Ekologi, ekonomi och god praxis i fårhushållning Sonja Tobiasson
Försäljning Kött och förädlade köttprodukter Ull och förädlade ullprodukter Skinn Upplevelser – besöksgård Avelsdjur Mjölk och ost
Möjligheter för fårekonomin Lokala produkter säljer Naturenligt LUOMU- kött Stöd för djurens välbefinnande Naturbeteskött, kriterier under arbete, ska betinga ett högre pris God praxis, pålitlighet God image
Hot mot fårekonomin Stöden minskar Rovdjur Alger i havet, hälsorisk Sjukdomar, olycksfall och stölder Transport- och hanteringskostnader - drömmen om ett mobilt eller fast lokalt slakteri
Slakt utan långa transporter har fördelar: Djuren slipper stress och risk för skador under transporten minskar Köttet är mört om djuret slipper lång transport, rapport Mari Friestad m.fl. Lokalt producerat Lokalt slakteri en möjlighet?
År 2012 ibruktaget slakteri på Dagö, ägt av Andelslaget Hiiu Veis ja Lammas
En företagare hyr slakteriet, som är godkänt för nöt, får och älg.
Gårdsslakt enligt bästa praxis Efterfrågat av konsumenter – olagligt att sälja Problem med slaktrester.
Foton: Jukka Tobiasson Sonja Tobiasson