Energiklok Affärsrådgivning Ett verktyg för att skapa framtidens kostnadseffektiva, konkurrenskraftiga och energikloka företag. Startmöte 4 oktober.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppdrag om myndighetssamverkan inom kompetensförsörjningsområdet
Advertisements

KICK_OFF samordning och strategier för fler enskilda konstnärer i skolan / skapande skola.
Vem i kommunen har de haft kontakt med? På vilket sätt?
Kartläggning av energirådgivningen Stockholms län
Regionalt resurscentrum för jämställd tillväxt
Energieffektivisering i landsbygdsbutiker i Örebro län
Faktapass 3 – Studera/lära
Projektet Electric Car Region • Pågår under tiden – (beslut 20 augusti 2013) • Total budget 1,4 miljoner varav kr är medfinansiering.
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Utvärderingar av föregående programperioder visar:
Kompetensutvecklingsprojektet Koh-I-Noor
ENERGIEFFEKTIVISERING
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
Kulturpolitik Västra Götaland
1 Följeforskning i KOM-INN! Hanne Randle HSS-konferens, Karlstads universitet, den 4-6 maj 2011.
Välkommen till ESF:s seminarium
EMC Energi- och miljökompetenscentrum I Dalarna Pågår Daniel Hägerby Högskolan Dalarna.
Utvärdering + uppföljning = resultat
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
om strategisk påverkan och lärande utvärdering Västsverige mars 2010
Agenda myndighetsmötet 21 mars
Att stödja övergången till en koldioxidsnål ekonomi inom alla sektorer
Nollmätning och intressentanalys Kommunikations-strategi
Verktyg för uppföljning av åtgärder och projekt
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
När projekt blir mer än ett gästspel Regional lärkonferens - För samverkan, lärande och erfarenhetsutbyten 30 september – 1 oktober 2010 Skellefteå Carina.
Projektplanering Näranollenergibyggnader
Utbildningen till kunskapsutvecklare inom Begripsamprojektet En utbildning om hur man kan påverka kognitiv tillgängligheten till produkter, tjänster och.
Länsträff Miljö och hälsoskyddshandläggare Västerås den 27 maj 2008 Klimat- och energistrategi för Västmanlands län -ett regeringsuppdrag.
Energieffektiviseringsstöd, Pilotlänsuppdrag, Färdplan 2050 och Klimatsamverkan Skåne.
Lärande utvärdering genom följeforskning
Samarbetsaktörer & projekt Länets alla 12 kommuner Från ord till handling Energibalanser Energi- effektiviserings- strategier Klimat- och energistrategier.
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
”Målet med den regionala tillväxtpolitiken är utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft”. PROP. 2013/14:1 UTGIFTSOMRÅDE.
Kontraktnummer: IEE/13/524/SI Projekttid: 30 månader Senast ändrad: 23/03/2015.
Dalarnas nätverk för hållbar konsumtion. Avsiktsförklaring Dagens konsumtionsmönster behöver förändras och bli hållbara utifrån alla tre aspekter av hållbar.
När projektet blir mer än ett gästspel Växtkraft med EU Carina Åberg APeL FoU.
Pilotprojekt i Jönköpings län 2015 och Projektet: Den första ingenjören Det här vill vi: Ökad konkurrenskraft genom att ingenjörerna utvecklar.
Verksamhetsplan 2016 EID samordningsgrupp, EID styrgruppsmöte 16 februari 2016.
Nylägesanalys – förutsättningar och datakällor EID Samordningsgrupp 15 mars 2016.
Presentation av projektet Halland har tidigare varit en stark förebild för övriga Sverige när det gäller utvecklandet av kvinnors företagande I dagsläget.
Den kommunala energi- och klimatrådgivningens (EKR) utvecklingsresa.
Incitament för energieffektivisering Bakgrund till projektet: -Ett projekt finansierat av Nationella regionalfondsprogrammet Att stödja övergången.
Energitillsyn enligt miljöbalken
Coacher för energi och klimat
Ekonomiska stöd för energieffektivisering från Energimyndigheten
Coacher för energi och klimat
Verktyg för uppföljning av åtgärder och projekt
Gemensam APT Förskolorna i Svedala
Tillsyn av egenkontroll av energihushållning
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad”
FRAMTIDENS SMAKDESTINATIONER Eva heter jag, för er som inte träffat.
Nätverk för energieffektivisering (EEnet)
SVERIGES CHEFSORGANISATION
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Benchmarking 2 Förbättringsarbete
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Risk- och sårbarhetsanalyser
Tillsyn av egenkontroll av energihushållning
Framgångsrika företag i gränsregionen
Insatsprojekt 2017 Energimyndigheten.
Energikontor Norr AB Energikontoret Jämtland Härjedalen
Tillsyn av energihushållning enligt miljöbalken
IUC NORR ökar konkurrens- kraften i industrin genom att förflytta företag och individer IUC Norr ökar konkurrenskraften i industrin genom.
Tillsyn av energihushållning enligt miljöbalken
Samverkansprojekt för bättre hälsa
Regionalfonden Östra Mellansverige
PoPS: Processkartläggning av, och pilotutredning inom, utveckling av stödtjänster Driftrådet 28 maj 2019.
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Presentationens avskrift:

Energiklok Affärsrådgivning Ett verktyg för att skapa framtidens kostnadseffektiva, konkurrenskraftiga och energikloka företag. Startmöte 4 oktober 13.00, Klostergatan 13, Uppsala

Energikloka företag helt enkelt! Energieffektiva företag är kostnadseffektiva företag är konkurrenskraftiga företag är … Energikloka företag helt enkelt!

Energiklok Affärsrådgivning bygger på att med en förändring av befintliga strukturer som företag möter skapa en djupgående och långsiktig beteendeförändring hos framtidens företag när det gäller energibesparing och energieffektivisering och på så sätt skapa bättre förutsättningar för den kommunala energi- och klimatrådgivningen. Identifiera och utveckla metoder för att nå den potentiella energibesparingspotentialen hos små- och medelstora företag. Genom en förändring av befintliga strukturer som företag möter skapa en djupgående och långsiktig beteendeförändring hos framtidens små- och medelstora företag. Motivera mer än 400 företag att arbeta med energieffektivisering som ett verktyg för att sänka kostnader och bli mer konkurrenskraftiga. Ökad insikt bland småföretag, och andra relevanta aktörer i deras nätverk, om nödvändigheten av att minimera ”energiutsläpp” och minska energikostnader. Skapa en brygga mellan den energikloka affärsrådgivningen och den kommunala energi- och klimatrådgivningen.

Aktivitetsmål Beteendemål Effektmål Skapa energieffektivare småföretag genom att infoga ett element av energieffektivisering- och energibesparingsråd i och utifrån affärsrådgivningssammanhang. Aktivitetsmål Analys attityder/beteenden Utveckla utbildning och metod Utbilda 40 personer Energiklok affärsrådgivning 400 företag 4 seminarier 1 workshop Beteendemål Energikloka affärsrådgivare Företag Samverkan mellan affärsrådgivare och EKR Effektmål Potentiell energibesparing på 30% per företag

Genomförande / Aktiviteter Analys om småföretags attityder kring energieffektivisringsåtgärder, kopplat till chef- och ledningsbeteenden. Framtagande av metod och verktygslåda för energiklok affärsrådgivning. Framtagande av utbildning för Almis affärsrådgivare. Pilotutbildning i Uppsala Pilotinsatser Energiklok affärsrådgivning i Uppsala län med kontinuerlig kontakt, coaching och support från Energikontorets sida. Utvärdera och sammanställ resultat, Intervjuer med Utbildningsdeltagarna Telefonenkät till Företag som deltagit i energiklok affärsrådgivning. Färdigställande av paket för utbildning av affärsrådgivare. Färdigställande av metod och verktygslåda för en Energiklok affärsrådgivning. Genomför 3 utbildningar i Visby, Eskilstuna och Västerås Återkoppling genomförd av de lokala energi- och klimatrådgivarna. Genomför 4 regionala erfarenhetsseminarier. Genomför ett nationellt seminarium. Informationsspridning om projektet och aktiviteterna kommer att ske kontinuerligt under projektperioden. Utvärdering och slutrapportering. 4 Referensgruppsmöten. Inom ramen för den inledande analysen identifieras även om och på vilket sätt den kommunala energi- och klimatrådgivningen kan bidra till den faktiska affärsrådgivningen och dess genomförande utifrån projektets övergripande syften.