Kontrollbesök och tillsyn Rättigheter och skyldigheter för dig som lantbrukare.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Köp från eget bolag Upphandlingsstödsdagen 8 november 2013.
Advertisements

Säkerställd intern styrning och kontroll
Tryckfrihetsförordning (1949:105) 2 kap
Synpunktssystem Vilka ändringar har gjorts i riktlinjen för synpunkthanteringen? Vad innebär ändringarna för dig som arbetsledare? Synpunkter som grund.
Den nationella planen för kontrollen i livsmedelskedjan - mål, prioriteringar och ständiga förbättringar Presentation av Sveriges fleråriga plan för.
Vad kan du lämna ut till vem?
Johan Alfredsson Stadsjurist Stadsledningskontoret
KOMMUNKOMPASSEN - vad är det?
Rådgivningen, kunden och lagen Möte med branschen fredag den 4 maj 2007 Helena Pettersson Ann-Christine Ihrfelt
Publicera användbar information Erik Geijer tydligare.se Internetdagarna
Beslut om liv och död har alltid varit en del av läkaryrket
Nordiska Kommunala Chefsrevisorskonferensen augusti 2012
Tillsynstaxor. Sid 2 | Lantbrukarnas Riksförbund Taxan är en avgift och ingen skatt! Motprestation från kommunen Taxans fasta årliga avgifter är en lista.
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
PRIVATJURIDIK Att lösa tvister (kap 5).
Fullmäktigeuppdraget och kommunallagen
Handläggning enligt SoL
Socialtjänstlagen, SoL
MEDBORGARKONTORETS UPPGIFT Information Vägledning Rådgivning Blanketter Handläggning av vissa ärenden Ärenderegistrering, upplysning i alla ärenden.
Bygg- och miljökontoret Ånge Kommun
”Patientdatalagen, journaler på nätet, sociala medier – lagar och regler” Jens Larsson, Jens Larsson, Chefsjurist.
Förvaltningslagen. Förvaltningslagen Offentlighet och sekretess Tillstånd – Anmälan enligt miljöbalken Tillsyn.
Högskoleverket arbetar för studenternas rättssäkerhet Kårdagen den 7 oktober 2010.
Webbenkät genomförd maj 2010 Regeltillämpning i praktiken 1-2. Vem 3-8. Beslut och struktur Myndighetsutövning och ”service” Kvalitetsfrågor.
Patientlagen och information till patienter och närstående
Samordning av den sociala tryggheten Arbetslösa som påbörjar deltidsarbete i annat land.
Regionstyrelsen Allmänna handlingar och diarieföring
Regionstyrelseuppdraget enligt kommunallagen
Efterbehandlingens ABC En översiktlig introduktion till efterbehandling av förorenade områden.
1 Tillsyn, uppsikt, uppföljning, vägledning, rådgivning kärt barn har……………… Regeringen menar att ett mer kvalitetssäkert myndighetsarbete leder till en.
Handlingsplan, ännu bättre service Vi vill bli ännu bättre! Vi ska bli ännu bättre!
SOI:s årskonferens 1 april 2008 Örebro ”Hur befrämjas konkurrensen av nya LOU?” Ulrica Dyrke Företagarna.
Synpunkter, klagomål och beröm
Tillsynens juridik och dilemman Miljöjurist, Dr Margaretha Svenning.
Principer för utredningar av oegentligheter
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Individuella studieplaner på forskarnivå - rättssäkerhetsperspektiv Presentation av två pågående projekt Praxis från UKÄ, Högskoleverket och ÖNH Gruppdiskussioner.
Introduktion till FREDA Eslöv 28 januari 2014 Om utredning enligt socialtjänstlagen.
Välkommen till oss! Introduktion om staten och hur det är att jobba och ha praktik här.
Företagsklimat Företagares och politikers syn på skatter, regler och kostnader Skillnader i synen på företagsklimatet 2010 Dalarnas län.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund Hur får vi Lantbrukarna att ”nappa” på det vi erbjuder?
Regler för upphandling Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet för att tilldela ett kontrakt eller ingå ett.
Etik och moral.
Hur är företagsklimatet i Sölvesborg?. Lokalt företagsklimat Handlar om förutsättningar för företagande Vi definierar företagsklimatet som summan av de.
Konsten att samtala och leda ett samtal. Att vara en god samtalare och lyssnare Tittar på den som talar Spinner vidare på vad andra säger Håller sig till.
SIP 16 december 2015 Maj Rom. Antal personer Källa: SCB 2013.
Miljömålstyrd tillsyn på kommunal nivå En intervjustudie om några kommuners erfarenheter Martina Norberg Miljövetarprogrammet, Linköpings universitet.
Intern styrning och kontroll Förordning (2007:603) om intern styrning och kontroll Med intern styrning och kontroll avses den process som syftar till att.
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Kronobergs län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Kalmar län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Blekinge
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Upplands län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Gotlands län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Södermanlands län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Skåne län
Individuella studieplaner på forskarnivå - rättssäkerhetsperspektiv
Första fasen i säljsamtalet: Kontaktfasen (Läroboken: Kapitel 7)
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Jönköpings län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Örebro län
Heby kommuns kvalitetspolicy
JO-kritik oktober 2015 Avsåg högskolans handläggning år 2013
POLITIK 2. Vem ska bestämma?.
Riksdag och regering 2 lektioner
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Utbyggnad av kommunala vatten- och spillvattenledningar i Skärsta
Forskningsprojekt i E2B2 Energimyndigheten
Postrutiner Vaktmästare tar emot post
Enhetlig myndighetsutövning
Överklagningar av tvärvillkorsbeslut
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Presentationens avskrift:

Kontrollbesök och tillsyn Rättigheter och skyldigheter för dig som lantbrukare

Sid 2 | Lantbrukarnas Riksförbund Rättigheter och skyldigheter vid tillsyn och kontroll Grundläggande bestämmelser för myndigheter som bedriver tillsyn och kontroll Att tänka på Vad vill LRF? Några iakttagelser Avgifter för kommunal tillsyn och kontroll Att läsa

Sid 3 | Lantbrukarnas Riksförbund Vilka är baskraven på myndighetsutövning? Beslut ska ha stöd i lag Lika fall ska behandlas lika Saklig – hänsyn endast till de omständigheter som har betydelse för bedömningen Opartisk – utan önskan att gynna eller missgynna vissa enskilda intressen Proportionerlig – nackdelen för den enskilde ska stå i proportion till nyttan för det allmänna Behovet ska styra - endast de tvångsmedel som behövs ska användas = RÄTTSSÄKERHET

Sid 4 | Lantbrukarnas Riksförbund Krav på myndigheter i förvaltningslagen Myndighet skall lämna upplysningar, vägledning, råd etc till enskilda, den så kallade serviceskyldigheten Ärenden ska handläggas enkelt, snabbt och billigt När ska en handling anses inkommen Jävsregler Muntlig handläggning Anteckningar i ett ärende Rätt att få ta del av uppgifter Kommunikationsplikt Beslutsmotivering Rättelse/omprövning och överklagande

Sid 5 | Lantbrukarnas Riksförbund Hur ska en myndighet jobba egentligen? Grundlagar/principer Förvaltningslagen Offentlighet/sekretess Miljöbalken/djurskyddslag/livsmedelslag Bemötande Kompetens Grundsyn

Sid 6 | Lantbrukarnas Riksförbund Att ta kontroll över kontrollen Direkta skyldigheter för enskilda är få. Snarare finns en rad rättigheter för myndigheterna till exempel rätt till tillträde, att besluta om krav och att verkställa beslut. Viktigt att vara aktiv, att ställa frågor om lagen, vilka konkreta krav den innehåller, olika tolkningar, handläggningen, avgifter mm Ställ frågor om kontrollen (varför, vad, hur, hur lång tid, vad som händer sedan), gärna före ett besök om det är föranmält. Exempel på frågor – Ta kontroll över kontrollen

Sid 7 | Lantbrukarnas Riksförbund Att komma ihåg Vi har olika roller Myndigheten har makten, liksom det största ansvaret för att kontakten med enskilda fungerar och att den enskilde kan ta tillvara sin rätt Du förväntas kunna reglerna, men myndigheten ska kunna säga om du uppfyller dem eller inte Be alltid om en förklaring från myndigheten om du inte är säker på att du förstår eller vet vad något innebär Du kan alltid ha någon med dig när du möter en myndighet Öppen dialog och bra samtalsklimat är lönsamt

Sid 8 | Lantbrukarnas Riksförbund Vad vill LRF? Att tillsyn och kontroll inte hämmar konkurrenskraften Att fokus är att hjälpa att göra rätt, inte att leta fel Att alla får möta en kunnig, trovärdig person med god social kompetens och integritet som förstår och respekterar företagarens verksamhet och situation Att tillsyn och kontroll på gården föranmäls

Sid 9 | Lantbrukarnas Riksförbund Vad vill LRF? Att alla vet vad som ska granskas, hur det ska gå till, hur lång tid det tar, om avgift tas ut etc Att alla får vägledning och råd kring hur lagen ska uppfyllas Att alla får reda på inspektionsresultat vid besöket och vad som kommer att hända efter det Att krav som ställt är motiverade och proportionerliga Att alla får beslut som de förstår

Sid 10 | Lantbrukarnas Riksförbund Några iakttagelser Grundläggande syn på företag och enskilda är avgörande för hur myndigheten uppfattas och hur effektiv tillsynen är Synen på grundläggande principer (proportionalitet, saklighet etc) styr både hur företag behandlas och de bedömningar som görs Kompetens hos myndigheter varierar och kraven är sällan tydliga. Brister förekommer i kompetens kring företagande och branscher, men även förvaltningsrätt och handläggningsfrågor

Sid 11 | Lantbrukarnas Riksförbund Några iakttagelser forts. Kontroll istället för tillsyn (titta framåt eller bakåt?) Hårdare tag istället för att jobba med bemötandet Rädsla att göra fel styr mer än viljan att göra rätt. Rådgivning sker med stor försiktighet Tecken på en vilja att förenkla en komplicerad tillvaro?

Sid 12 | Lantbrukarnas Riksförbund Avgifter för tillsyn och kontroll Miljötillsyn – kommunen beslutar, SKL vägleder Livsmedelstillsyn – kommunen beslutar, Livsmedelsverket vägleder Djurskyddskontroll – förordning om avgift för extra offentlig kontroll Foder – förordning om avgifter, Jordbruksverket utför kontroll och beslutar om avgift

Sid 13 | Lantbrukarnas Riksförbund Taxan är en avgift och ingen skatt! Ska alltid motsvaras av nedlagt tillsynstid från kommunen Taxans fasta årliga avgifter är en lista med avgifter för företagen, men också ett arbetsbeting för kommunen Avgiften får schabloniseras… …MEN på ett par till tre års sikt ska dock avgiften motsvaras av den nedlagda tiden för varje enskilt företag

Sid 14 | Lantbrukarnas Riksförbund Fasta årliga avgifter tycker kommunerna är bra, men… De kräver (enligt miljöbalken): Resursutredning Register över verksamheterna i kommunen Tillsynsplanering Uppföljning När dessa inte finns/fungerar => timavgift!

Sid 15 | Lantbrukarnas Riksförbund Kommunerna bestämmer SKL:s vägledning är en rekommendation! Taxorna är inte fastställda i miljöbalken! Varje kommun beslutar själv Avgiften ska inte grundas på hur stor risk en viss verksamhet anses utgöra utan på hur stort behovet av tillsyn är

Sid 16 | Lantbrukarnas Riksförbund När gör vi störst skillnad? Taxearbetet påbörjas på förvaltningen – håll koll, inled dialog och ställ frågor! Beslut i nämnden och kommunfullmäktige – kontakt med politikerna Svårt att få rätt om man överklagar sitt avgiftsbeslut om det är i enlighet med taxan – se dock avgöranden om avgift som efter några år konstaterats för hög

Sid 17 | Lantbrukarnas Riksförbund Vad vill LRF? Avgifterna får inte hämma konkurrenskraften I den mån avgift tas ut ska det vara timavgift (Statskontoret håller med LRF) Branschernas kvalitetssystem och god ordning ska ge lägre avgift

Sid 18 | Lantbrukarnas Riksförbund Information finns… Effektiv dialog Ta kontroll över kontrollen Frågor till länsstyrelsen om djurskyddskontroll (kan användas även vid samtal om kommunens planering av miljötillsynen) Rådgivning inom livsmedelskontrollen (allmängiltig information om rådgivning) Livsmedelsverkets hemsida Avgifter för kommunal tillsyn och kontroll Översiktsplanering

Sid 19 | Lantbrukarnas Riksförbund Tack för ordet! FRÅGOR?