Torsdag 25 februari.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Generell bedömningsmatris i SVENSKA (fortsättning på baksidan)
Advertisements

Intensivperiod i svenska -förskoleklass v.4 – v
Återberättande text Berättar om något som har hänt.
Vad kännetecknar en novell?
HFF:s P02 Läsprojektet 2015 Ett samarbete mellan Huskvarna bibliotek och Huskvarna FF.
Allt innehåll innanför ramen Vi har jobbat med cirkelmodellen i ÅK:2.
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
Utb-Säljkommunikation Rev 2 Säkert Bondförnuft Säljkommunikation Den 26 januari 2012 Hans-Anders Karlsson | Milega.
© Författarna och Gleerups Utbildning AB. Detta material ingår som en del i lärarmaterialet till Språket och berättelsen. Att skriva för att påverka.
RETORIK Så bygger du ett bra tal. RETORIK Konsten att påverka andra människor Kunna genomskåda andras budskap Varför köper vi en viss produkt? Varför.
Välkommen till bildspelet om S2S Följ bara instruktionerna på skärmen För tränaren/ledaren: ett fullständigt videobibliotek av moment och övningar. förbered.
Oskrivna och skrivna regler i Kallhälls scoutkår Hälsodeklaration, personuppgifter och kontaktuppgifter Kåren har som policy att ta in en ny hälsodeklaration.
Åk 4 LPP. LÄSFÖRSTÅELSESTRATEGIER Vi ska lära oss hur vi använder läsförståelsestrategier för att bli bättre läsare och få mer glädje av de texter vi.
Vad är uppsatsskrivande för nåt? Charlotta Bay. Vad kommer jag prata om? Vad är en uppsats? Vad är er uppgift? ”Vad kommer på tentan?” Vad måste ni komma.
MÅL KURS D HÖRALÄSA PRATA SKRIVA KLAR SIDA. Höra Dessa områden ska man kunna: - berättelser - beskrivningar - samtal - diskussioner - information - nyheter.
STUDIETEKNIK Hur lär man sig?. H ÄLSA - Försök att få så bra sömn som möjligt - Ät ordentligt, mindre socker - Träna och promenera - Försök att få en.
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
STUDIECIRKEL.
Skriva meningar i huvudsats
Konsten att läsa skönlitteratur
Konsten att läsa sakprosa
Företagspresentation
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför Moral = beskriver de val vi väljer beroende på åsikter,
Titel 92 punkter Av Namn Efternamn, Namn Efternamn, Namn Efternamn och jag förstås allt i 36 punkter Grupp X.
Innehåll Form (Svenska Impulser från s 198)
Lektion 2:1 Våldets uttryck Våldet tar sig olika uttryck
Granska läromedel.
Motivera lantbrukarna i rådgivningen
Att diskutera och argumentera!
Veckans mål: Slutsats och diskussion Material och metod Källförteckning.
Jag har valt att läsa: ____________________________
Etik- planering.
Läsförståelse.
Nätverk för lärare på fritidshem
Svenska i gymnasieskolan
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Nätverk för lärare på fritidshem
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Lathund-Ladok-95-Studiedeltagande
Religion.
Det här är ett bra ställe för en uppdragsbeskrivning
5768 visningar på Youtube.
Skrivardagar januari Artikel - Reportage - Nyhet - Notis - Inledare/ledare - Krönika - Insändare - Debattartikel - Pressmeddelande.
Varför sitter vi här? – Har du undrat över vad det tjänar till att ha medarbetarsamtal? - Och hur man gör så att det blir effektivt?
Hur skriver man en berättande text
Nycklar till litteraturen
Sökes: CNC-operatör Har du kompetensen har vi arbetstillfället!
Tjena!.
Maskar ”finess” – viktigt!
SKIDUTBILDNING UTBILDNINGS- OCH TRÄNINGSPROJEKT LÅNGLOPP LÄNGDSKIDOR
Erfarenhetsutbyte Börja med att gå laget runt och presentera hur arbetar ni arbetar idag på ert bolag och berätta om din roll i arbetet. Fokusera på en.
Textgenrer.
ARBETSMODELL FÖR PLANERING AV DISKUSSIONEN
Källkritik och historiska källor
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton/år
Tips för det praktiska ledarskapet
Att boka cykel i Zenit kalender.
P-11.
Innehåll Form (Svenska Impulser från s 198)
Instruktioner Välj rätt kommunlogotyp här till höger
Slutsats Berätta alltid huvudbudskapet först, studiens slutsats
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton CO2/år
Innehåll Form (Svenska Impulser från s 198)
Guide för genomförande av grundutbildning Barnkonventionen
Berättar om något som har hänt
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Presentationens avskrift:

Torsdag 25 februari

Vad kommer du ihåg om författaren Svetlana Aleksijevitj Vad kommer du ihåg om författaren Svetlana Aleksijevitj? Jobba två och två och skriv in en sammanfattning på www.socrative.com/spelsvenska

Den kommande uppsatsen Din uppsats ska innehålla: En inledning som kort introducerar Aleksijevitj, hennes litteratur och dess speciella stil. En kort sammanfattning av de utdrag du läst. En personlig analys av hur du uppfattar texten. Ett avslutande stycke som sammanfattar det viktigaste du kommit fram till.

Tyst enskild läsning 30 min (bra träning. ) Tyst enskild läsning 30 min (bra träning!). Läs den av texterna du inte läste hemma. Läste du bägge: läs om en av dem. Under läsningen: välj en mening/ett stycke som på något sätt är särskilt intressant. Ställ en fråga eller kommentera, förbered dig för att redovisa i grupp.

VÄLJ EN MENING Välj en mening ur texten som väcker dina tankar VÄLJ EN MENING Välj en mening ur texten som väcker dina tankar. Det kan vara när en person gör, säger eller tänker något, men också en mening som beskriver en plats, tidpunkt eller en situation. Kommentera meningen. Försök att koppla kommentarerna till dina egna erfarenheter och omvärlden. STÄLL EN FRÅGA Stanna vid ett tillfälle i texten där en person gör, säger eller tänker något. Ställ en fråga till karaktären om något du undrar, till exempel varför personen gör, säger eller tänker som hen gör, hur det påverkar andra eller vad det senare kan leda till. Det är en sådan fråga där svaret inte finns i texten. Svaret finns hos dig eller dina kompisar.

Var och en presenterar sin valda textbit, med kommentarer och frågor Var och en presenterar sin valda textbit, med kommentarer och frågor. Lägg till resonemang i gruppen. Varje grupp väljer ut 1-2 textdelar som de lyfter i helklass, tillsammans med sina resonemang. Klassen kompletterar med tankar.

Nya texter efter sportlovet Läs en av texterna till nästa torsdag Vi jobbar på samma sätt som i dag med texterna nästa gång I bästa fall får vi fler synvinklar på texterna från en Göteborgsklass 