Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur skriver man en berättande text

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur skriver man en berättande text"— Presentationens avskrift:

1 Hur skriver man en berättande text
En berättande text är en text där du berättar om något i nutid t ex. du berättar om din fritid, en favorit plats, dina framtidsplaner, om dina studier osv.

2 Berättande texter Du måste dela din text i stycken med inledning, innehåll och avslutning. Inledningen ska vara tydlig och kort. T ex. Jag ska berätta om min favoritplats, Nu ska jag skriva om mina framtidsplaner eller jag tänker berätta om vad jag gör på min fritid. I innehållet ska du svara på frågorna som finns i uppgiften. Det är bra att dela innehållet i stycken om du ska svara på fler frågor. Skriv din text i presens Jag har ett fritidsintresse, futurum Jag vill jobba som… eller konditionalis Jag skulle vilja studera. Du kan använda dessa fraser t. ex. Jag har utbildning som… men tänker utbilda mig i ….. Jag har jobbat som… och vill gärna fortsätta arbeta inom samma bransch. Jag vill gärna bli …. Jag skulle vilja jobba som….

3 Berättande texter Använd adjektiv som t ex. intressant, viktig, rolig osv. Använd pronomen som jag, min favoritplats, mitt intresse och mina framtidsplaner. Avslutningen kan vara en kort och tydlig sammanfattning av innehållet. T.ex. Nu har jag skrivit om mina framtidsplaner eller Nu har jag berättat om mina fritidsintressen. eller Jag tycker fortsätta med mina fritidsintressen eftersom jag känner mig glad och pigg.

4

5

6


Ladda ner ppt "Hur skriver man en berättande text"

Liknande presentationer


Google-annonser