Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lathund för klockanVHC

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lathund för klockanVHC"— Presentationens avskrift:

1 Lathund för klockanVHC
Så här ser kontrollpanelen ut:

2 Påbörja ny match Ställ in ”tut-hockey” eller ”vanlig hockey”:
Det kan stå två olika frågor då man påbörjar en match, LÄS NOGA då de kräver olika svar: Står det: ”Ishockey Ja/Nej” - välj: ”NO” för ”tut-hockey” och ”YES” för ”vanlig” hockey Står det däremot: ”U-Hockey Ja/Nej” - välj: ”YES” för ”tut-hockey” och ”NO” för ”vanlig” hockey Står det ”Paus i 15 minuter” – svara ”YES” Ställa in matchtid: Tryck på knappen ” Matchtime” – här är det inställt på minuter eller minuter. Ändra detta till önskad matchtid genom att trycka (1500, 5000 eller den matchtid som önskas) på sifferpanelen. ”Uppräkning – Nej/Ja” – svara ”YES” Det innebär att klockan räknar tiden uppåt från 0 min till önskad matchtid. Nu kan du trycka på ”Start” för att sätta igång matchen: Avbryta pausklockan – tryck ”Stop” Då signalen efter första perioden ljuder startar en pausklockan som är satt på 15 minuter automatiskt. För att avbryta pausklockan (i juniorhockey är pausen 5 min). Sätt igång period två - tryck ”Start” Om klockan HAKAR UPP sig – och ställer om till realtid av sig själv….. Gå till proppskåpet under läkaren vid entrén och stäng av stäng av och sätt på säkringen som det står ”KLOCKA” på!

3 Utvisningar Vid utvisningar används den vänstra delen av panelen för hemmalaget (H) och den högra för det gästande laget (G) Tryck på knappen ”No” (står för nummer – inte nej) Ange hur många minuter utvisningen gäller – välj: Siffran 1 för en minuters utvisning Knappen (2 min) för två minuters utvisning Knappen (2 + 2 min) för två plus två minuters utvisning Knappen (5 min) för fem minuters utvisning När matchtiden startar startar även utvisningstiden Det är personen i utvisningsbåset som ansvarar för att spelaren går ut på isen när utvisningstiden gått ut. Klockan gör inget…. Om motståndarna gör mål så ska utvisningen genom att trycka på knappen ”pil 0”

4 Time Out Vid utvisningar används den vänstra delen av panelen för hemmalaget (H) och den högra för det gästande laget (G) Tryck på knappen ”Time Out” (OBS! under timeouten får man inte spela musik.)

5 Efter avslutat match Ställ in realtid på klockan
Tryck på knappen som ser ut som en klocka nere i högra hörnet på panelen. Klicka förbi datumen (behöver inte ändras) och fram till tid och ställ in tiden.


Ladda ner ppt "Lathund för klockanVHC"

Liknande presentationer


Google-annonser