Vad kan jag göra?.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Rasisminvastainen kampanja Attitydtalko Veckan mot rasism
Advertisements

v1 Presentationens namn Sid 1 Service i glesbygd - vår utmaning och pågående initiativ.
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
HITTA DITT SÄTT ATT HJÄLPA Rödakorsveckan 5– Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Finlands Röda Kors verksamhet för barn
VÄLKOMMEN TILL VÅR MÖTESPLATS OCH SECONDHANDBUTIK I BERGA CENTRUM!
Flexibla Lärmiljöer! ”Förskolan ska erbjuda en trygg, miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska.
Manual: Att skapa en ny händelse (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
verksamhetsförklaring
Fördjupningsarbete Kärnfysik
Mer ungdomar med! Finlands Röda Kors Rekrytering av unga frivilliga Mer ungdomar med!
UTBILDNING Målgrupp Kursen vänder sig till samtliga personer som vill få grundläggande kunskaper inom PSA och MTO i framförallt kärnkraftsbranschen. Kursdelarna.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
personalhandläggare, rekryterare, chefer, fackliga m fl.
Vår tolkning av Förskolans Läroplanenfastställd december 2010
SKRIV SLAGORDET 16 pt t.ex. distrikt/avdelning, 1 Röda korsets ungdomsverksamhet Finlands Röda Kors Vad är ungdomsverksamhet inom Finlands Röda Kors? Varför.
SKRIV SLAGORDET 16 pt t.ex. distrikt/avdelning, 1 Kortvarig frivilligverksamhet Finlands Röda Kors Kortvarig frivilligverksamhet.
En vän hjälper i en ensam vardag
Information från godkända utförare inom familjerådgivning i Ekerö kommun Psykoterapimottagningen Samtalshuset i Mälardalen AB Kontaktinformation: Jane.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Strategi ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Finlands Röda Kors strategi för åren 2015–2017 ATT HJÄLPA GER GLÄDJE.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Smakprov på mångkulturalism Finlands Röda Kors.
ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Rödakorsveckan Rödakorsveckan 4–
KAMPANJEN MOT RASISM Veckan mot rasism Attitydtalko.
Vi fostrar en ny generation av hjälpare Finlands Röda Kors ungdomsverksamhet.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar
Nacka kommuns tillgänglighetspolicy A-C Rudström, samordning och utveckling Jessica Röök, samordning och utveckling.
SKYDDSNÄT BEHÖVS. BLI MEDLEM. Medlemsvärvning 2015.
Tillgänglighet ___________ ___________ ___________ ___________ ___________ ___________.
Koncept Vårt företag är ett av de största bilföretagen i Sverige. Det som gör oss unika är vårt breda koncept av bilar. Hos oss kan du hitta allt ifrån.
ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Rödakorsveckan Rödakorsveckan 4–
Resultat: Under de två veckorna med schemalagda promenader har de utförts 10 dagar av 14. Välbefinnandekurvan hos de boende visar på en minskad oro och.
Världen idag Flera hundra miljoner barn lever i extrem fattigdom Flera miljoner barn utsätts varje år för prostitution, trafficking, sexuella övergrepp.
2015 TRYGGHET OCH SKYDD Flyktingar behöver ett hem
Smakprov på mångkulturalism 2015 Smakprov på mångkulturalism Finlands Röda Kors.
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
Flykting-, invandrings-, samt mångkulturellt arbete inom Röda Korset
Engelbrektskolans fritidshem Blå, Gul, Grön, Grå & Röd avdelning Årskurs F- 6.
STATISTIK FYRBODAL 1 augusti 2016 Nyanlända med uppehållstillstånd samt de som ännu inte fått besked på sin asylansökan Statistiken är hämtad från migrationsverkets.
Ett gemensamt ansvar för mottagandet av asylsökande Januari 2016.
Välkommen!. Sen sommaren 2012 finns en övergripande överenskommelse BUS Gotland för arbetet med barn och unga i behov av särskilt.
Rasisminvastainen kampanja #närsenast Veckan mot rasism 21– KAMPANJ MOT RASISM.
Resultat av fokusgrupper Vad är en bra hjälp för dig i din situation?
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 02: Aktörer och deras roller och ansvar #grundSoL.
VÄNSKAP KÄNNER INGA GRÄNSER Som frivillig inom Röda Korset.
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Vändagen 2017 Vi ses – vi ser..
Dela läslust Dalarna 3-4 april 2017.
Under veckan mot rasism påminner vi människor om betydelsen av jämlikhet och uppmuntrar dem att verka mot diskriminering och rasism. Röda Korsets kampanj.
Föräldraenkät 2017 Förskola
Gruppverksamhet för asylsökande och nyanlända
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
Om strider rasar i stadsområden under ett krig kan hela bostadsområden eller städer förstöras. I nuläget finns det krigshärjade städer i bland annat Ukraina.
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
Insamlingen Jul i Sinnet 2018
Lek, lärande och rörelse 15 hp
Vändagskampanjen 2019 Info för frivilliga
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
Vändagskampanjen 2019 Info för frivilliga
Beredskap: Effektiv hjälp i hemlandet
EXEMPEL Ökade välfärdskostnader 1 2 Brännpunkt Konsekvenser för staden
Insamlingen Jul i Sinnet 2019
Presentationens avskrift:

Vad kan jag göra?

Verksamhet vid asylförläggningar Som vän till asylsökande Gruppverksamhet (matlagningsklubb, handarbetscirklar samtidigt med barnklubbar, motion, utflykter, besök, språkklubbar) Färdigheter i första hjälpen för dig själv och de asylsökande (samarbete med första hjälpen-grupperna) I samarbete med andra organisationer och grupper All Röda Korsets verksamhet kan tillämpas och användas som modell inom asylförläggningsverksamheten. Fundera tillsammans med personalen vid asylförläggningen på hurdan verksamhet som skulle behövas.

Som stöd för asylförläggningar Sortering av donationer (även i Kontti-varuhusen och på FRK:s loppmarknader) Första omsorgen (bespisning, utdelning av kläder m.m.) av nyanlända Psykiskt stöd Ordnande och samordning av insamlingar, transport av varor Samordning av frivilligverksamheten vid asylförläggningen tillsammans med personalen

Som stöd för avdelningen Erbjud avdelningen din hjälp och uttryck din vilja att antingen inleda ny verksamhet eller stöda befintlig verksamhet. Ta med asylsökande och flyktingar i frivilligverksamheten (t.ex. insamlingar och första hjälpen kräver inga språkkunskaper) Ordna verksamhet även utanför asylförläggningen – så blir de nyanlända bekanta med omgivningen! Bjud in de övriga verksamhetsgrupperna vid avdelningen Stöd verksamheten genom att bli medlem Källa: ?

Påverkan på den egna orten Flyktingtältkampanj för alla sinnen – sätt upp ett tält tillsammans Verksamhet mot rasism, www.motrasism.fi – frågelek, skolmaterial och kampanj Attitydverktyg som stöd och bakgrund i påverkningsarbetet – varför ska man motarbeta rasism? Påverkan är växelverkan och den äger rum även i vardagligt umgänge Som frivillig kan du tala för mänsklighet i den egna närkretsen, på den egna orten och även på en bredare front. Röda Korsets material och anställda hjälper och stöder dig i detta arbete. Tig inte utan var modig och inled diskussion – ge nya perspektiv, tala för mänsklighet, sök efter rätt information. Mer information om flyktingtältkampanjen och reservationer: Federico Ferrara, federico.ferrara@punainenristi.fi Material för arbete mot rasism och Attitydverktyg: www.motrasism.fi

BEHOVET KOMMER INTE ATT UPPHÖRA INOM DEN NÄRMASTE FRAMTIDEN BEHOVET KOMMER INTE ATT UPPHÖRA INOM DEN NÄRMASTE FRAMTIDEN. DÄRFÖR ÄR DET BRA ATT SE TILL VERKSAMHETENS KONTINUITET. Vad händer nästa vecka, nästa månad, nästa år? Grunda ”en idébank” – skriv upp planer för alla goda idéer, aktiviteter och hjälperbjudanden som uppstår. Inled inte allt samtidigt, även om viljan att hjälpa just nu är som störst, för stöd behövs även senare. Idébanken är en bra plats att hämta inspiration och aktörer ifrån när de första grupperna har kommit i gång. Information och samarbete är viktigt --> tillsammans får vi mer till stånd.