Nordiska Styrelsens uppdrag Utgångspunkt

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
 Service Systemet Strukturella Förslag Sveriges Servicekonference.
Advertisements

Feedback från Jaktprov med älghundar (nya regler) 2013 Sammanställt av Jukka Immonen.
Kommentarer om energieffektiviseringsdirektivet
FTFs motionsskola.
Demokratiseringspaket för Bostadsrättsföreningar
Mars 2009 Utvärdering av åtgärder inom ramen för SKK:s genetiska hälsoprogram HD/ED.
Sv Universitets- och högskolerådets arbete mot diskriminering och för lika rättigheter Motstånd och möjligheter - En nationell konferens om jämställdhet.
Planeringssamverkan, klippt ur verksamhetsplanen I Samtrafikens verksamhet ingår att genom planeringssamverkan samordna bytestider och skapa bra förutsättningar.
Demokrati och diktatur
Vår förening - Så kan du vara med och påverka!
Riskbedömning vid ändring i verksamheten
AU Digital samverkan LO Process
Rättighetskommitténs kansli
Extrastämma för att konfirmera stadgeändring 25 januari kl i föreningslokalen Dagordning § 1 Stämmans öppnande § 2Val av ordförande vid stämman.
FÖRENingsstämma Högsta beslutande organ
Klubbar som stöd i undervisningen – ett skolledarperspektiv Vasa och Helsingfors
Presentation 5 p (kräver närvaro hela lektionen) Fundera under presentationen på hur de olika bakgrunderna fungerar ! SRH.
 Stockholm 1 oktober  Folkbildningsrådets uppdrag  Etik och gränsdragning  Översyn av statsbidragssystemet  Samtal och diskussion.
Nordiska Styrelsens uppdrag Styrelsen anser sig ha ett uppdrag från medlemmarna och SKK att verka för gemensamma Nordiska regler Det föreligger inte något.
1 Läns- regionförbunden 16 mars 2010 Plattform för evidensbaserad praktik inom socialtjänsten.
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Utmaningar inför 2012 Saco-S tillsvidareavtal Samordnad arbetsgivare Det ekonomiska läget Organisationsgrad.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
§ 1Mötet öppnas. § 2Fastställande av röstlängd för mötet.
Beredningsprocessen vid förslag till nya Nationella riktlinjer och Nationell utvärdering.
Riskanalys koloncancer ---- Patientmedverkan i riskanalys
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF:s Företagarcoacher.
Avtal 2010 Ska genomföras med största möjliga:  Synlighet  Delaktighet  Inflytande.
1. Förslagsprocessen 1. Information går ut till alla medlemmar under vecka 3 om att de har möjlighet att skicka in max tre förslag, förslagen skall inlämnas.
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Löneförhandlingskommunikation
LRKÖ FÖR VEM, NÄR OCH HUR?. LRK/Ö Strategi Hur skall vi nå målen! Uppdrag För vem, när och hur Värdegrund Så här skall vi förhålla oss till hundar, medlemmar,
Överlämning Distrikt 21. MÅLET med överlämning Zontas mission Zontas vision Conviction Commitment Courage.
Diskussion om samgående mellan Djarfur och Vaengur Medlemsmöte
Extra årsmöte Dagordning 1. Fastställande av röstlängd 2. Fråga om mötet utlyst på rätt sätt 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande.
Att förebygga trakasserier och kränkande särbehandling på arbetsplatsen Om den psykosociala arbetsmiljön i Nässjö kommun Ett Case inom ramen för ”Ledarskap.
GNA Gemensamma nyckeltal för vår nordiska leverantörsmarknad Delrapport Mötet med Strategiskt nätverk Version 5.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
§ 1Mötet öppnas. § 2Fastställande av röstlängd för mötet.
Utbildnings Bestämmelser. Utdrag ur ”Anvisningar för lure coursing verksamhet” vad gäller utbildning. 5 Utbildning och krav på lure coursing funktionärer.
Frågor om bedömning av ålder – ensamkommande barn
Inner Wheel Sverige Byte av IT system
Företagsgruppen Hornsbergs årsmöte
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
Svenska Brukshundklubben SKK:s Organisationsöversyn
Workshop RMPG MD Alvesta 20 okt 2016 Arbetsformer för RMPG MD
ATT MÖTAS MED KVALITET Loka Brunn Kjell Ring
Nordiska Styrelsens uppdrag Utgångspunkt
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Utveckling av branschrådet för järnväg
Ändringar i Brf-stadgarna
SVERIGES CHEFSORGANISATION
Team 08 Agenda Ledare och roller i laget Träningar Matcher
Regional vattenförsörjningsplan för Stockholms län
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
”Valberednings- seminarium”
Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland
Miljömålen består av tre slags mål
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
till stämma 10 april 2018 önskar Styrelsen
Ulrika Persson-Fischier,
Processen utgår ifrån förvaltningens vision internt och externt
Lönesamtal och bedömningsområden
Lönesamtal och bedömningsområden
Miljömålen består av tre slags mål
Förslagsprocessen 1. Information går ut till alla medlemmar under vecka 3 om att de har möjlighet att skicka in max tre förslag, förslagen skall inlämnas.
Kunskapsguiden Ny webbutbildning om läkemedelsbehandling av äldre
Styrning av svenskt bågskytte - förbundsnivån
Presentationens avskrift:

Nordiska Styrelsens uppdrag Utgångspunkt Styrelsen anser sig ha ett uppdrag från medlemmarna och SKK att verka för gemensamma Nordiska regler Det föreligger inte något uppdrag att göra en grundläggande revision av regelverket för jaktprov Utgångspunkt Den version av Nordiska som stämman röstade Ja till 2013 är utgångspunkt för överläggningar i NÄU och för synpunkter/förslag till ändringar/förbättringar Arbetet inom NÄU återupptas i princip där man slutade 2011/12 fast nu med vunna erfarenheter i resp. land

Organisation för ”Nordiska” Befintlig organisation utnyttjas Styrelsen: ansvarar för organisation, process och att målet nås NÄU-kommittén: Tre personer; Ordf. i SÄK, Jaktp.K och AvelsK. Arbetsgrupp för regelförslag: Jaktprovskommittén Referensgrupp: Ordförandegruppen SKK:s insynsperson: Britt-Marie Dornell

NÄU Styrelse med 7 personer 3 Finland, 2 Sverige, 2 Norge Varje land har 2 röster Vid varje möte väljs ordf. o sekr.

Färdplan/Process 2014 Infodokument på hemsidan Ett inledande möte i NÄU under mars Ordf.konferens före stämman JaktprovsK. lämnar förslag till ändringar i Nordiska Statistik för relevanta moment tas fram Möten i NÄU under hösten Provbedömningar Avstämning på ordf.konf. 2015 Möten i NÄU och löpande intern information Förhandlingar om reglerna avslutade i NÄU SÄK-konferens med brett deltagande Ev. sista justering i Nordiska

2016 Styrelsen fattar beslut om det förslag som skall föreläggas stämman Beslut vid lokala stämmor i Lokal- och Rasklubbar Beslut vid SÄK:s stämma, SKK fastställer Provbedömningar 2017 Utbildning av domare Tryckning av regelhäften Ev. sista regelkonferens Nordiska införs på hösten Processen måste vara effektiv med fokus på de viktigaste frågorna. Diskussioner skall så långt möjligt baseras på sakligt underlag

Information och förankring Styrelsen ansvarar för info på hemsidan, till SKK och på ordf. konf. Styrelsen skall ordna en större SÄK-konferens innan styrelsebeslut tas om ”nya Nordiska” Lokal- o Rasklubb ansvarar för info till funktionärer o medlemmar lokalt samt att synpunkter fångas upp och kanaliseras till styrelsen Enskild medlem har eget ansvar för att söka efter och ta del av erbjuden info. Synpunkter från medlemmar skall i första hand gå via Lokal- och Rasklubbar

Möte i NÄU mars -14 Syfte med mötet Etablera god kontakt och bra förhandlingsklimat Informera om läget i SÄK, förklara SKK:s beslut Informera om de punkter som SÄK vill se över (inga konkreta krav) Särredovisning av tempo i sök är önskvärt Högt poängutfall vid upptag på första söktur 60 min för full pott i mom. Stånd på upptagspl. Att gångstånd räknas fullt i skalltid Att samarbete i princip inte blir bedömt Prisvalörer utan krav på fast ståndskall Därutöver lyfte vi mörkerbedömning, ”bilåkning”, överdrivna förföljanden med önskemål om en lika syn på dessa frågor

Erfarenheter av Nordiska Mycket positivt mottagande i Norge o Finland, ”bättre än det gamla” Domare i Finland ger för hög poäng i Sök mht vad GPS säger ”Hund som förföljer till provslut får för mkt poäng jmf med den som skäller stånd till provslut” Otur i början gör det svårt att hinna med allt som krävs för 1:a. Förlängd provtid kan behövas för att hinna med älg nr 2 Norge: >90p i gamla; ingen större skillnad mot förut 80-90 ; ger något mindre nu 70-80 ; ger 5-10p mindre 60-70 ; ger 0-10p mindre Det har blivit svårare att få en 1:a eller 2:a!

Beslut togs om att ta fram statistik Statistik från 9 000 1:or i Finland 2012-13: 5st/9000 prov <60 min ståndskall 1% <90 min ” 2/3 av upptag <500m avstånd 90% ” <2km ” 2/3 av förföljande <6km i total förflyttning efter stötar 8% ” >10km ”