MÄNNISKAN, MATEN & MIKROORGANISMERNA Syftet Mikroorganismers förekomst, egenskaper, livsbetingelser och betydelse. Målet Elever ska ha kännedom mikroorganismers.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HJÄRNAN.
Advertisements

Från frågeställning till uppsats.
Skol maten Klubbgerdsskolan ca 130 elever Klass 2.
Bedömning.
Livets utveckling SVAMPAR VÄXTER BAKTERIER DJUR Urcellen.
Elevråd på SFI vad är det?. Du som är elev på SfI har möjlighet att påverka din utbildning. Det betyder att du kan tala om vad som fungerar bra och vad.
Argumentera. Vad är argumentation? När är det viktigt att kunna argumentera? Vilka ämnen är lätta/svåra att argumentera om? Introduktion Att ange skäl.
TILLSYN AV KOSTTILLSKOTT. Vad gör miljöförvaltningen Miljöförvaltningens uppdrag Kontrollera att maten är säker, att konsumenter inte blir lurade eller.
Analys och utvärderingsfrågor resultat (yngre skola) ___________________________________________________________________________ Huvudfrågeställning: Vad.
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
Reklam och konsumentinformation
Hjärtat & blodomloppet hos människan av: Två elever i klass 8F.
 Planering 9 lektioner  Bloggen  Våra näringsämnen 3 energigivare.  Tallriksmodellen. Vad åt du.
Välkomna Kroppens självläkande förmåga Maria Petri.
Morföräldrar Du bor ihop med din partner sedan ett år tillbaka men ni är inte gifta. Dina strängt religiösa morföräldrar kommer på besök. Du vet att det.
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Bomullsodling och dess konsekvenser Mekaniserad bomullsodling Förgiftat vatten.
Andningen Varför måste du andas? Vad kan göra luften farlig att andas?
NÄRINGSBERÄKNINGAR Syftet Öka er kunskap kring måltiden och näringen vi tillför är tillräcklig och rätt! Målet Elever ska ha kännedom och kunna redogöra.
Hej och välkommen Undervisning 1.Mental träning Övning 1. Visualisering 2. Målbild Utvärdering 1.Frågor 2.Enkät.
Funktionstillstånd Funktionshinder Aktivitetsnedsättning.
Detta är miljömåltider
Obligatorisk på inriktning Naturvetenskap
Återberättande text Kurs C.
Matförgiftningar Syftet
Styrkeområden inom SIO Grafen
Matspjälkningsprocessen
Allt som lever Vad är biologi?.
temperaturer för att skapa goda hygieniska förutsättningar.
Mål Ekologi 2 När vi är klar med detta område bör jag kunna:
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Bildanalys.
Vem sa det? Om anonymitet.
U5: Gallring och konkurrens
Proteiner 10.3.
Elevråd på SFI vad är det?.
Hälsosamtal hos socionomen
Elevråd på SFI vad är det?.
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
Det här händer under vecka 36 Bra datum att ha koll på:
Smittskydd vårdhygien
Argumenterande text.
Företagets namn (ha gärna en logga och en bakgrund som passar ert företag som är genomgående i pp)
7. Att tänka på vid granskning
KOST Grupp forsläsning.
Öka er kunskap kring smittspridning vid livsmedelshantering
BRIS.
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Matspjälkningsapparaten
Monicor – utrustning för hälsokontroll och behandling.
Vad innebär det för oss inom Inner Wheel?
Ämnet som triggar allergin kallas för allergener.
Människans blodkroppar och immunförsvar
Vitaminer.
Källkritik.
Kvaliteten på svenska jordbruksprodukter
Berätta vilka vi är, varifrån vi kommer och varför
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Mineralämnen.
Nationella kompetensrådet
Fallet 1) Ambulans och polis; frågar vad som hänt.
Människans blodkroppar och immunförsvar
Information om licenser:
1 3 2 x x F(x) 3x F(x) = 3x y = 3x.
Modersmålsbaserad hälsokommunikation Folkhälsa och sjukvård
Gymnasiedagarna & Future Skills 2019
Människans anatomi och fysiologi
Presentationens avskrift:

MÄNNISKAN, MATEN & MIKROORGANISMERNA Syftet Mikroorganismers förekomst, egenskaper, livsbetingelser och betydelse. Målet Elever ska ha kännedom mikroorganismers förekomst, egenskaper, livsbetingelser och betydelse. Samt matsmältningens betydelse för näringsämnenas upptag i kroppen

För människan Surdeg & Jäst MejeriSurkålÖl & Vin Andra produkter

Matspjälkningen

Allergi AllergenerImmunförsvar Vad händer? Märkning

Överkänslighet EnzymatiskKemiskLaktosGluten

I symbios med människan NäsanMunnenHudenTarmenAntibiotika

Uppgift Ta reda på kort fakta för matsmältningssystemet och berätta om den del ni blir tilldelad. Att ta reda på: -Vilken funktion har delen?