Hem- och konsumentkunskap (HK)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Malmö högskola Lärande och samhälle.
Advertisements

Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Kristina Bäck VFU-handläggare
Hållbar utveckling inom lärarutbildningen vid Göteborgs universitet
Utbildningsvetenskaplig fakultet •IPD •MHM •Idrottshögskolan •Institutionen för arbetsvetenskap •Rektorsutbildningen Miljöberedningen tillsattes våren.
Hem – och konsumentkunskap Sjöfruskolan VT-12
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Termin 1-4Enligt studiegång Termin 5-6Listning. Kurser som skall läsas under termin 5 eller 6 Omvårdnad, examensarbete 15 Hp Profil (teori och VFU) 15.
Lärarprogrammet Linköpings Universitet
MALMÖ HÖGSKOLA LÄRANDE OCH SAMHÄLLE LÄRANDE OCH SAMHÄLLE Grundlärarutbildningen består av tre integrerade delar: Ämne och ämnesdidaktik.
MALMÖ HÖGSKOLA LÄRANDE OCH SAMHÄLLE LÄRANDE OCH SAMHÄLLE Ämneslärarutbildningen består av tre integrerade delar: Ämne och ämnesdidaktik.
Malmö högskola Fakulteten för Lärande och samhälle.
Linköpings universitet Internationell ingång Ht-13 Ämneslärare GY: MA/SH.
Målet med dagens lektion: Lektion 1
Försöksverksamhet med övningsskola och övningsförskola
Tema Kär och galen.
Språk och interkulturell kommunikation
Fasta ämneskombinationer
”I Trollhättan finns det en lång tradition av inkludering. Här råder ett gott samarbete mellan studentkåren, kommunen och Högskolan Väst för att förbättra.
Välkomna till information kring val av specialisering
”I Trollhättan finns det en lång tradition av inkludering. Här råder ett gott samarbete mellan studentkåren, kommunen och Högskolan Väst för att förbättra.
Kommission för ett socialt hållbart Malmö 30 maj 2012 Kommission för ett socialt hållbart Malmö.
MAT Vad väljer jag? Hälsa Ekonomi Miljö.
Varmt välkomna till VFU-samordnarmöte
Ämneslärarutbildningen LU / HKr
Välkomna till ÖS/ÖFS-huvudmannamöte 19 februari 2015.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Tema: Hållbar utveckling
Övningsskolor (ÖS) och övningsförskolor (ÖFS) Inför försöksprojektet Ht 2014-vt 2019 (5 år)
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Hur ska man planera upp sina måltider?
Sexualitet, lust, relationer och sexuella hälsa
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför? Tvätta varför då?
Forskningsverksamhet I institutionens verksamhet betonas sambanden mellan det vi äter, vår hälsa och hållbar utveckling. Centrala teman i forskning är.
Information från Kristina och Angelica Inriktningsmöte för ÖLU i förskolan 24 mars 2015.
Lärarexamen –struktur från ht Termin 210hp 270hp 1,5 Vft GH HH HHHH SH 2,5 4 4 HHHHHHGSSS 1,5 Vft GH HH HHHH SH 2,5 44 HHHHHHGSSSSS.
Uppdragsutbildning modersmålslärare i samiska
Studiegångar 2011 års lärarutbildning Förskollärarexamen, 210 hp, 3,5 år 2 Utbildningsvetenskaplig kärna 60 hp Förskolepedagogik 105 hp –Teknik,
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära /hälsa.
Upplägg för kvällen Rektor Christina Wesslén Genomgång av ekonomiprogrammet Samling med respektive mentor.
Det antropologiska basåret Välj kurser på vårt antropologiska smörgåsbord.
Info om schema för avancerad nivå på KTH arkitekturskolan HT 2015 Avancerad nivå = åk 4-5 på arkitektutbildningen, samt masterprogrammet i arkitektur.
Ekonomi och konsumentkunskap Syfte och kunskapskrav Åk.9.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Kompetensutveckling MILJÖ Miljöenheten vid GU erbjuder kompetensutveckling för anställda vid universitetet. ”Sommarbuffén” är en sådan utbildning.
Introduktion till studier på avancerade nivå vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI ht 2011 VÄLKOMNA! Hushållsvetenskap Kostekonomi Kostvetenskap.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Lektionsplanering Hanna Sepp.
åk1 HT Vecka Vecka 44-2 VT Vecka 3-12 Vecka 13-22
BA-programmet HT17-VT18 (obligatoriska kurser = mörkröda, vit fetstil)
Fysioterapeutstudenternas upplevelse under sin VFU, VLL, våren 2017
Hem- och konsumentkunskap Lek 2
Arbetsterapeutstudenternas upplevelse under sin VFU, VLL, våren 2017
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Eget arbete? Lektion 3 ht- 17.
BMA-studenternas upplevelse av sin VFU, VLL, våren 2017
Mellbystrandsskolan årskurs 3
Hållbar utveckling.
VFU VERKSAMHETSFÖRLAGD DEL AV UTBILDNINGEN
Inriktningar årskurs 4 - Företagsekonomi
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Inriktningar årskurs 4 - Nationalekonomi
Grundlärarutbildningarna
Internationella civilekonomprogrammet 240 hp
Presentationens avskrift:

Hem- och konsumentkunskap (HK) Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) Inriktningsansvarig Ann Parinder ann.parinder@ped.gu.se Jenny Rendahl Helena Åberg Anna Post Agneta Sjöberg Monica Petersson

L9110HK Verksamhetsförlagd utbildning 1 för ämneslärare åk 7-9, 4,5 hp Vfu 30 Hp / 4 perioder Period Vfu 1 2012-11-05- 2012-11-22 Introduktion uppstart Praxisseminarium

Ämnesutbildning Hem- och konsumentkunskap Vt 2013 L9HK10 Hem- och konsumetkunskap 1 för lärare 7-9, 15 hp Delkurs A Hushåll, hälsa och resurshushållning i det dagliga livet Delkurs B Mat, individ och samhälle L9HK20 Hem- och konsumetkunskap 2 för lärare 7-9, 15 hp Livsmedel mat och måltider Näring mat och måltider

Ämnesutbildning Hem- och konsumentkunskap Ht 2013 L9HK30 Hem- och konsumetkunskap 3 för lärare 7-9, 15 hp Delkurs A Konsumtion och hushållens ekonomi Delkurs B Miljö och livsstil

Ämnesutbildning Hem- och konsumentkunskap Ht 2015 L9HK40 Hem- och konsumetkunskap 4 för lärare 7-9, 15 hp Delkurs A Konsumtion och hållbar utveckling Delkurs B Hälsoarbete i skolan Delkurs C Hem – och konsument kunskap i olika verksamheter

Examensarbete Ämne 1, Hem- och konsumetkunskap Termin 8 Grundnivå 15, hp Termin 9 Avancerad nivå 15, hp