Välkommen! Nu ska vi skapa smarta, roliga eller knasiga program!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
Advertisements

Marlene Nordhage QR-KODER Det finns många möjligheter med att använda sig av QR-koder i förskola och skola. En QR-kod är en avskanningsbar kod som kan.
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Föräldrarmöte Flickor 06/07 Fotboll VÄLKOMNA!
I dessa två bilder ser vi en del av min uppgift (bilden med mannen som är vd för MAN) och i den andra Hampus arbete med stereoskopiskt seende. Hampus.
Agenda Värdegrund och förväntningar Träning och sommarfotbollsskolan Poolspel Cuper Kalender 2015 (viktiga datum) Lerkils IF Föräldrar grupp Övrigt/Frågor.
Tjo! Lennarth och hans vänner kommer hjälpa oss så att du lär dig om decimaler, hur man förkortar bråk och om odds. Det här är Lennarth -> Det här är hans.
Värdegrund för laget framtaget av spelarna i samband med anti mobbing kvällen. Spelarna har gemensamt kommit fram till de viktigaste värdeorden för: -Spelarna.
P02- ”Inter”. Agenda Presentation av oss själva och summering av 2008 Säsong 2009 och framtidsvision –Träningar -söndagar Stuvsta IP KG ca,
Inge Dahlenborg Arbetsterapeut inom primärvård. Mobilt Demensteam 50% Bakgrund Lokalt vårdprogram.
De mest använda knapparna Excel Start Ångra Gör om Fler knappar Vanligaste talformaten Klistra in Hämta format Inställningar tex För att placera.
F ÖRPACKNING PROCESSEN. Från första början har jag hittat på internet en bild på en intressant förpackning. Det var en förpackning för en kaffekopp, som.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
TRIVSELREGLER VALLENS IF F98 I omklädningsrummet :  Att alla sänker ljudnivån.  Att alla skall få en plats att byta om på.  Att alla håller ordning.
CREAZA Är du sugen på att lära dig ett nytt program?? Vill du skapa serier med hjälp av datorn?? Använd din fantasi!!!
Upptaktsmöte F mars. Mötets agenda Serier: Div 2 flickor, U-lag, Div 3 norra dam DM F16 Västgötaläger: Målvaktsläger, Spelarläger Registrering.
Varför flyr folk från glesbygden?
Studieteknik - tips och ideer
Kaffe - tillgänglighet
Tal, mönster och räkning
Berättande text Du ska skriva en berättande text. Den här texten skriver du inte till någon speciell person. Du behöver då inte tänka på att skriva hej.
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
PRAO vecka 16 & 17 ( april).
De sju intelligenserna
enklare verksamhetsutveckling och samverkan för en smartare välfärd
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
Wordgenomgång.
Historia- Drömmar - Identitet
Hur kan du påverka tonen på nätet? Om samtalsklimat.
Kunden kan enkelt själv göra ändringar!
Designa en sittmöbel Frånvarande, se länkar:
Hur blir ett lag BRA?  Vi i laget På match & träning Jag som spelare
JONAS Hej! Jag heter X och det här är min kollega Y.
Telge Sibk F06/07 Säsong 2017/2018.
Formativt lärande.
Hej! Vad roligt det ska bli att ha ett Tupperwareparty tillsammans med dig och dina vänner. Här kommer lite mer om det vi har pratat om.   Datum och klockslag.
Säker användning av dator och nättjänster
Den digitala resan är påbörjad
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Ge ditt barn en gåva för livet
Vilhelm Moberg
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Ha kul ihop man måste få något gott på avslutningen
Du som skolelev :D Berätta om dina skolår. Var gick du i skolan och gymnasiet? Hade ni datateknik som valbart ämne på högstadiet eller gymnasiet? Vilka.
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Människans muskler Det finns tre typer av muskelvävnad hos människan.
Hej! Vad roligt det ska bli att ha ett Tupperwareparty tillsammans med dig och dina vänner. Här kommer lite mer om det vi har pratat om.   Datum och klockslag.
Kap 6 1NT - Högfärsfråga 2 kl (Staymans 2 kl)
Registrera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Övning Tid: minuter Virala konsekvenser.
Grunderna består av fyra kategorier
ÅP / Lektion 8 Omtumlande händelser och inledda återfall
Barnkonventionen.
Veckans fördjupning handlar om några väldigt speciella kockar
Pivottabeller, forts..
Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och.
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Kap 6 1NT - Högfärsfråga 2 kl (Staymans 2 kl)
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Information om licenser:
Tips på verktyg som stöd i förbättringsarbetet
FIRST LEGO League 2018 Östersund
1/2 Ditt namn och datum: Namn på den du har samtalet med:
IT Fördjupning Göran Wiréen
Bråk Kapitel 1.
P-11.
Catha Glaas Herrängens skola
ÅP / Lektion 3 Tankar på alkohol och droger
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

Välkommen! Nu ska vi skapa smarta, roliga eller knasiga program!

Vad är ett program? Program, programvara... Appar, applikationer... Egentligen allt som du har programmerat! Program löser ett problem, är användbart eller bara roligt. Spel är också program!

Program = problemlösare Alla program löser något problem eller uppfyller en önskan som du har Inte bara i datorn: robotar, leksaker, smarta prylar – Internet of Things Vad skulle ditt drömprogram kunna göra? Simone Giertz gör robotar som löser olika problem!

Börja med en idé Vad vill du själv ha hjälp med? Har du någon pryl som du vill ska fungera annorlunda? Kan du sätta ihop två prylar till något helt nytt och användbart? Våga testa och misslyckas! Jag orkar inte välja kläder på morgonen. Hur löser jag det?

Gör en prototyp av din idé Prototyp = testmodell Testa hur den ska se ut och hur den ska fungera Vem ska använda den? Testa din idé på andra!

Skapa program i Scratch Du kan prova att skapa ett eget ritprogram, en robotgenerator, en photobooth-app eller en automatisk klädväljare!