Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Fyra ingenjörer tävlar mot fyra 9:e klassare
Advertisements

”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Enterprising spirit! En profil för: Idérika Vetgiriga Kreativa Flickor och pojkar.
FIRST LEGO League, Skandinavia
hållbar utveckling över gränserna
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Hur bör samhället organiseras
Intranät som funkar Andreas Blackne
STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
ATT SÖKA PROJEKT. VI BÖRJAR MED NÅGRA EXEMPEL Projekt: Stärka regionförbundet och lokalföreningen Projektbeskrivning: Fler ideella Vi vill ha in fler.
FIRST LEGO LEAGUE HVEM STÅR BAK? Stiftelsens FIRST Scandinavia står bakom FIRST LEGO League turneringarna i Skandinavien. "Stiftelsens uppdrag är.
FIRST LEGO League FIRST LEGO League - information.
ÅLDERSGRUPPEN 7 ÅR HÖSTEN. Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Information om nästa års spel i S:t ERIKS-CUPEN Kvällens tema Gemensamma.
FIRST LEGO League 2015 Östersund FIRST LEGO League - Information.
F96 ÅBK 2008 Föräldrarmöte 10 Februari. Träningar 2008 & X-tra laget  Visa Spelaravtalet! 2 träningar i veckan och 1 x-tra träning varannan vecka. Inga.
Vad borde man göra? Inför och under ett projekt. Information Anordna träffar inom organisationen och för allmänheten. Ta fram skriftlig information om.
ÅLDERSGRUPPEN 6 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Vanligt arbetssätt i arbetsgrupp
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
Lagledarträff fotbollen 2015
Världs-om-spännande kunskapstävling!
FIRST LEGO LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan starten år 2000 har FIRST Scandinavia haft som målsättning att ge barn och ungdomar goda inlärningsupplevelser.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
Välkomna! Förbundsledare april. Vad skulle nu projektet innehålla? * Utbildning * Mentorskap * Praktik.
EXAMENSARBETE DEGREE PROJECT 15 HP Byggingenjörsprogrammet och Affärsutvecklingsprogrammet.
Verksamhetsplan Värdegrund Jönköpings Läns Skol Idrottsförbund skall stå för glädje, gemenskap och demokrati där alla skolidrottsföreningar.
Pilotprojekt i Jönköpings län 2015 och Projektet: Den första ingenjören Det här vill vi: Ökad konkurrenskraft genom att ingenjörerna utvecklar.
Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
KURRE Gräv där du står Klass 4B, Parkskolan, Vara.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
2010 Bertil Stivén
Jr. FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
Kundtjänst i mindre kommun – går det? Offentliga rummet 2016.
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Computational thinking progression F-9
Föräldrarmöte F08.
Hur rekryterar vi studerande och vart tar de vägen efter examen?
Att starta, planera och driva projekt
En spännande kunskaps- och tekniktävling för barn och unga
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
KIF dagen 13 maj F 08/09 har ansvaret för chokladhjulet
Riksförbundet Attention
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Nätverk för energieffektivisering (EEnet)
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE OCH FACEBOOK
Team 08 Agenda Ledare och roller i laget Träningar Matcher
En spännande kunskaps- och tekniktävling för barn och unga
Anteckningar från planeringsmöte inför Svenljunga 2015
Kandidathantering i Reachmee
VÄLKOMNA!.
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
Plats:Rimnershallen Uddevalla
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Kommunikationssatsning skyddad natur Läget just nu
Frölunda Hockey Föräldragruppen
Berätta vilka vi är, varifrån vi kommer och varför
Nuläget i MIA? ( ).
FRÖLUNDA UNGDOM
Vilka utmaningar står gotländsk fotboll inför?
Samverkansprojekt för bättre hälsa
REGIONALA TRUPPTÄVLINGAR I REGION ÖST.
FIRST LEGO League 2018 Östersund
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
- en spännande kunskaps- och tekniktävling för barn och unga
Presentationens avskrift:

Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM

Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt och utvecklande sätt att lära sig mer inom naturorienterande ämnen, matematik och teknik. Hittills har barn deltagit i våra aktiviteter och fått inspiration och kunskaper, antingen via undervisning i Newton-rum eller genom att delta i FIRST® LEGO® League. Vi är glada att se vårt nätverk växa sig allt större i Sverige, Skandinavien och resten av världen. - Aliquid est possibile - Vem står bakom Jr.FLL i Skandinavien? Det är stiftelsen FIRST Scandinavia som står bakom Jr.FIRST® LEGO® League i Skandinavien

c FIRST Scandinavia c Stian Rigmor Per-Arild Ingvill Stian André Nina Mariann Ole Morten Kristin

FIRST Scandinavia 15 år KONCEPT PROJEKT ANSTÄLLDA Newton-rum på beställning av kommun och näringsliv Skandinavisk FLL-final

Vad är Jr.FLL? 12 3 Forsknings- och byggprojekt med praktisk inriktning, för barn i åldrarna 6–9 år 4 Har som mål att ta tillvara på barns inneboende vetgirighet och kreativitet Lägger vikt vid samarbete, inlärning, gruppengagemang och problemlösning Locka deltagare till FLL

Vad ska deltagarna göra? o Ta avstamp i årets FLL-tema och utifrån det leta efter en bra lösning på ett problem o Designa och bygga en modell av LEGO® bitar med minst en rörlig del o Presentera laget och forskningsprocessen med hjälp av en plansch o Ställa ut sin LEGO modell och plansch i en egen monter o Delta i öppningsceremonin inför FLL-turneringen o Genomföra en enkel presentation inför domarna o Ingen tävling – alla får medalj o Längd: 2–4 timmar (på turneringsdagen)

Organisering o Lag med deltagare i åldern 6–9 år o Skol- eller fritidslag o Lärare eller föräldrar är handledare o Som FLL fungerar det bra som skolprojekt o Samma projektperiod som FLL o Ingen robot behövs. Modellen måste byggas av LEGO® bitar. Modellen måste ha minst en rörlig del. Det finns regler rörande modellens storlek o På planschen ska laget och processen som ledde fram till lösningen på forskningsuppgiften presenteras

LEGO® modellen o Alla typer av LEGO får användas och man behöver ingen särskild LEGO sats o Modellen måste ha anknytning till temat o Modellen får mäta högst 38 x 38 cm, och det är ett krav att den har minst en rörlig del, som drivs av en motor o Om man ska köpa LEGO rekommenderas något av följande toalternativ: o Jr.FLL teknik pakke o Jr.FLL programmeringssett o Finns att köpa på och hos andra återförsäljare av LEGO Education-produkter.

Plansch o Hela planschen tillverkas av deltagarna i laget. Antingen på en rektangelformad bit kartong eller på en tredelad bit kartong (som på bilden). Ska stå på bordet. o Ska innehålla information om: o Laget o Forskningen som laget har gjort o Modellen och de rörliga delarna

Anmälning Lagen anmäler sig på juniorfll.org. Priser: 800 NOK/680 DKK/850 SEK I anmälningsavgiften ingår: 7 t-tröjor (6 t-tröjor till barnen och en till den vuxna handledaren) och årets uppdrag. Om det finns fler än 6 barn i ett lag går det att beställa till extra t-tröjor.

Vad innebär det här för turneringen? o Se till att det finns plats för ett monterområde för Jr.FLL på turneringen o Ett bord för varje monter och eventuellt stolar o Domare till presentationer och utdelning av medaljer o Lagen i Jr.FLL måste få delta i öppningscermonin tillsammans med FLL-lagen o Kunna erbjuda handledarmöte för handledarna o Rekrytera lag o Dela ut t-tröjor till lagen o I programmet presentera lagen och när presentationerna ska äga rum

FIRST Scandinavia erbjuder: o Anmälningssystem o Översättning och publicering av uppdraget o Presentation till informationsmöte o Inbjudningsbroschyr o Webbplats med uppdrag, resurser och handledningshjälp o Diplommall o Instruktioner och support Sista anmälningsdatum för FLL-turnering och för att anmäla sitt intresse för att arrangera Jr.FLL är den 1 april

Här hittar du mer information: Webben: juniorfll.org Facebook: FIRST LEGO League i Skandinavien

Tack för oss