Teknik musik – Från George Martin till Max Martin.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
Författare Josefin Berntsson År 2013
Sumererna i södra Mesopotamien
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
{ SVERIGE!!!!.  Gruppen har existerat i flera år. År 2010 slog gruppen igenom. Den första singeln gavs ut under namnet One. Första versionen var helt.
SSQ 5.6 sida 1 De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. För varje fråga ska.
GRUNDADES AV BUDDHA CA 500 f. KR
WORKSHOP MED IPAD OCH APPAR
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Film i särskolan Film i Särskolan – Pia-Mari Wehrling
DATORN Av: Sebastian Robin Mikael Joachim Christian.
Blueslåt på gitarr åk 6.
Musikteknologi Läroplan för Grundnivån. Musikteknologi läroplan • Musikteknologi projektet är riktat till den grundläggande konstundervisningens fördjupade.
Ålder Namn Datum SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder en hörapparat (höger öra) Jag använder två hörapparater.
Veronica Maggio Veronica Maggio.
Centrum flyttas från USA till Storbritannien
Rockmusiken kommer ifrån bluesen i början av 1900-talet
Dead By April! DBA är ett svenskt rockband från Göteborg bildat år De gav ut sitt självbetitlade debutalbum Bandets låtskrivare och producent.
Var vänlig svara på nedanstående frågor innan du svarar på frågorna om din hörsel Namn: Datum: Ålder: Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder.
De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. Du svarade på samma frågor tidigare.
Traditionell webbserver (en sändare, många mottagare) Fildelning med Bittorrent (varje mottagare blir samtidigt en sändare)
Internetanslutninga r GRUPP 6 Lerzan Erzin & Mariandrea Fernandez.
Ledtrådsfrågesport 5 frågor i 5 olika kategorier
Dokumentation av PRAO med hjälp av digitalt berättande
JoEs Genre Quiz START.
Nämnvärda artister Beatles Rolling Stones The Animals Janis Joplin (ej pop) The Who The Kinks.
CHRISTOPHER MAURICE BROWN Chris Brown. BAKGRUND  Christopher ”Chris” är född 5 maj 1989  Chris är uppvuxen i Tappahannock, Virginia  Son till Joyce.
Gitarrens historia del 1
Världsmusik Musik från hela världen!
Integrera mp3 i hotpotatoes.  Se hur test-övningen kommer att se ut: N1_Audio_01.htm
Mattias ”Stafen” Englin 2014
Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen.
Hörselteknik i skolan några erfarenheter från riksgymnasiet i Örebro Val av teknik Exempel på utvärderingar och tekniska lösningar.
Stumfilm åk 7.
Grej of the day The King.
Konstmusik Mappar, du har med dig din mapp till lektionerna
Av: Malin, Alexander, Manne och Carolina.
Textilarbete Alice Höök.
Onöjesinriktade? Om man kallar något för tjejspel så bekräftar man bara de stereotyper som redan finns!
Rhythm and blues Muddy Waters BB King.
{ Rock Elvis Prestley.  Elvis Prestley Jailhouse Rock  Robert Johnson (1930-tal) och Elvis Prestley (1950-
{ The Beatles Pop.  U S A eller Amerika var hittills det land där det mesta hände inom bluesen och rocken.  På 50-talet började man tillverka väldigt.
Med världen i handen Mia Smith
PlayMe Kommunikation för den invigde. playMe Kommunikation för den invigde Ny form av kommunikation Meddela dig med musik Påminn din vän om sommarens.
Välkomna till musiken! Solsången Hur långt har ni kommit med er rap? Hur kan vi arbeta med texterna? Kan man sätta ihop texterna med varandra? Träna på.
Mattias ”Stafen” Englin 2015
Hur såg det ut : Det gyllene år tionde vi startar denna presentation med att besvara ert tvivel på detta uttalande med ett diagram som vi har skapat.
Framtidens musik? Nu ska vi skapa musik med kod!.
QR-koder ”Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation,
Vision: Halmstad City ska vara en självklar destination för shopping, upplevelser & mänskliga möten
Världsmusik Musik från hela världen!
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Familjen Alm s dag.
Plan international sverige BILD 1 (2 min) Presentera oss och Plan.
Filmmusik Och Kläder under 90 Talet.
Fredagsmys Vecka 40.
UMEÅ Vad behöver göras? Vad kan vi börja med redan nu? 3. Beskriv det smarta och hållbara Umeå år Hur är det? Hur ser det ut? Vad har hänt.
1950-talet mitten av 50-talet: Rock´n´roll Ungdomar egen musikstil
Tillvalskurser i musik
Hur såg det ut...
RenäSsANSEN ReNässans = Pånyttfödelse
Veckans fördjupning handlar om en av historiens mest kända musiker
Avicii 2006 började Tim Bergling göra housemusik som hobby. Två år senare inledde han ett samarbete med klubbarrangören Arash Pournouri. Aviciis tidigaste.
Den ryska revolutionen
Öxabäck Fiber
Ljudteknik Projekt 5p
Veckans fördjupning handlar om en känd artist. Vet du vem det är
Den amerikanska revolutionen
Föräldrainformation av familjewebben
Fördjupning: Disney.
Presentationens avskrift:

Teknik musik – Från George Martin till Max Martin

50-tal När Elvis Presley och popens tidigaste stjärnor spelade in sin musik på femtiotalet var studion ett rum där man strävade efter att återge ljuden så naturtroget som möjligt. Musikerna spelade tillsammans i ett stort rum och en mikrofon användes att fånga upp alla ljud samtidigt. En skiva skapades direkt och om någon spelade fel fick hela orkestern börja om. dans 50-talgrease

60-tal På sextiotalet utvecklades flerspårsbandspelaren vilken gjorde det möjligt att göra pålägg, att ”klippa” i musiken, att manipulera inspelningarna, ändra hastighet och spela ljud baklänges. Musikproducenten George Martin som jobbade med The Beatles förändrade studion, från ett rum för ljudåtergivning till ett rum för ljudskapande. Lyssna på ”Tomorrow never knows” som innehåller det vi idag kallar samplingar, baklängesljud och mängder av andra ljudexperiment. The Beatles- Tomorrow Never Knows Legendado – YouTube60-tal dansdirty dancing

70/80-tal George Martin och the Beatles ljudexperiment startade en revolution inom musikproduktion och följande årtionden kom studion alltmer att utvecklas till ett instrument i vilket man kunde skapa ljud och musik som man helt enkelt inte kunde spela live med traditionella instrument. Elektroniska instrument som synthen skapade ljud ingen tidigare hade hört och band och artister som enbart använde sig av elektroniska instrument uppkom. Lyssna på Kraftwerks ”The Robots”. Kraftwerk - the robotsKraftwerk - the robots mamma miamamma mia

90-tal Under nittiotalet, hand i hand med den digitala utvecklingen av ljudtekniken, började svensk musik alltmer nå ut över världen. Musikproducenten Max Martin fick sin första listetta 1999 med Britney Spears ”...Baby one more time” och har i år haft sin tjugoandra listetta i USA med Justin Timberlakes ”Can´t stop this feeling”. (George Martin leder dockBaby one more timeCan´t stop this feeling fortfarande med tjugotre). goo.gl/t2Bzjq

Steve Angello Steve håller på med musikinriktningen House. Han är ambassadör för ”mot nya höjder” i år.

De senaste årens digitala utveckling har lett till att studion numera ryms i en dator, en så kallad Digital audio workstation (DAW). Så med hjälp av en laptop, ipad eller din smartphone har du samma möjligheter som såväl George Martin som Max Martin att skapa det unika soundet och morgondagens musik.

Soundtrap del 1 i soundtrap soundtrap del 2

HÖJDARLÅTEN! Dags för eleverna att vara kreativa igen! Nu ska de själva få konstruera en ljudslinga/skapa en musik/ljudkomposition, på temat “Mot nya höjder!” med hjälp av studion i Soundtrap. Låt dem jobba individuellt eller i grupp. Ljudkonstruktionen behöver inte vara så lång, ca 30 sekunder är lagom.