Vad är daglig verksamhet Daglig verksamhet är en frivillig insats och ska i första hand syfta till att matcha individer mot arbete, men anpassas utifrån.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Möjligheter, risker och praktik!
Advertisements

CLAVIS Delaktighet i samhället SKL Varför CLAVIS? 2007 års översyn av insatser visade tydligt att brukare i Halmstad tyckte att det viktigaste.
Handläggarnas roll och handläggningens förutsättningar
Resmål och resvägar Önskan och behov.
”IdeaMapping för nytänkande” Ansökan till Hjälpmedelsinst: Projektets start 2011 september Gruppdiskussioner (3) Kristianstad Ängelholm.
Individuellt Stöd i Vuxenlivet Arbetslinjen 2.0
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
Livskvalitet + - ?.
Boendestöd för psykiskt funktionsnedsatta
Tillgänglighets- uppdraget
Bild 1 SOCIAL- PSYKOLOGI Framtida forskning. Bild 2 SPSPG – med inriktning mot hälsa och välbefinnande POLPG – med inriktning mot personal, organisation.
Områdesutveckling Torpa
TYSKA STEG 3 Fem arbetsområden: 1. Reisen und Schule in Deutschland
Stöd i vardagen till psykiskt funktionshindrade - utgångspunkter
Målgrupp Barn och ungdomar i åldern 7 – 16 år i grundskola och grundsärskola. Låg Skolnärvaro Två delar i uppdraget -Tidiga insatser -”Problematisk skolfrånvaro”
Samverkan Asperger Till Sysselsättning Arbete
NPF-Huset.
Spelarutveckling Ligger sanningen i betraktarens ögon?
Flytta till Dalsland-Årjäng!? Hinder och möjligheter för flyttrörelser till den svenska landsbygden 1.
Systematisk uppföljning UIV Uppföljning av Insatser Vuxna Missbrukare.
Livsstil och återhämtning
”Må bra – prestera bättre” - med Tuba som ditt verktyg Anita Kihlman, Tuba AB 2010.
Förbättra villkoren för det civila samhället – ideella föreningar, stiftelser, trossamfund, nätverk och andra aktörer – som en central del i demokratin.
Näringsdepartementet
Vårdbehov är påverkbara. Arbete Relationsarbete Motivationsarbete.
Hållbart engagemang. Vad betyder ett hållbart engagemang?
”Samverkansmodell före ett hälsosamt åldrande”
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
 I Partille kunde man identifiera ett ökat missbruk av narkotika/alkohol bland gruppen ”unga vuxna”,18-30 år.  Sedan April 2008 arbetar två vårdsamordnare.
Passion för livet utvecklas och stödjs av Region Jönköpings län
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Resultat: Samtliga fyra omsorgstagare som omfattats av förbättringsarbetet har minskat antalet gånger de avböjt hjälp p g a att de inte orkat ta emot den.
Attraktiv Hemtjänst Ökat inflytande och självbestämmande för brukarna
Införa rambeslut HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN.
Aktiviteter i det dagliga livet/ Äldre med Depression
Resultat: Under de två veckorna med schemalagda promenader har de utförts 10 dagar av 14. Välbefinnandekurvan hos de boende visar på en minskad oro och.
Att stötta en kollega som lär sig svenska Delegationen för arbetsplatslärande vid yrkesintroduktionsanställningar (YA)1.
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
Resursmodellen Södertörn Ett projekt medfinansierat av ESF Perioden t.o.m Programområde 2 Motverka utanförskap: Insatserna ska öka.
Läslyft – läskompetens i styrdokument och undervisning.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion i Äldres behov i centrum! 4 november 2015.
Vestlin Vår värdegrund Vi utgår ifrån följande tankar och begrepp Alla människors lika värde Värdigt åldrande Respekt, självbestämmande, integritet,
Hälsofrämjande bemötande En logopeds arbete med personer som har utvecklingsstörning och autism Helene Ahnlund, AKO 2015.
Attraktiv Hemtjänst - Ökat inflytande och självbestämmande för brukarna - Attraktiv arbetsplats för medarbetarna Information till funktionshinderråd.
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
Med tjänstedesign som verktyg: Förstår vi kundens behov och våra utmaningar på djupet innan vi hittar på nya lösningar. Bjuder vi in kunden och olika aktörer.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Målens betydelse i formativt ledarskap. Upplägg Formativt ledarskap Förskolans uppdrag Styrdokument Analysera mål.
Möjlighet till Egen Kraft!
Frivilligverksamhet Hot eller möjlighet
Innehåll Syftet med föreningsbidrag Krav på förening som söker bidrag
AUTISM och ASPERGER SYNDROM
Örebro – Europas teckenspråkshuvudstad
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
Boendestöd.
Information om gjorda förändringar
Presentation Socialjouren
Heby kommuns kvalitetspolicy
HR-perspektivet den tidiga Human Relationsrörelsens forskning
HK Ankaret P07/ HT.
DIFFUS VARAKTIGHET: LSS-handläggares upplevelser av möten med trafikskadade i kommunerna - en enkätundersökning Jörgen Lundälv, universitetslektor i socialt.
Vad är daglig verksamhet Daglig verksamhet är en frivillig insats och ska i första hand syfta till att matcha individer mot arbete, men anpassas utifrån.
Boendestöd.
Särskilda statsbidrag Ekonomi och administration
Resursfördelning SDN.
”Med barn i Nordost” - ett utåtriktat och föräldrastödjande projekt i Angered och Bergsjön Amina Abdullahi, Linn Arbeus och Astrid Lindström.
Viktiga förutsättningar -för att kunna arbeta med ökad lönespridning-
Utveckling och lärande
Framtidens fritid och civilsamhälle
Presentationens avskrift:

Vad är daglig verksamhet Daglig verksamhet är en frivillig insats och ska i första hand syfta till att matcha individer mot arbete, men anpassas utifrån egna intressen och förutsättningar. Man får en habiliteringsersättning på 53:- per dag samt fria resor till och från verksamheten.

Uppdelning i nivåer Lönebidrag Utflyttad Dv Mellan steget Utåtriktat arbete Dv produktion Dv upplevelse Dv boende

Rätt nivåanpassning på arbetsuppgiften ger ökat intresse och motivation

Vad ger daglig verksamhet Att få göra något som är meningsfullt för sig själv och andra Öka sin kunskaper och färdigheter Normaliserad vardag med tidsmässig och rumslig struktur Social gemenskap i ett socialt sammanhang Vilket vi önskar ska leda leda till ……. Personlig utveckling Ökat välbefinnande Höjd livskvalitet

Tack för er uppmärksamhet!

Man ansöker om insatsen hos sin handläggare, socialsekreterare i den stadsdel där man bor. Vill du ha mer information om daglig verksamhet går det bra att gå in på www.goteborg.se