Boendestöd.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Taktisk grupp Programområde Psykiatri
Advertisements

KPR. Kommunala Pensionärsrådet. Sammanträde 8 april Anteckningar - Sammanställning av sammanträdet vid Motala KPR av Hans Lobell.
Myndighets-presentation
Individuppföljning inom äldreomsorgen.
Brukarfokus i biståndshandläggning
Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)
Rätt stöd i boendet till rätt kostnad för personer som omfattas av LSS
Landstinget och Kommunerna i Kalmar län - i samarbete
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
SOCIALTJÄNSTLAGEN SoL
Arbetslivsintroduktion
Partille Kommun 2012 Ingegerd Winqvist
Boendestöd för psykiskt funktionsnedsatta
LSS 1§ Omfattar personer med
Bergmansgatans Stödteam
Vård- och stödsamordning i Heby
15 februari 2010 Bergslagsgårdar Stiftelsen. Organisation HVB Familjeresursen Lägenheten Familjehemsvård Barn- och ungdom Familjehemsvård Vuxna Statistik.
Rapport om förslag till öppen verksamhet för ungdomar med självskadebeteende
Föreläsare Lillemor Franson, socionom, Aspergercenter
Vad innebär LSS-lagen ? Rättighetslag
Utgångspunkter vid biståndsbedömning
Försäkringskassans roll i samverkan
Stöd i vardagen till psykiskt funktionshindrade - utgångspunkter
Socialstyrelsen, mängd – individstatistik
Elevassistenter och det lärande uppdraget
Anhörigstödets verksamhet Nacka kommun
Individ, familj och funktionsnedsättning (IFF)
Äldreomsorgen informerar!
Funktionshinderomsorgen informerar!
Lag om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS
Socialpsykiatriska avdelningen
UPPDRAG för vård och omsorg
Vardagsliv och boendestöd
Case Management (CM) I vår modell samarbetar landstinget och länets 12 kommuner Sammanhållet stöd för personer med psykisk funktionsnedsättning En service.
Munhälsan HSL eller SoL Enligt socialstyrelsens undersökning har 40% av personkretsen inte erbjudits någon munhälsobedömning Ungefär 11% tackar nej Stora.
Utbildning i SIP – Samordnad individuell plan
Värdighetsgarantier. Uppföljning 2014 BrukareNärståendePersonal Antal besvarade enkäter Känner till att det finns värdighetsga- rantier 14%27%69%
Införa rambeslut HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN.
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
Funktionshinderomsorgen informerar!
Kommunens stöd och service till personer med funktionsnedsättning - myndighetsutövning Introduktionsutbildning Louise Odengard - Stadsledningskontoret.
Samarbete i teamet och ett rehabiliterande synsätt i myndighetsutövningen IngaLill Karlström, Östersunds kommun. E-post:
Introduktion till FREDA Eslöv 28 januari 2014 Om utredning enligt socialtjänstlagen.
Vaggeryds kommun Hur arbetar jag som arbetsterapeut i socialpsykiatri i Vaggeryds kommun?
Uppdrag från KF och KS Upphandling av verksamhetssystem Översyn avgifter inom vård och omsorg Serviceinsatser i tid ” Utredningarna behandlades.
Öppna jämförelser inom socialtjänsten 2016 Stöd till personer med funktionsnedsättning
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Västra Götalandsregionen ska bidra till att personer med funktionsnedsättning kan delta i samhällslivet, få möjlighet att påverka sin livssituation och.
Landstingets ledningskontor IFB-projektet Intensiv familjebehandling.
Sysselsättning - Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket? (OBS - det.
Införa rambeslut Bedöma tid för hemtjänst Bildspel för introduktion av handläggare Bildspel för information till utförare.
Funktionshinderomsorgen informerar! Intellektuellt och fysiskt funktionshinder Psykiskt funktionshinder, missbruk och beroende Personlig assistans.
Trygghetsteamet Övergripande målsättning Äldreomsorgen ska sträva efter att lyfta fram och aktivt arbeta med det friska hos de äldre. Genom rehabilitering.
Maria N Tafuri, SDF Västra Hisingen Annika Björkhem , SDF Östra Gbg
Annika Björkhem och Nina Sunnerfjell, SDF Östra Gbg
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
Vad är daglig verksamhet Daglig verksamhet är en frivillig insats och ska i första hand syfta till att matcha individer mot arbete, men anpassas utifrån.
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare.
Ändringar i LMA från den 1 juni 2016
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
Boendestöd.
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Heby kommuns kvalitetspolicy
DIFFUS VARAKTIGHET: LSS-handläggares upplevelser av möten med trafikskadade i kommunerna - en enkätundersökning Jörgen Lundälv, universitetslektor i socialt.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
Nätverksträff för deltagare i NKR
Handlingsplan Handlingsplan förbättringsbehov uppföljning
Anhörigstödet i Falkenberg
Det kommunala ansvaret för personer som faller utanför lagen om mottagande av asylsökande m.fl. (LMA)
Vuxensektionen 2019 Försörjningsområdet- myndighetsutövning o rådgivning (SoL) Missbruks/ beroendeområdet –myndighetsutövning, rådgivning o insatser (SoL,
Presentationens avskrift:

Boendestöd

Boendestöd är ett SoL beslut (Socialtjänstlagen) och skall ge skälig levnadsnivå. LSS (lagen om Stöd och Service) skall ge god levnadsnivå.

Den enskilde har rätt att söka en insats och att få den prövad. Man har rätt att överklaga beslutet. I beslutet skall det tydligt framgå vad syftet och målet med insatsen är. Utifrån beslutet upprättas en genomförandeplan.

Riktlinjer boendestöd Insatsen är förbehållen personer med Psykiska funktionsnedsättningar Social problematik Intellektuella funktionsnedsättningar Neurologiska funktionsnedsättningar Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och autism

Syfte med insatsen Boendestöd är en samlad insats som kan variera över tid och i omfattning beroende på den enskildes behov och livssituation. Är både praktiskt och motiverande Stärka förmågan att klara sitt dagliga liv. Öka motivation, bryta passivitet och isolering, komma ut i sociala sammanhang, sysselsättning.

Stödet ges av ett fåtal boendestödjare för att skapa kontinuitet och trygghet. Boendestödjaren/stödassistenten skall har ett pedagogiskt förhållningssätt. Stödet är både habiliterande och rehabiliterande

Vad kan boendestödet göra?

KONTAKT: Boende personligt stöd IFO/FH Västra Hisingen Sofie Wassberg Sofie.wassberg@vastrahisingen.goteborg.se