Det är aldrig roligt att spara Genom att ta tag i problemen skapar vi en bättre framtid!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Carina Begquist Palm, 12 april
Advertisements

Vad styrs verksamheten utifrån • Lagen om skydd mot olyckor • Handlingsprogram • Kommunal och förvaltningslag • Verksamhetsplaner • Ekonomistyrning • Avtal.
– en översyn av aktivitetsersättningen
Myndighets-presentation
Individuppföljning inom äldreomsorgen.
Rätt stöd i boendet till rätt kostnad för personer som omfattas av LSS
Socialdepartementet Äldreomsorgen får gott betyg Nöjdhet för omsorg i särskilda boenden i riket 2008, 2010, 2011 Källa: Socialstyrelsen, Nationella brukarundersökningen.
Rapport Medlemspanelen augusti 2010 FöretagarFörbundet.
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Hur kan stat och kommun främja utvecklingen av bostäder för äldre?
Sidas attitydmätning om utveckling och bistånd 2008 Magnus Liljeström Vokativ Ab.
SOCIALTJÄNSTLAGEN SoL
Konjunkturer.
Behovet av en ny skattereform
Dialogmöte 30 september DIALOGMÖTE 30 SEPTEMBER 2009 av ekonomichef Kjell Fransson.
Pressträff 26/ Framtidens hälso- och sjukvård och en ekonomi i balans.
Budgetarbete - enhetschef
Budgetprincip Vårt förslag på budgeten läggs som resultat av den verksamhet som vi önskar. Vi anpassar inte verksamheten utifrån befintliga resurser. Grundläggande.
Granskning av regeringens budget Anna Kinberg Batra
Utgångspunkter vid biståndsbedömning
Tidplan budget oktober, Beslut i KS skattesats -4 november, Beslut skattesats KF -5 (10) november, Utskick budget KS (11/11) -11 november.
Sveriges 4H – lära genom att göra. Sveriges 4H Internationell organisation: 80 länder 100 år gammal organisation medlemmar i Sverige bred verksamhet.
Resursfördelning
Kan kommunsektorn växa realt med 2 procent per år? Lars Calmfors Kommek, Malmömässan 21 augusti 2014.
Hur ska landstingen klara de framtida utmaningarna? Forum Vårdbyggnad Av Björn Sundström Sveriges Kommuner och Landsting.
RöttBlått. Socialdemokraternas politik för fler och trygga jobb. Moderaternas politik för sänkt a-kassa och lägre löner. Vi vill: Att alla som kan och.
De sysselsättningspolitiska reformerna Vårt uppdrag: har de angivna målen om att öka sysselsättningen och det totala antalet arbetade timmar uppnåtts?
HANDLÄGGARDAG EKONOMISKT BISTÅND
Kommunerna och Kontaktcenter Framtida utmaningar Kommer offentlig sektor i framtiden att växa i samma takt som nu ? Vad tyder på motsatsen ? Befolkningens.
Varför beter sig ekonomin som en berg- och dalbana?
Nya avgifter inom hemtjänsten Varför? Hur mycket? Hur ser det ut i länet? Maxtaxan i koncentrat? Konsekvenser? Hur? När? Frågor?
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Vad står vi inför i hälso- och sjukvården? Förändringar på kort och lång sikt.
Erik Höglin Konsekvenser av att införa ett balansmål för finansiellt sparande i offentlig sektor 14 augusti 2015.
Varför beter sig ekonomin som en berg- och dalbana?
Ekonomirapporten. Oktober 2015 Diagrammen. Ekonomirapporten. Oktober
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
Introduktion till FREDA Eslöv 28 januari 2014 Om utredning enligt socialtjänstlagen.
Och andra frågor vid handläggning av ekonomiskt bistånd Trollhättan 8 april 2016.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
ETT VÄLFÄRDSKONTRAKT FÖR HELA OSKARSHAMNS KOMMUN EN BUDGET FÖR OSKARSHAMNS KOMMUN
Jesper Hansson KONJUNKTURINSTITUTET 22 juni 2016 Konjunkturläget, juni 2016.
Seniorer är en tillgång för kommunerna – även ekonomiskt Konferens om äldreomsorgen Tomelilla den 23 november Björn Sundström
Bokslut 2015 Barn- och utbildningsnämnden. Har verksamheten bedrivits inom tilldelad budget, åtgärder? Underskott med -9,5 mkr. Åtgärdsbeting vid befarat.
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion i Äldres behov i centrum! 4 november 2015.
TillgänGlighets-arenan fånge i sitt eget hem – att åldras i otilLgängliga bostäder, 13.45–14.45 fredrik von platen, arkitekt sar/msa sakkunnig Bostäder,
Hållbarhetsrapport 2016 för de offentliga finanserna Konjunkturinstitutets årliga oberoende utvärdering av den långsiktiga hållbarheten i de offentliga.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Att spara långsiktigt? En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Medborgardialog 10 nov 2016.
Strängnäspartiet – Budget 2014
I Nynäshamns kommun har vi…
Vård- och omsorgsnämnden Månadsrapport augusti 2015 och prognos 2.
Delårsrapport Augusti 2017 Barn- och utbildningsnämnden
2016: Ökade intäkter, men också ökade kostnader Kommunsektorn +22 mdr Landsting och regioner +3 mdr
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
Sammanfattande slutsatser
Kap 15 Avvägningen inflation-arbetslöshet
Välfärdens finansiering
Ekonomirapporten, oktober 2017 Alla diagram
Dags att inventera tillgängligheten i flerbostadshus!
Den demografiska utmaningen
Ekonomi Tillbakablick Tillväxten och dess utmaningar Arbeta smartare.
34. Lättare analysera äldreomsorgens kostnader
Verksamhetsplan med budget 2019:
En stad för alla Göteborgarnas livschanser ska utjämnas Budget 2014
Att spara långsiktigt En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Att spara långsiktigt En förutsättning och ett villkor för en sund och hållbar ekonomi är att hushållen har tillgång till rätt och relevant information.
Ekonomirapporten maj 2019 Anders Knape, ordförande Annika Wallenskog, chefsekonom Välkomna Anders. Hej och välkomna till presentation av vårens Ekonomirapport.
Presentationens avskrift:

Det är aldrig roligt att spara Genom att ta tag i problemen skapar vi en bättre framtid!

300 miljoner ökning till BUN & SOC SOC har fått ökade anslag med 150 miljoner under de senaste fem åren. Trots detta ökar kostnaderna snabbare och budgeten överskrids. Utgifterna måste anpassas till inkomsterna. 3.5% måste sparas. Besparingarna syftar till att få kontroll över ekonomin vilket möjliggör framtida satsningar.

Dyrare äldreomsorg Vi är billigare på flera områden inom SOC MEN Vi är dyrare inom äldreomsorgen Befolkningen kommer att åldras och att det kommer att krävas mer vård i framtiden För att klara dessa framtida behov måste vi vidta åtgärder redan nu Dagens besparingar syftar till en bättre äldrevård i framtiden

Ett exempel … äldreboende jämförelse Om Uddevalla varit Trollhättan: Antalet boende – 114 platser 6% av 9990 =599 bostäder, Ua 7% =730 boende Diff. produktionskostnad 156 tkr/plats Thn Ua Trollhätte-struktur här: U-a nivå 2011: (7%) 395 mkr Thn struktur/nivå(6%+Thn prod.pris): 283 mkr Diff. om vi varit Trollhättan 112 mkr Om Uddevalla varit Tjörn/Riket Antal bostäder minskar – 208 (5% av Ua 7% 730) Diff.podukt. kr/plats 67 t kr (Tjörn Ua ) Tjörn struktur här: Ua prod kostnad (på 5%) 282 mkr Tjörns struktur/nivå 248 mkr U-a nivå/struktur 396 Differens möjlig 148 mkr (Tjörn Äbo rankat i kvalitet som nr 28 av 290 kommunala )

Ett annat exempel… Hemtjänst Augusti 2010 – timmar Augusti 2012 – timmar Kostnadsökning: 30 miljoner kronor

Lagens krav skall tillgodoses Socialtjänstlagen föreskriver att den person som inte själv kan tillgodose sina behov eller som kan få dem tillgodosedda på annat sätt har rätt till bistånd. Biståndet skall tillförsäkra den enskilde en skälig levnadsnivå.

Summering - utmaning Vi har väsentligt högre kostnader inom främst äldreomsorg och LSS utan att för den skull ha högre kvalitet generellt sett Kostnaderna måste närma sig den som råder i jämförbara kommuner. Kortsiktiga åtgärder och strukturella åtgärder

Kommunalskatt

Summering av skattesats Uddevalla har en förhållandevis hög skatt Om vi redan nu höjer skatten för att lösa de nuvarande problemen inom Socialnämnden då får vi svårt att höja skatten framöver när den riktigt stora utmaningen kommer

Politisk bedömning (S) bedriver en aktiv oppositionspolitik i media och på FB Men (S) har avsatt lika mycket pengar till nämnden vid budgetbeslutet i Juni 2012 (S) reserverade sig inte mot beslutet i nämnden november 2012 (S) argumenterar i en protokollsanteckning för en skattehöjning på 35 öre Men (S) utlovar enbart 17.5 miljon skall gå till SOC trots ett sparkrav på ca 50 miljoner Är detta ansvarsfullt? Majoriteten har beslutat om besparingar som syftar till att SOC skall få kontroll på sin ekonomi Då vi inser att detta kräver åtgärder som först får effekt på lite längre sikt accepterar vi ett underskott på 20 miljoner för 2013 Vi kommer att utreda behovet av ev skattehöjningar alternativt andra budgetförstärkningar inför budgeten för Vi har gett förvaltningen i SOC och KS i uppdrag att utreda organisationen så att vi får bättre kontroll på hur pengarna används Dessa beslut skapar ordning i ekonomin på kort och lång sikt Vi tar ansvar för ekonomin och skapar bättre förutsättningar in för framtiden