumulerat Vi ser en nedåtgående trend avseende andelen av det ansökta beloppet som överlämnas till SFP efter ESF-rådet beredning. En genomgång av avslagen efter ESF-rådets granskning gjord av beslut fattade under hösten 2016 visar att de flesta avslagen görs med hänvisning till de horisontella principerna. Om detta beror på en mer strikt granskning eller lägre kvalitet i ansökningarna var inte syftet med studien och för att svara på denna fråga krävs ett betydligt mer omfattande arbete.

Ram, intecknat, och godkända kostnader per programområde 2017-04-30, mnkr Med intecknat avses beviljat stöd enligt budget för pågående projekt och godkänt stöd i avslutade, avbrutna och hävda projekt. Hälften av ramen är intecknad. I programområde 3 har en tilläggsutlysning gjorts i vilken ansökan om ytterligare cirka 80 mnkr i stöd inkom vilket om allt beslutas innebär att 103 procent av ramen är intecknad. Utbetalningar och godkännande av medfinansiering går trögare totalt 10 procent och det är ett orosmoment. Ska vi nå resultatramen måste utbetalningarna öka.

Uppföljning av deltagarmål 2017-04-19 Totalt har drygt 57 00 deltagare påbörjat insatser varav 29 000 kvinnor och 28 000 män.. I takt med att antalet deltagare i PO 1 blivit fler har andelen kvinnor ökat och nu är 51 procent av deltagarna kvinnor. I PO 1 är 28 procent av etappmålet 2018 nått och antalet nya deltagare tillkommer i en takt som innebär att etappmålet (80 000) kommer att nås. I PO 2 är 48 procent av etappmålet nått liksom för PO 1 pekar allt på att etappmålet (35 000) nås. I PO 3 är 89 procent av slutmålet nått. PO 3 har inget etappmål men allt tyder på att slutmålet 20 000 deltagare nås med råge.

Deltagare i programområde 1 efter utbildningsnivå 53 procent av deltagarna har högskoleutbildning, varav 60 procent av kvinnorna och 40 procent av männen. Mönstret känns igen från föregående programperiod. Ohälsotalen i arbetslivet är störst bland lågutbildade Tillgången till annan kompetensutveckling är bäst för högutbildade. Når vi rätt målgrupper?

Deltagare i programområde 1 efter ålder Mycket få unga i PO 1. Nära en fjärdedel över 54 år

Deltagare i programområde 2 efter ålder 70 procent av deltagarna i PO 2 är under 25 år varav 75 procent för män och 64 procent för kvinnor. 60 procent av deltagarna i PO 2 kommer från mål 2.2 varav 53 procent av kvinnorna och 65 procent av männen. Jämn könsfördelning bland deltagarna över 24 år. 3 procent över 54 år i PO 2.

Deltagare i programområde 2 efter målgrupp (en deltagare kan förekomma i flera målgrupper). Eftersom målgrupperna inte är uteslutande kan en deltagare förekomma flera gånger. Vi har inte heller någon uppföljning på vilken grund en deltagare skrivs in. Vi har svårt att nå deltagare som är eller har varit sjukskrivna och har behov av stöd för återgång till arbete.

Omedelbara resultat programområde 2 42 % av de som avslutat insatser är kvinnor och 58 % män. 58 % har stärkt sin ställning på arbetsmarknaden vid avslut varav 56 % för kvinnor och 60 % för män. 49 % av de med stärkt ställning arbetar varav för 44 % kvinnor och 52 % män. 39 % studerar varav 42 % för kvinnor och 36 % för män.

Omedelbara resultat PO 3 41 % av de som avslutat insatser är kvinnor och 59 % män. 73 % har stärkt sin ställning på arbetsmarknaden vid avslut varav 74 % för kvinnor och 72 % för män. 73 % av de med stärkt ställning arbetar varav för 73 % kvinnor och 74 % män. 21 % studerar varav 22 % för kvinnor och 21 % för män.