SSPMs mentorprogram inom Life Science

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Är du vår nya kollega i Stockholm?
Advertisements

Välkommen att höra av dig till Petra Lindström, Arbetet sker i samverkan mellan: Söderhamns kommun, Arbetsförmedlingen.
”Mentorn, en medspelare som spelar in adepten i framtidens lag”
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Vem i kommunen har de haft kontakt med? På vilket sätt?
Sätt snurr på framtidens idéer •Energy Spin-Off Contest är tävlingen som söker framtidens idéer för energieffektiva och mer uthålliga energilösningar.
•Vill du vara med och lösa case från organisationer inom ditt ämnesområde? Vill du testa dina kunskaper mot en möjlig framtida arbetsgivare? Tävla med.
KOM-KL Ett omställningsavtal för anställda i kommuner, landsting och Pactaföretag som träder i kraft 1 januari 2012.
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
Personalaktuellts Lönedag 2012 Marianne Carell FörsäkringsGirot
Information Leonardo Da Vinci
Supported Employment & Customized Employment
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
Novus Opinion ”Allmänheten om bemanningsföretagen”
Lars Sandberg Företagares synpunkter på systemet Kreativa grupper, upplägg och resultat.
Praktisk arbetslivsorientering
Att tänka på inför lönesamtalet
Våga vara chef - en trestegsutbildning för chefer och ledare
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Nätverk i Sveriges HR Förening. Vad är ett nätverk? ” Ett nätverk är en grupp som har en gemensam bas och ett gemensamt mål eller en gemensam idé, med.
Hjärta eller hjärna? Susanne Håkansson Karriärvägledare
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
Isglöd – Allt är möjligt!. Isglöd-filosofin Omöjligt? Då är du på rätt väg! Problem blir möjligheter Inte bättre men annorlunda Mångfald eller enfald?
Det började med ett kvinnligt kulturellt nätverk. Här fanns massor av erfarenhet och kompetens att ta tillvara.
Generell titel. Bakgrund - privata FoU investeringar.
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
OnlineSkolan Tillbaka till Lärandet 2008 Bergsjön - Gunnared, Göteborgs Stad.
Projektledning.
Idébanken Företag.
ED Tua Haldin-Herrgård. Handledning och stöd som en kunnig, erfaren person i seniorposition ger åt en yngre utvecklingsvillig och –duglig person som befinner.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling.
SEPARERA, REPARERA eller FÖREBYGGA?. MORA-PROJEKTET föräldrastödsprojekt universell prevention samarbete landsting - kommun evidensbaserad metod – PREP.
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
1 L U N D U N I V E R S I T Y Examensarbete 19/ Civilingenjörsprogrammen för bioteknik och kemiteknik.
Medlemsmodellen SPF 26 november Om Medlemsutveckling Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Inductionsprogrammet Introduktion Mentorskap Kompetensutveckling Auktorisation ?
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
Föreningsguiden Meningen med föreningen Ideell (idrotts-)förening
Case Aneby Kommun 20-22/ Hur ser Aneby kommuns vision ut kontra verkligheten, område förskolan?
VÄLKOMNA! ÅRSSTÄMMA Verksamhetsberättelse tom Hälsans nya verktyg (HNV) är en ideell förening med målet att skapa tillväxt.
K O S T N A D S E F F E K T I V A L Ö S N I N G A R I N O M A V A N C E R A D E E L E K T R I S K A S Y S T E M Delaktighet Vi trivs på jobbet och det.
1 Bli medlem i ett Saco-S-förbund Nytt pensionsavtal för unga akademiker
ISO – certifikat Hinder eller möjlighet till bättre kommunikation?
Överlämning Distrikt 21. MÅLET med överlämning Zontas mission Zontas vision Conviction Commitment Courage.
Valbar VFU Termin 6 Syfte med kursen är att ge den studerande möjlighet att fördjupa och utveckla sin kliniska kompetens inom ett valfritt verksamhetsområde.
Öka tempot i redaktionens digitala utveckling Hyr in en redaktionell coach för förändringsarbetet Som hjälper er att… - Identifiera och konkretisera mål.
Min verksamhet som mentororganisation. Att vara mentororganisation Associationer till betydelsen av ”mentor” Ledare Föreläsare Hjälp-stöd-stöttning Rådgivning.
VISA DENNA BILD: INLEDNING
TVTK Policy för träning och tävling
INFORMATION OM ÖGONLYSNINGS UTBILDNINGEN
VÄLKOMNA! Ope IF P 07.
För mer information, kontakta:
LEDSTJÄRNOR HSL-ENHETEN
Valbar VFU 7,5 hp Termin 6, HT17 Syfte med kursen är att ge den studerande möjlighet att fördjupa och utveckla sin kliniska kompetens inom ett valfritt.
Plantor måste få växa i sin egen takt, du kan inte dra i dem för att få dem att växa – då vissnar de.
Webbutbildning i allmän palliativ vård
Validering inom Lärarlyftet
Valbar VFU 7,5 hp Termin 6 Syfte med kursen är att ge den studerande möjlighet att fördjupa och utveckla sin kliniska kompetens inom ett valfritt verksamhetsområde.
Det handlar om Rotary som yrkesnätverk nu och framåt
PRAO Praktisk arbetslivsorientering Katarina Norra
Yrkesintroduktion Juni 2017.
Nya tillstånd och tydligare krav i IVO:s tillsyn från 1 januari 2019
Vi står inför en stor digital förändring som ger oss nya möjligheter att skapa en smartare välfärd. Utbildningen "Att leda digital förändring” syftar till.
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
The Alumni Day English Language and Literature Ingela Ollas
Välkommen! Webbinarium om nya krav och tillståndsplikter 2019 Medverkande: Johanna Mattsson, projektledare, avdelningen för tillståndsprövning Anette.
Välkommen! Webbinarium om nya krav och tillståndsplikter 2019 Medverkande: Johanna Mattsson, projektledare, avdelningen för tillståndsprövning Anette.
Information om webprojektet och nytt anmälningsförfarande
LIF e-hälsa 2019 Hur bidrar Sveriges forskande läke­medels­industri till visionen ”Sverige bäst i världen 2025”? Urval hemsidan.
Presentationens avskrift:

SSPMs mentorprogram inom Life Science Hösten 2017-2018 Vart är världen på väg Vart är Sverige på väg Vart är du på väg?

Syfte Mentorprogrammet syftar till att stärka den professionella utvecklingen hos medarbetare inom läkemedelsindustrin genom att: Ge mer juniora medlemmar unika insikter från seniora medlemmar i nätverket Utveckla seniora medlemmars kompetens som mentorer Skapa en möjlighet för vidareutveckling av personal för företagen

Målgrupp Nya och befintliga medlemmar av SSPM* Adepter: ca 1-5 års erfarenhet av att arbeta inom det medicinska/vetenskapliga området som vill växa i sin roll och utvecklas inom life science området Ansökan krävs för deltagande Mentorer anmäler sitt intresse till styrelsen, ingen ersättning utgår Matchning av adepter och mentorer görs av styrelsen i samarbete med en extern konsult Minst 10 mentor/adept par krävs för att man skall genomföra programmet *Instruktion för ansökan om medlemskap hittar du via sspm.se under fliken ”medlem”.

Innehåll-Fokus Mentorskapets fokus kommer vara på adeptens roll i den professionella miljön som den befinner sig i. Mentorprogrammets fokus kommer inte vara på produktspecifika eller terapiområdesspecifika frågor Exempel på ämnen att diskutera Vilken roll har du i företaget Hur arbetar du med kollegor på andra avdelningar på bästa sätt Hur kan man utvecklas i sin roll Fallgropar och ”best practice” Hur fungerar ett marknadsbolag i Sverige och globalt Läkemedelsindustrin idag och i framtiden Hur når man marknaden

Ansvar Adepten ansvarar för att sammankalla sin mentor till ca 8 möten under programmets gång. Adeptens roll är att innan möten själv ta upp de frågeställningar man vill tala med sin mentor om och att vara öppen för att diskutera dessa. Mentorns roll är att lyssna på frågeställningarna från adepten och bemöta dessa genom att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Det vilar ett ansvar på mentorn att förhålla sig till det givna fokus för detta program.

Verktyg För adepter: OPQ personlighetsformulär (frivilligt) Litteratur för adepter och mentorer: ”Vinnande mentorskap” en praktisk handbok av Charlotta Wikström För adepter: OPQ personlighetsformulär (frivilligt) Används för att ta reda på vilket arbetssätt man föredrar Kan användas som ett sätt för mentor att lära känna sin adept

1-årigt Program upplägg Kick-off : hösten 2017 Workshop 1: Sammarbete mellan tex marknadsbolag och huvudkontor, småbolag och ”big pharma” – kulturella aspekter 4 individuella mentor / adept möten Halvtidsavstämning Workshop 2: Baseras på input från deltagare Kick-Out

Ansökan Adepter och mentorer ansöker om att få delta i programmet med arbetsgivarens godkännande enligt instruktionen på blanketten SSPM står för en stor del av utgifterna för detta program En avgift på 13 000 kr per adept betalas av arbetsgivaren för att täcka den totala kostnaden av programmet SSPM är en icke-vinstdrivande intresseorganisation

Ansökan Skall vara inne senast 22 juni för adepter och mentorer Ansökningsblanketter finns att ladda ner på www.sspm.se under fliken utbildning Undertecknad blankett skickas till info@sspm.se Har du inte fått bekräftelse på ditt email inom 2 dagar från anmälan vänligen kontakta SSPMs kassör Mikael Holst på 070-7812456 med ett sms eller samtal. Behandling av personliga uppgifter: Din ansökan kommer endast att läsas av SSPMs styrelse och om du blir antagen även av vår konsult som hjälper oss med matchning mentor och adept. Ingen information delas med tredje part. Allt som diskuteras mellan mentor och adept under programmets gång hålls konfidentiellt mellan dessa två parter.