Summering från lördagen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
UTVECKLINGSARBETE I FÖRSKOLAN - måste vi göra det så svårt?
Advertisements

Pedagogisk verksamhetsidé
Nödvändiga perspektivskiften
Ledning & Styrning i Samverkan UTKAST FÖR VIDAREUTVECKLING Reflektioner och summeringar från intressentdialog den 25/9 på St Gertud i Malmö.
Hälsopedagogiskt arbete kap. 4
Tjänstemännen i det moderna arbetslivet Daniel Gullstrand, Unionen.
AU Digital samverkan LO Process
Nätverk i Sveriges HR Förening. Vad är ett nätverk? ” Ett nätverk är en grupp som har en gemensam bas och ett gemensamt mål eller en gemensam idé, med.
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
Sammanfattning och summering Offentliga rummet 2014
Förbundsfullmäktige Jokkmokk den 24 april
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Novus Opinion Föräldrar om skolan Första diagramrapport Arne Modig Viktor Wemminger.
Offensiv orientering »Vi ska erbjuda en idrott där alla kan vara med på sina egna villkor »Vi ska utveckla vår idrott i en offensiv anda som tar hänsyn.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Förändring Hur förändras organisationer som granskas?
Process: Lönekriterier
Idrottslyftet Idrottlyftets syfte ”Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och.
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
Kompetensportfölj - Samverkan för bättre utbildning
Projekt SAM-verkstad - ett verktyg för samtal om livsstilsfrågor
Några exempel på föregångare Växahuset 2001 Modellarbetsplatser 2003, Kravmärkt yrkesroll 2005 Lärande inom Äldreomsorgen 2006 Svenskutbildning med kompletterande.
Västerås stad Medarbetarundersökning 2007 Konsult och service Västerås stad:Anneli Jansson Synovate Sweden:Christer Siwertz Anna Fransas Projektnummer:S
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Företagsklimat Företagares och politikers syn på skatter, regler och kostnader Skillnader i synen på företagsklimatet 2010 Dalarnas län.
Presentation Förbundsmötet 2016 Etapp 1, Organisationsutredning.
Ny verksamhetsidé Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ”Tranåsmodellen” En mäklartjänst som sänker trösklarna för energieffektivisering Magnus Andersson & Fredrik Skaghammar.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Målsättningar för ett samgående Västergötland-Väst 1 Idrotten i Västra Götalandsregionen ska ha ett tydligt inflytande över utvecklingen av svensk idrott.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 02: Aktörer och deras roller och ansvar #grundSoL.
Träff om Idrottslyftet 2016 – 2019 Välkommen!
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Kronobergs län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Kalmar län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Blekinge
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Upplands län
Träff med föreningar i IL Bromma 4 maj – 19.30
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Gotlands län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Södermanlands län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Skåne län
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
på personer i behov av hjälp
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Jönköpings län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Örebro län
SVERIGES CHEFSORGANISATION
Vilka är dina förväntningar?
Lisa Fröst Björnsdotter Leg. Psykolog Föräldra- barnhälsan
Malin Forssell, Karolina Henningsson
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
De finlandssvenska förbundens roll i medborgarsamhället
”Valberednings- seminarium”
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Bara Bra Möten Ekot Surahammar
Övernattningsläger P-05 Kungsbacka IF
på personer i behov av hjälp
på personer i behov av hjälp
Min vardag som handläggare
Medlemmar och engagemang
Att leda och genomföra transformation WS 3 Region 10
Etisk betingad stress - samvetsstress uppstår när
Förbättra klubbkvalitet
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
”Tänk om det räckte att vara asbra på sitt jobb” - om jämställdhet, mångfald och att vända en kultur Alexandra Johansson 26 mars 2019.
? ? ? ! 3 min (30 min ex prat) 35 min Nu ska vi tala om dilemman. Ett äkta dilemma är en svår situation som inte förefaller ha någon.
Normer i idrotten - hur vi kan få syn på och utmana dem
Att främja små barns hälsa och utveckling.
Presentationens avskrift:

Summering från lördagen

Utvecklingsresor mot 2025 Stöd för utvecklingsresorna Medlemskap och engagemang särskilt utmanande Inkludering och tillgänglighet till idrotten för alla Anläggningar och idrottsmiljöer avgörande Vi måste göra utvecklingsresorna tillsammans Vi måste samverka med andra utanför idrotten Det finns generellt starkt stöd för alla fyra utvecklingsresor. Viktigt att det inte är för många Man pratar mycket om att vi behöver jobba hårt med medlemskap och engagemang samt i Inkludering och tillgängnlighet till idrotten för alla. Te x vita fläckar där det inte finns föreningar och sänkta trösklar, kostnader. Det är viktigt att svensk idrott samverkar för att lyckas med resorna, mellan SF och IF. Det är också viktigt att jobba med aktörer utanför svensk idrott. Till exempelvis privata företag och skolan.

Förslag på ytterligare utvecklingsresor Stärkt ledarskap för att förändra, kultur och värderingar

Ett mer målstyrt stöd Fördelar Nödvändighet för att nå målen Utvecklar idrotten Det ska märkas i plånboken att man uppnått mål Farhågor Vem ska bedöma och hur? Svårt att mäta kvalitet Tung administration

Ta hänsyn till när man formar ett kvalitativt stöd Balans mellan kvalitativt och kvantitativt stöd Tydligt Lätt att förstå Transparens i processen SF:s olika förutsättningar

Ett samordnat elitidrottsstöd Fördelar Mer elitidrott för pengarna Att kompetensen samordnas Gemensam syn på hur idrotten ska utvecklas för att nå bästa resultat Farhågor Oro att fastna i diskussioner om sammanslagning snarare än samordning Att de olympiska ringarna tappar status Små olympiska förbund får mindre resurser och stöd

Ta hänsyn till vid ett samordnat elitidrottsstöd Utgångspunkten behöver vara SF:s egen elitutveckling Utgå från den enskilde idrottaren Att tänka på de icke olympiska idrotterna Man måste bli överens om vad man ska samverka kring

Frågor till arbetspass 6 Ni har precis lyssnat till några reflektioner om tidigare arbetspass – vilka funderingar väcker de hos er? (laget runt) Med lite distans samt tid till samtal och reflektion – har du ändrat uppfattning om vägvalens angelägenhet? Baserat på helgens samtal – ser ni något viktigt vägval som saknas? (samtal i gruppen)