Regeländringar 2014.
Lathund för administratörer  Stadiumteamsales.se, hur man beställer.
Marlene Nordhage QR-KODER Det finns många möjligheter med att använda sig av QR-koder i förskola och skola. En QR-kod är en avskanningsbar kod som kan.
Föräldrarmöte Flickor 06/07 Fotboll VÄLKOMNA!
Lathund för domarrapportering i fogis Innan match 2 Lagen lämnar två exemplar av sin domarrapport till domaren. Rapporten skall innehålla laguppställningar.
Föräldramöte P/FXX. Vårt fantastiska lag ! Kalle Pelle Lisa NN.
Agenda Värdegrund och förväntningar Träning och sommarfotbollsskolan Poolspel Cuper Kalender 2015 (viktiga datum) Lerkils IF Föräldrar grupp Övrigt/Frågor.
Self Service NET2 -Set up Spara gärna denna manual på din PC eller skriv ut materialet för senare stöd. | +46.
Välkommen till bildspelet om S2S Följ bara instruktionerna på skärmen För tränaren/ledaren: ett fullständigt videobibliotek av moment och övningar. förbered.
Snabbguide av spelet am.football Spelets idé är att samla poäng för att vinna matchen. Flest poäng vinner såklart. Poäng görs på flera sätt. Antingen passar.
Instruktioner för dig som kommer att sitta i sekretariat för Skälby IBK P03 Version
Toppning vs. Nivåindelning IK Zenith F02 Per-Olof Johansson.
Arrangör:HÄSSELBY HAWKS SK IBK. ARRANGÖR: HÄSSELBY SK INNEBANDY Varmt välkomna till Hawks knatteliga! Den 18 oktober hälsar vi killar födda 2006 och 2007.
VÄLKOMNA ! FÖRÄLDRAMÖTE P-05 3 APRIL Nuläge I slutet av januari drog vi igång med träning utomhus Uppehåll dec-jan Nästa vinter planerar vi att.
Några viktiga regler angående SKILJETECKEN. Rubriken ● Slutar aldrig med en punkt ● Kan sluta med ! eller ?
TPI workshop. Team Pro Inventory Inledning Syfte Att få en tydligare bild av och diskutera hur väl teamet/arbetsgruppen samarbetar och interagerar. Mål.
Spelarmöte för P02 Enebybergs IF 7 april, Idag ska vi prata om… Vårt anfallsspel Vårt försvarsspel Några uppställningar – avspark och hörna.
TRIVSELREGLER VALLENS IF F98 I omklädningsrummet :  Att alla sänker ljudnivån.  Att alla skall få en plats att byta om på.  Att alla håller ordning.
Välkommen till 2016 års 5-, 7-, 9- och 11-manna domarutbildning.
MÅL 2015 Vinna serien. Punkter för att nå vårt MÅL Ge järnet på träning Gör maximal insats i alla övningar och spelmoment på träningen. Använd samma energi,
Välkomna till Distriktsfunktionärsutbildning. Presentation Mikael Andersson, Sofia Wettersten, Maria Wiland Borås Basket Grundkurs, steg 1-2, förbundsfunktionärskurs.
Nya regler och tolkningar SÄSONGEN ”No charge”-halvcirkeln förändras Tidigare räknades en spelare som berörde linjen som utanför området. Nu.
Hur man gör en affisch i Illustrator och Photoshop
VÄLKOMMEN Båsfunktionärsutbildning 2009/2010
Målvaktsutbildning grund del 1 - Målgrupp grön och blå nivå
Informationsmöte VA till Varola
Sammandragsspel i Västerbotten Grön nivå – födda
VÄLKOMNA TILL UPPTAKTSMÖTE MED P98/97/96!
Instruktion – sekretariatet Ekhallen/Ekrinken
”Dragan” Lagets envisaste tjej. Hon må vara lugn på utsidan, men inuti henne finns en kraft ingen motståndare vill möta. När hon bestämmer sig för en sak.
Lathund för klockanVHC
SPELARUTBILDNINGSPLAN FÖRSVARSSPEL- FÖRHINDRA SPELUPPBYGGNAD 2
Tidsgränser före, under och efter matchen
Fotbollsträning 27 april – Tips o ideér av Håkan Broman.
Hämtning och installation av nytt program till din dator
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Bild/Svenska – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Konvertera OL karta till ISOM 2017
Med ritstiftet som verktyg samt utan lagermask!
YIS Ledarmöte 10 April 2018.
Vad är målet? Hur kommer vi dit? På vilket sätt?
Presentationens avskrift:

P P LATHUND SEKRETARIAT 1 12 8 15 KLOCKA STARTAR: Vid bollberöring efter Uppkast/Inkast Sista straffkastet KLOCKA STOPPAR: Domarblåsning SISTA 2 MIN av matchen – vid domarblåsning och vid mål/poäng BOLLINNEHAVSPIL – Alternerande bollinnehav. Pilen visar det lag (dess anfallsriktning på planen) som har bollinnehav vid nästa uppkast eller periodstart. Vid uppkast matchstart. Det lag som INTE får bollkontroll tilldelas bollinnehav. Pilen vänds i det lagets anfallsriktning. Efter domslut om uppkast under match – laget med bollinnehav gör inkast - vänd pilen efter bollberöring. Periodstart 2:a, 3:e och 4:e perioden – laget som har bollinnehavet i slutet av förra perioden gör inkast - vänd pilen efter bollberöring. I halvleksvila mellan 1:a och 2:a halvlek – vänd pilen. (följer med sidbytet, bollinnehav behålls till periodstart) RESULTAT noteras under LÖPANDE RESULTAT 2 poäng = spelarnr + snedstreck över uppnått poäng 3 poäng = spelar nr + snedstreck över uppnått poäng + ring runt spelarnr 1 poäng straffkast = spelarnr + prick på uppnått poäng 12 1 2 3 4 5 8 15 FOUL - LAGET noteras under LAG FOUL med ett snett streck för varje foul spelarna i laget får i aktuell period. LAG FOUL = Vid 4 fouls noterade för laget i samma period Säg till domaren efter det att 4:e foulen dömts för laget i aktuell period. Ställ upp kon på den sida som laget med lag foul sitter vid sidlinjen EFTER det att spel kommit igång efter 4:e dömd foul (= lag foul börjat råda). Motståndarlaget får nu straffkast för samtliga fouls oavsett vart på plan foulen sker. Fortsätt notera samtliga fouls på spelare i båda lagen - se FOUL- SPELARE. Ta ner kon vid avslutat period. (Lag foul slutat gälla) 1 2 3 4 FOUL – SPELARE noteras på spelare under FOULS med tecken för vilken foul (P,T,U,D) + antal straffkast + sätt 1 snedstreck/foul på aktuella period och lag under LAG FOUL P = personlig foul T = teknisk foul U = osportslig foul D = diskvalificerande F = fighting (fyll i resten av foul-rutorna med F) Visa antal foul spelaren har totalt Varna vid 4 fouls på spelare! Efter 5:e foul är spelaren diskvalificerad resten av matchen Vid 2 teknisk eller 2 osportslig foul diskvalificeras spelaren resten av matchen Domaren visar: tecken för spelarnr typ av foul antal straffkast Inget straffkast Ex. ett straffkast P P 1 TIME-OUT Ett finger mot handflatan TIME-OUT notera per lag /halvlek under Time-outs Coach ber om time-out - vid nästa avblåsning eller när motståndare gjort mål - ge domare tecken för time-out. Notera på det lag som tog time-outen i vilken matchminut timeouten togs för aktuell period. Ex. klockan står på 3.45 (perioden är 10 min) = timeouten togs i den 7:e minuten. Meddela domare när alla time-outer för halvleken är använda för ett lag. SPELARBYTEN Be lagen ställa upp sina spelarbyten vid sin sidan av sekretariatet. Vid nästa avblåsning - ge domaren tecken för byte

= = EFTER VARJE AVSLUTAD PERIOD I HALVLEK EFTER AVSLUTAD MATCH LÖPANDE RESULTAT - Ringa in lagens sista gjorda poäng i avslutad period samt ”Spärra in” period med en kraftig linje. PERIODRESULTAT - Fyll i periodresultatet , ej aktuell ställning i matchen LAG FOUL - Ta ned kon. Spärra outnyttjade lagfoulrutor för avslutad period med ett vågrätt streck. FOULS - ”Spärra in” alla gjorda spelar /coach fouls, även de spelare som inte gjort några fouls med en kraftig linje. I HALVLEK Se EFTER VARJE PERIOD samt: Vänd på bollinnehavspilen TIME-OUTS – spärra ej nyttjade time-outs för avslutad halvlek med vågrätt likamedstecken. = EFTER AVSLUTAD MATCH Se EFTER VARJE PERIOD samt: LÖPANDE RESULTAT- Spärra resterande poäng med diagonala zik-zak streck Fyll i SLUTRESULTAT samt SEGRANDE LAG FOULS –Spärra resterande fouls med vågrätastreck TIME-OUTS – spärra ej nyttjade time-outs för avslutad halvlek med vågrätt likamedstecken. = FOUL – COACH noteras som nedan under FOULS med tecken för vilken foul OBS! ingen notering på aktuella period under LAG FOUL . Vid 2 C eller 3 B och/eller en C i kombination diskvalificeras coachen för resten av matchen C = teknisk foul, notera på den coach som fick foul B = bänk foul, någon på bänken eller funktionär – tilldelas alltid och noteras på huvudcoachen D = diskvalificerande