Projekt: Sniglar En dag när vi var ute vid ”huset” behövde några barn kissa. Vi gick för att kissa bakom en buske, och under den upptäckte barnen att det.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Grekerna.
Det första du bör göra är att rita horisonten
Speldosan.
Äventyr i sjumilaskogen
Författare Josefin Berntsson År 2013
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Sagan om Piffy.
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Intresset uppstod… (Barns inflytande)
Sorteringslek i skogen
Vår IT-avdelning lackar inte ur när det hettar till GOTLAND.
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
@ Karins skogshästhage.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Fladdermöss Av Bengt-Erik Engholm Fladdermöss finns överallt men de är hemliga och spännande. Det finns superhjältar som klär ut sig till fladdermöss.
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Informationssökning & Källkritik
Människans äldsta historia
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Kirik Viking.
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Judendomen.
Vattnet i växtriket Solrosfest på hela förskolan: Tidigt på våren delas solrosfröer ut till alla avdelningar. Varje avdelning, barn och vuxna, diskuterar.
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Det va en gong två barn som heter Rullen och bullen dom bodde oss sin farmor bredvid mörka skogen.
1. Bosättning Hur bodde befolkningen förr i tiden?
Måndagen den 17 november 2014 Av Tilda Eriksson
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
DEN MAGISKA DÖRREN.
1. Förändringar inom jordbruket
måndag den 17 november 2014 Av Ebba Wester
Älg Isak Magnusson 2012.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Grekerna.
Naturlandskap blir kulturlandskap
Naturkunskap i förskoleklass
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Istiden, Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern
Reseberättelse Trädgårdsresa 30 juli 2016 I vanlig ordning avgick vår årliga resa kl från Gärdes parkering. Efter ett kortare, oplanerat, stopp på.
VÄLKOMNA TILL NALLENS FÖRÄLDRAMÖTE Information Presentation av personal. Stängningsdag under hösten 26 oktober.
Ekologi Liv på olika villkor.
Ekologi Liv på olika villkor. Ekologi = läran om huset Vad är ekologi? –Läran om samspelet i naturen –Samspelet mellan alla organismer (levande varelser)
Jag önskar att det fanns ett magiskt trollspö som gjorde att allt fungerade, men det gör det inte! Svenska föräldrars upplevelse av att ha ett sängvätande.
Fotosyntes. Ungefär för 3 miljarder år sedan var jorden en ganska dyster plats. Inte den gröna plats fullt av växter och andra organismer som vi idag.
Kyrkan Medeltiden åk 4 del 3.
Källkritik 101.
Och vecka 7 BE LJUD ® BrucElvis
Konsten att läsa skönlitteratur
Verb (Något man gör) Verb beskriver något som man gör. Verbet kan böjas i olika tempus. Tempus = tid. Verb kan beskrivas på olika sätt. Imperativ Infinitiv Presens.
Lös rebusen för att få reda på vad Veckans fördjupning handlar om!
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Gregor Mendel och arvet
Introduktion källkritik
Naturlandskap blir kulturlandskap
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Hej, jag heter Karam och jag ska berätta om en bok som jag har läst.
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
Veckans fördjupning handlar om en grupp äventyrliga svenskar
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Presentationens avskrift:

Projekt: Sniglar En dag när vi var ute vid ”huset” behövde några barn kissa. Vi gick för att kissa bakom en buske, och under den upptäckte barnen att det bodde sniglar! Barnen satt länge och studerade sniglarna och ropade även dit sina kompisar. Någon började samla material för att bygga ett hem åt sniglarna på Stubben. Vi började inreda ett terrarie på Stubben, där sniglarna kunde bo. Vi tittade på hur det såg ut under busken där de bodde och några barn berättade att det fanns sniglar i deras trädgårdar som åt blad och blommor.

Engagemanget i sniglarna växte på avdelningen Engagemanget i sniglarna växte på avdelningen. En dag hade en mördarsnigel dött. Vi hade begravning och gjorde research tillsammans för att ta reda på hur vi bäst ska ta hand om sniglarna. Att ge dem vatten, nytt gräs, blad och blommor har blivit en daglig aktivitet på stubben. Vi studerar sniglarna, undersöker dem genom olika estetiska uttryck som teckning, måleri och lera, samt tar reda på svaren till alla frågor som barnen kommer upp med längs vägen, ex. om sniglar kan frysa, vem som vill äta upp dem, om de kan flytta etc. Det har vid några tillfällen hänt att sniglarna rymt. Ibland har de fått hjälp. Barnen söker tillsammans över hela avdelningen för att hitta dem.