Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Om strider rasar i stadsområden under ett krig kan hela bostadsområden eller städer förstöras. I nuläget finns det krigshärjade städer i bland annat Ukraina.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Om strider rasar i stadsområden under ett krig kan hela bostadsområden eller städer förstöras. I nuläget finns det krigshärjade städer i bland annat Ukraina."— Presentationens avskrift:

1 Om strider rasar i stadsområden under ett krig kan hela bostadsområden eller städer förstöras. I nuläget finns det krigshärjade städer i bland annat Ukraina och Syrien. Det raserade huset på bilden finns i östra Ukraina. EMIL HELOTIE EMIL HELOTIE

2 Enligt krigets lagar får man inte skada oskyldiga människor som inte deltar i striderna. Trots det är krigsområden väldigt farliga för vanliga människor. Många civila tvingas tillfälligt flytta från sina hem, ibland till andra länder. På bilden hjälper en biståndsarbetare från Röda Halvmånen en kvinna att sätta sig i trygghet i den krigshärjade staden Aleppo i Syrien.

3 Ibland finns det inga trygga hem eller inte tillräckligt av dem för alla. Då måste människor tillfälligt bo t.ex. i tält. Områden där många flyktingar bor tillfälligt kallas för flyktingläger. I endel läger bor man bara några dagar, men om kriget pågår länge kan människorna vara tvungna att bo i läger i flera år. På bilden människor på ett flyktingläger som har inrättats vid grekiska gränsen.

4 Krig försvårar människors liv på många olika sätt
Krig försvårar människors liv på många olika sätt. Skolor och arbetsplatser stänger och det är svårt att få tag på vanliga saker som mat, mediciner, kläder och annat nödvändigt. Då levereras sådana förnödenheter från andra ställen, ibland över långa avstånd. Det kallas för biståndsarbete.

5 Många organisationer ägnar sig åt biståndsarbete
Många organisationer ägnar sig åt biståndsarbete. Röda Korset och Röda Halvmånen är en av de största biståndsorganisationerna i världen. Röda Korset har volontärer och anställda i alla länder i världen. De hjälper de människor som har mist allt på grund av krig eller någon annan olycka. På bilden tar en biståndsarbetare hand om ett litet barn på ett sjukhus för flyktingar i Jordanien.

6 Genom att delta i Hungerdagen gör du det möjligt för Röda Korset att hjälpa människor som lever mitt i krig. De pengar som du samlar in eller donerar kan användas till att köpa mat och förnödenheter som filtar, kläder, tält och annat viktigt till flyktingar. Röda Korset ser till att hjälpen når fram. Tack för att du hjälper! På bilden syns Röda Korsets frivilliga hjälpare, Nadezda Soroka. Hon ser till att hjälpen når fram i Ukraina.

7 Tack för att ni hjälper! HUNGERDAGEN hungerdagen.fi


Ladda ner ppt "Om strider rasar i stadsområden under ett krig kan hela bostadsområden eller städer förstöras. I nuläget finns det krigshärjade städer i bland annat Ukraina."

Liknande presentationer


Google-annonser