Din säkerhet på sjukhus

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till Förskolan Lodet
Advertisements

Ett gott liv i ett livskraftigt län
Bibehåll din balans Råd & tips för att minska risken att falla
Måltidsobservationer på Tre Stiftelser
När skall man gå till läkaren?
Vad gör vi när Anna faller, och fort- sätter att falla?
”En barnstol är en utav stolarna runt bordet, ingen tron.”
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Uppdrag: färre fall - en möjlig utmaning!
Hur mycket äter vi? Bara vart femte barn får i sig så mycket frukt och grönt som kroppen behöver för att må bra. Vi borde äta dubbelt så mycket jämfört.
Fallint! I Västerbotten uppmärksammas fallolyckor bland personer över 65 år med en veckolång kampanj. Kampanjen startar 1 oktober på FN:s internationella.
Tips för dig som söker en partner. Om du vill ha en partner som äter all mat du lagar utan att klaga på att det inte smakar som mammas mat.... Skaffa.
Bakgrund och syfte Krav i patientsäkerhetslagen:
Det svenska kulturarvet
Hur får vi goda idéer att smitta och bli resistenta?
Förkylning 95% av alla förkylningar orsakas av virus
SBAR för strukturerad kommunikation
Förebygga fall och fallskador
Vad gör vi när Anna faller, och fort- sätter att falla?
Studieteknik och inlärning
Källa: Age UK och FOU Välfärd (Region Västerbotten) Ramla inte! I Gävleborg uppmärksammas fallolyckor bland personer över 65 år med en veckolång kampanj.
Matsmältningssystemet
matsmältningssystemet
Mål: Människans organsystem, organens namn, placering och funktion.
Behandlas varsamt! Spädbarn är otroligt starka men samtidigt mycket sköra Centrala Barnhälsovårdsenheten Göteborg Lena Holmberg.
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Skador och nödsituationer
Hilda Hassler/Anneli Olofsson Maj 2012
Besök på Länsstyrelsen
Landstingsservice AB /Kost Sörmlands Landsting
Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger.
Passion för livet utvecklas och stödjs av Region Jönköpings län
Av: Erik, Ellen och Julia B
Sjukdomar och besvär.
Information till Dig som har diabetes,
Vad är landstinget? I Värmland finns tre sjukhus. De finns i Arvika, Karlstad och Torsby. Det finns cirka 30 vårdcentraler. Några är landstingets och några.
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
Sv Pascal Ordinationsverktyg Pascal ordinationsverktyg är ett nationellt verktyg för ordination av dosläkemedel, när patienten får sina mediciner fördelade.
Låna pengar direkt? Pengar fattas för det mesta kan man tycka. Åtminstone fattas de just då de behövs som mest. Hur många gånger har du fått försaka något,
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
BRA MAT FÖR UNGA IDROTTARE STINGERS SUMMERCAMP – 2015 STENUNGSUNDS ISHALL.
Den bästa förutsättningen för att prestera bra får du om du äter 2-3 timmar före träningen Den bästa återhämtningen och den optimala effekten av träningen.
Veckans fördjupning handlar om något som är vanligt just nu. Vet du vad? Lös den kluriga rebusen så får du en ledtråd. .
Sjuktimmar 1-14 dagar Borås Stads personal
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Kost, vila och uppladdning för ökad prestation samt minskad skaderisk
Är det..... Nej det är... BE VECKA ® BrucElvis
Dina bästa förberedelser!
Kost 1 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Tips och råd för att förhindra fallolyckor
NATIONELL PATIENTENKÄT specialiserad somatisk vård 2014
Basala hygienrutiner och klädregler
Varifrån kommer kranvattnet?
Det går att förebygga trycksår
Din säkerhet på sjukhus
Suicidriskbedömning i heldygnsvård
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Varifrån kommer kranvattnet?
Esther vill inte bli sjuk…..
Tips inför valborg Valborg är en helg då många unga dricker alkohol. Berusade ungdomar råkar oftare ut för olyckor eller utsätts för brott. Oftast är.
Anpassad för barn till den som drabbats av en hjärnskakning
Leg Dietist ”Om man gör som man alltid har gjort, får man samma resultat som man alltid har fått” Pernilla Larsson Leg Dietist
Feber hos barn.
Närsjukvårdsteamet, SÄS Borås Martin Tirler, överläkare Cecilia Johansson, sjuksköterska Vi tänkte prata om teamet, våra resultat och framgångsfaktorer,
Clostridium Difficile
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Tips och råd för att förhindra fallolyckor
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Presentationens avskrift:

Din säkerhet på sjukhus

Rätt information Kontakta vårdpersonalen om du har frågor om din vård eller din behandling. Säg till om du är överkänslig eller allergisk mot något.

Dina läkemedel Berätta vilka läkemedel du tar och varför. Ta gärna med dig en aktuell lista över dina mediciner.

Dina läkemedel Säg till om du inte vet varför du ska ta ett visst läkemedel. Tala med en läkare eller en apotekare om du känner oro kring dina läkemedel.

Skydda dig själv och andra mot smitta Tveka inte att fråga personalen om de har rena händer innan de tar i dig. Sprita dina händer innan du äter.

Skydda dig själv och andra mot smitta Använd endast den toalett som anvisats dig. Tvätta dina händer efter toalettbesök. Säg till om du har kräkts eller har diarré.

Skydda dig själv och andra mot smitta Nys eller hosta i armvecket. Använd pappersnäsduk när du snyter dig och sprita händerna efteråt.

Den viktiga maten När du är sjuk är det lätt att förlora vikt. Då är risken större att få infektioner och att falla. Ät mer proteinrik mat. Ta gärna dubbelt pålägg och ät ägg till frukost.

Den viktiga maten Be personalen om råd om du äter specialkost. Välj feta mjölkprodukter. Ät ofta och glöm inte mellanmålen. En dessert eller en kaka med grädde ger lite extra energi.

Förebygg fallolyckor Använd stadiga skor som sitter bra på foten eller anti-halksockor.

Förebygg fallolyckor Be personalen om hjälp om du känner du dig yr eller ostadig när du ska upp och gå. Om du lätt blir yr, sitt en stund på sängkanten, trampa med fötterna och drick lite vatten innan du reser dig.

Förebygg blodproppar Rör på dig så ofta du kan. Använd dina stödstrumpor. Drick vätska efter ordination. Försök göra enkla ben- och ankelövningar.

Förebygg trycksår Om du kan, försök att röra dig i sängen och ändra läge ofta. Även små lägesändringar gör stor nytta.

Förebygg trycksår Säg till om du ligger obekvämt eller om det gör ont, till exempel på hälarna. Personalen hjälper dig gärna att vända dig i sängen eller ändra läge i stolen.

Dags att lämna sjukhuset Se till att du har fått: – din utskrivningsinformation. – en lista över dina läkemedel. – veta vem du ska kontakta om du har frågor. – information om eventuell uppföljning av din vård och behandling.

Din säkerhet på sjukhus Prata med vårdpersonalen om du har några frågor.