Verksamhetsutveckling Samverkan mellan beredningsgrupperna, Kollektivtrafiksekretariatet och Västtrafik.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Regional digital agenda för Östergötland
Advertisements

Kompetensplattform Västra Götaland Westum
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Aktuellt från Västtrafik
– Anette Blomqvist – Ulrica Larsson – Erik Westerlund – Ledarskapsutveckling över gränserna Case Högsby kommun.
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö EU:s budget.
Gemensam HR (PA)- funktion i Hälsingland. Syfte med mötet Komma överens om hur arbetet ska bedrivas i projektet Tydliggöra uppdrag, syfte, mål, roller.
Ny gemensam IT-organisation L U N D S U N I V E R S I T E T.
Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
Regional digital agenda för Östergötland
Projekt in- och utskrivningsklar patient
Samarbetsformer med regionen
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Projekt Region 2015 November 2012 till juni 2013.
Västra Götaland.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Inriktningsplanering för
Beredningen infrastruktur - summering Ordförande: Monica Hanson, Trollhättan Beredningsansvarig: Christian Martins.
Bakgrund Nationell Nivå Projekt Carpe var ett nationellt projekt som startade 2009 och ligger som grund för förändringarna av titlarna och de nya kompetenskraven.
Process: Lönekriterier
Uppdrag till huvudmännen och de delregionala vårdsamverkansgrupperna:
Strategier för säker hälso- och sjukvård i Västra Götaland
Onkologidagarna / Swedpos nationella konferens
Tillsammans skapar vi jobb för fler!
Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus Redovisning av åtgärdsplaner 12 september 2012 Bemanning och kompetensmix.
Sydsvensk regionbildning ideell förening -hälso- och sjukvård -kultur -kollektivtrafik -infrastrukturplanering -demokrati och internationalisering -hållbar.
Tillsynens syfte Tillsynen ska bidra till en säker vård och omsorg av god kvalitet och arbeta på ett sådant sätt som bäst gagnar vård- och omsorgstagarna.
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Lönekriterier – ett stöd till chefer. Varför lönekriterier?  Att ha tydliga lönekriterier är en förutsättning i samband med lönesättning.  Kriterierna.
Delregionalt Kollektivtrafikråd Skaraborg
Regionala kollektivtrafikrådet 23/ Roller och ansvar.
Dagordning 27/ Inledning 2.Orientering om Regionsamverkan Sydsverige 3.Trafikverkets arbete inför planeringsperioden Diskussion om.
Möte i det regionala kollektivtrafikrådet Dagordning: Föregående mötesanteckningar Rollfördelning VGR/VT i kommunsamverkan Aktuellt från Västtrafik,
Sammanställning synpunkter remisskonferens. Övergripande målsättning Starkt stöd för den övergripande målsättningen att bättre anpassa vården för de mest.
Resultat av fokusgrupper Vad är en bra hjälp för dig i din situation?
Information från Västtrafik Trafikverkets tågplanering Resandeutveckling Resultatutveckling Prognos Budget 2014 Förenklad försäljning.
Region Östergötland Nya Götawebben förstudie Styrgruppsmöte
KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Strategisk kapacitet i den attraktiva regionen 31 maj 2016 Jacob Witzell Doktorand, avd. för Urbana och regionala studier.
Vetlanda Kommun Vård och omsorgsförvaltning Funktionshinderomsorgen
Trygg i Göteborg Introduktion för socialsekreterare 19 oktober 2016.
Innehåll Introduktion: Vad är organisatorisk och social arbetsmiljö? OSA-kompassen Arbetsmiljöverkets föreskrifter ”Organisatorisk och social arbetsmiljö”
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Kort presentation av medarbetarundersökningen 2017 för arbetsgrupper
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Metodstöd Att arbeta med MUSK-resultatet
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015
SYFTE Stärka den delregionala kulturella Infrastrukturen
Regionkommun i Västerbotten
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Gävleborgs kommuner och Älvkarleby kommun i samverkan
Rapport: Utvärdering av primärvårdens organisation i egen regi
Närvarande ledarskap för en hållbar välfärd
Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland
Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Från 20 stadsdelar till 10 - Kommunikation i samband med stadsdelsreformen i Göteborgs Stad A: Norra Hisingen  B: Angered C: Östra Göteborg D: Västra Hisingen.
Överenskommelse Missbruks- och beroendevård - Bakgrund
Samverkan i Göteborgsområdet
Ulrika Persson-Fischier,
Samordnare samsjuklighet
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Välkommen till chefsmötet!
Struktur för styrning och ledning i Göteborgs Stad
Program för attraktiv arbetsgivare HRC-möte
Mobil närvård Västra Götaland Täckningsgrad
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
METOD Strategisk kompetensförsörjning
Medarbetarenkät 2018 – sammanfattning och analys
Kartläggning NOSAM – om organisation och barnfrågor uppdrag TG Syftet är att nå temagruppens antagna gemensamma mål: Barn ska lyckas i skolan.
Presentationens avskrift:

Verksamhetsutveckling Samverkan mellan beredningsgrupperna, Kollektivtrafiksekretariatet och Västtrafik

Inledning Den nya ”organisationen” etablerades i samband med skatteväxlingen den 1 januari Under våren 2013 gjordes ett arbete för att se hur denna organisation fungerar. Har tjänstemannaorganisationen med beredningsgrupper, kollektivtrafiksekretariat och Västtrafik fungerat bra under 2012? Kollektivtrafiksekretariatet DKR-sekreterarna och Västtrafik har vid tre tillfällen träffats för att diskutera processer och samarbetsformer. Syftet med dessa möten har varit att få svar på om det finns brister och om man kan förbättra samarbetet. Konsult anlitades för att på ett objektivt sätt beskriva dagens situation och förbättringsmöjligheter. Konsulten har intervjuat ett tiotal personer i alla tre organisationerna. I processen identifierades ett antal problem och förbättringsområden som sammanfattades i en lista med nio punkter. Förslag till åtgärder togs fram. I Göteborgsområdets beredningsgrupp inför det delregionala kollektivtrafikrådet den 27 september diskuterades dessa punkter och vilka som ansågs viktigast (markerade med fet stil på bilden med förbättringspunkter). I detta dokument finns också en sammanfattning av de viktigaste åtgärderna som har gjorts.

Dessa personer har medverkat  Tre möten har genomförts med DKR-sekreterare, KTS och Västtrafik; 23/11, 25/1 och 4/4.  Följande personer har medverkat på mötena: Marcus Nyström, DKR-sekr Sjuhärad Christian Martins, DKR-sekr Fyrbodal Gunnar Carlsson, Jan Bremer, DKR-sekr Skaraborg Frida Karlge, Markus Thunberg, DKR-sekr Göteborgsregionen Ulrika Bokeberg, KTS Jan Efraimsson, KTS, Skaraborg och RKR Martin Elofsson, KTS, Fyrbodal Linda Billberg, KTS, Göteborgsregionen Sara Persson, KTS, Sjuhärad Jörn Engström, KTS Stadstrafikforum Tomas Zeljko, KTS kommunikatör Hugo Lepik, Västtrafik  Konsult: Prové, Annika Bravert

DKR-processen Problemidentifiering och förbättringsområden 1. För många ärenden pågick samtidigt 2012.Svårt att se helheten. Något oklara processer 2. Tidplanerna för strategierna anses ha varit för tighta 3. DKRs mandat och ansvar är i vissa fall otydliga 4. Arbetssituationen bland kommuntjänstemännen är ofta ansträngd 5. Ibland blir för mycket information och för lite dialog 6. Kommunerna känner behov av ökad delaktighet vid framtagandet av strategiska dokument 7. Stärk kopplingen mellan strategiskt och operativt 8. Stärk kopplingen mellan kollektivtrafikutveckling och samhällsbyggnad 9. Oklara rutiner när det gäller utskick, sändlistor mm. Vilka kanaler används till vad?

Sammanfattning av genomförda förbättringar Vid uppstarten av den nya organisationen pågick det många olika arbeten med strategier och utredningar vilket upplevdes som stressigt när förankring skulle ske. Nu ligger fokus på ligger på pris- och sortimentsstrategin och landsbygdsutredningen för att ge utrymme för en utökad dialog. Mer tid har getts för dessa projekt och diskussioner har förts vid flera tillfällen både på delregionala kollektivtrafikråden och tjänstemannaberedningarna. Landsbygdsutredningen har också särskilda diskussioner i en arbetsgrupp med tjänstemän från alla de fyra beredningarna och pris- och sortiment har en politisk arbetsgrupp med representanter från alla råden och kollektivtrafiknämnden.. Tydligare information om pågående projekt med bland annat ett aktivitetsschema finns på rådens hemsida. För att det ska bli mer tid för dialog på mötena har en del information getts skriftligt För att stärka kopplingen – mellan strategiskt och operativt och tydliggöra den logiska sekvensen mellan Västtrafiks trafikplan och uppdragsinriktningen/trafikförsörjningsprogrammet genomför Västtrafik delregionala möten för att informera om konkreta trafikförändringar. Västtrafik redovisar då kopplingar mellan trafikförändringar och beslutade strategidokument. Västtrafik redogjorde på DKR den 27 september särskilt för arbetet med trafikplan Processen kring kollektivtrafiknämndens uppdrag till Västtrafik har utvecklats för att ge mer tid för dialog. Västtrafik har även gjort förändringar i sin organisation för att bättre kunna föra dialog med kommunerna, bland annat är ytterligare en kommunkoordinator anställd och trafikutvecklarna har fått ett tydligare geografiskt ansvar. Arbetet med att stärka kopplingen mellan kollektivtrafikutveckling, infrastruktur och samhällsbyggnad pågår både i kommunerna och Västra Götalandsregionen och i gemensamma arbeten, t.ex. en målbild för stadstrafikens stomnät i Göteborg, Mölndal och Partille. Dessa frågor behöver utvecklas i Göteborgs delregionala råd och tjänstemannaberedningen.