Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

RenäSsANSEN ReNässans = Pånyttfödelse

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "RenäSsANSEN ReNässans = Pånyttfödelse"— Presentationens avskrift:

1 RenäSsANSEN ReNässans = Pånyttfödelse
ca

2 Övrig Fakta En viktig sak för att renässansen skulle spridas som hände precis innan epoken var att boktryckarkonsten kom till i mitten av 1400 talet vilket gjorde att man nu kunde skriva och dela notskrift och sångtexter mycket lättare ändå fast notskriften inte var så välutvecklad. Precis som med tonskriften så var inte instrumenten så välutvecklade och de var dessutom väldigt dyra.

3 FAkta Några kända kompositörer under Renässansen var Palestrina och Orlando Di Lasso samt "Despres" och Thomas Tallis.

4 Kännetecken Flera stämmor samtidigt Lugn och fridfull musik
Man tänkte mycket på att framföra ackorden jämfört med på exempelvis medeltiden då man tänkte mer på melodin.

5 Vanliga Instrument Blockflöjten, Dulicianen, Hackbrädet, Tvärflöjten, Sinkan, Vevliran, Rankett mm.

6 Musikstycke Palestrina, Motets for 5 voices.
När jag lyssnar på musiken så känner jag mig hyffsat uttråkad men ändå lugnad på ett bra vis. Jag märker att de sjunger i kör och att de sjunger sakta i många olika toner och jag tror inte att de säger riktiga ord. Det känns som bakgrundsmusiken i en film då precis exempelvis ett barn har fötts.

7 Påverkan Renässansen påverkade folket i och med att man nu kunde bli musik "artist" och faktiskt ha det som jobb. Boktryckarkonsten kom till och man kunde nu sprida sångtexter och notskrift på ett mycket mer effektivare sätt = musiken blev större = fler folk började med musik.


Ladda ner ppt "RenäSsANSEN ReNässans = Pånyttfödelse"

Liknande presentationer


Google-annonser