Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skolverkets allmänna råd
Advertisements

Stenebergsgårdens Likabehandlingsplan
Genusperspektiv i förskola/skola
Föräldramöte Tid: – Syfte: Att göra föräldrar delaktiga i skolans likabehandlingsplan Mål: Att stärka samarbetet mellan hem och skola.
Vår vision ETT GOTT LIV UTIFRÅN EGNA VAL Vår verksamhetsidé Med professionella insatser gör vi livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktig.
Likabehandlingsplanen för Korsavadsskolan.
Skolans ordningsregler
Förskolan Matrisens Likabehandlingsplan
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling
STRATDISK – Samverkansprojekt med utveckling av ”Diskoråd” för att förebygga och motverka diskriminering i förskolor och skolor. Projekt Stratdisk har.
Caroline Dyrefors Grufman
Vi har en plan! Som grund för planen ligger aktuell lagstiftning där vi särskilt tittat på Skollagen (2010:800) i synnerhet 6 kap. och Diskrimineringslagen.
Studiens syfte Klarlägga om elevens rättsliga skydd mot kränkningar i samband med utbildning har stärkts sedan barn- och elevskyddslagens tillkomst, dvs.
Annika Ghafoori Kvalitetsdrivet 2013 En öppen högskola?
Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling
Föräldrainflytande. 1. Anser du att det finns ett fungerande samarbete mellan förskola och hem på ditt/dina barns avdelning?
För Barnlyans förskola, Kyrktåsjö Läsåret
Föräldramöte Ht
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Lagar och överenskommelser
Arbetar er kommun utifrån styrdokument eller policydokument, i vilket/vilka sexuell läggning uttryckligen nämns i arbetet med att motverka diskriminering.
Källor: Lag SFS 2006:67 Skolverkets råd och anvisningar
Välkommen till Verksamhetstyrelsen i Sävast!
Likabehandlingspolicy för Slottegymnasiet
Sv Kvalitetsdrivet 2013 Högre kvalitet i högre utbildning eller breddad rekrytering? Eller både och? Aleksandra Sjöstrand.
En liten plan för likabehandling
INTRODUKTION TILL JÄMSTÄLLDHETS- OCH LIKABEHANDLINGSARBETET VID GÖTEBORGS UNIVERSITET FRAMTAGEN AV PERSONALENHETEN, SEKTIONEN FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKABEHANDLING.
De Sju Diskrimineringsgrunderna
en start för det lagstadgade likabehandlingsarbetet
Nämndplan 2015.
Definitioner Kränkning paraplybegrepp där mobbning, trakasserier, diskriminering och övrig kränkande behandling ingår. Kränkning är när man blir illa behandlad.
TORSVIKSMODELLEN Arbete mot diskriminering och kränkande behandling
Bristande tillgänglighet – en ny form av diskriminering
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Likarätt nu!. Diskrimineringslagen (2008:567) Kön Könsöverskridande identitet eller uttryck Etnisk tillhörighet Religion eller annan trosuppfattning Funktionshinder.
Likarätt JONAS ÅLEBRING ST-LÄKARE. Likarätt – alla människor har ett lika värde och lika rättigheter Likabehandling – alla ska behandlas efter sina förutsättningar.
Konflikthantering på arbetsplatsen. Konflikt Önskemål man inte vill släppa + Blockering av annan = Frustration Agerande.
Tillit, Trivsel och Trygghet i förskolan En översyn av rutiner mm.
1 Mitt barn är en NamnAntal Flicka27 Pojke26 Väljer att inte besvara frågan1 Total54 Förskolan Luleå 2016-Kläppbackens förskola.
För att kunna lyckas i sina studier är det viktigt att kunna känna trygghet och att våga vara sig själv. Oavsett vem eleven är – kvinna eller man, ung.
Likabehandlingsplanen - Skolans plan för att förebygga och förhindra diskriminering och annan kränkande behandling.
Hantering av krav på vård av viss behandlare inom hälso- och sjukvården.
HEJ FÖRÄLDRAR! Välkomna till föräldramöte. Madelene Löfgren ◦ Grundskolelärare F-3 ◦ 35 år ◦ Sambo och två barn ◦ Bor på Bokenäset utanför Uddevalla.
Styrd helpdesk Normer och Värden
Integritet läroplansanalys.
Föräldraenkäten 2015 Förskola Ekebo
Kulturkrockar och kulturella skillnader
Föräldraenkäten 2015 Förskola Birkebo
Föräldraenkäten 2015 Förskola Trollhassel
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Studeranderätt och diskriminering
Trygghet, trivsel och glädje
Föräldraenkäten 2015 Förskola Lönnebo
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Att arbeta med fördomar i skolan
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Kumla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling
Cvl:s värdegrund För att kunna lyckas i sina studier är det viktigt att kunna känna trygghet och att våga vara sig själv. Oavsett vem eleven är – kvinna.
Stockholms stad Förskoleundersökning 2017
Likabehandlingsplanen
Svensk nationell minoritet
Jennie Bacchus Hertzman Malin Grundqvist Jonathan Wennö
Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan.
Vi är varandras arbetsmiljö
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Lika villkorsgruppen Antro/Etno
Utveckling och lärande
Göteborgs stads likabehandlings-arbete
§ 1 Ändamål Mom 1 Dyslexiförbundet har till ändamål att stödja personer med funktionsnedsättningarna läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och/eller matematiksvårigheter/dyskalkyli.
Presentationens avskrift:

Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan. ”Våra barn är som frön. Börjar växa så snart de får den näring de behöver” Förskolan Ekot AB Likabehandlingsplan 2017 Så här gör vi… Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan. Om du som vårdnadshavare har några åsikter och tankar kring likabehandlingsplanen, så kontakta gärna Ki eller läs mera på vår hemsida. Ki Andersson Förskolechef 070-533 59 56 ki@forskolanekot.se Karbenningsgatan 6 723 40 Västerås www.forskolanekot.se

Förebyggande arbete på Förskolan Ekot . Förebyggande arbete på Förskolan Ekot Det viktigaste för att motverka all kränkande behandling är att man har ett väl fungerande förebyggande arbete. Förskolan ska uppmuntra och stärka barnens medkänsla och inlevelse i andra människors situation. Vi accepterar inte att barn nekar andra barn att vara med i syfte att utesluta Vi vuxna ska vara goda förebilder och alla på förskolan ska ha en öppen kommunikation. Vår vision På Förskolan Ekot AB ska alla barn och vuxna ska känna sig trygga och bli respekterade för den de är. På Förskolan Ekot AB är vår vision ”bara bra möten”, med det menar vi att alla barn och vuxna ska känna sig trygga och bli respekterade för dem de är oavsett: kön könsöverskridande identitet eller uttryck etnisk tillhörighet religion eller annan trosuppfattning funktionsnedsättning sexuell läggning ålder På vår förskola ska inget barn eller vuxen bli diskriminerad, trakasserad eller utsatt för kränkande behandling. Vår målsättning Alla barn och vuxna som finns i och runt verksamheten ska ha rätt till en bra dag och erbjudas de bästa förutsättningarna utifrån deras behov. Alla ska känna sig trygga i att rapportera händelser av kränkande behandling. Vi har alla ansvar att bemöta och bli bemötta med respekt på Förskolan Ekot AB. www.forskolanekot.se