{ Filmhistoria 1939-1945 Adam, Elsa, Henrik, Jessica.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kriget efter 1940.
Advertisements

USA under andra världskriget
Propaganda.
Andra världskriget. Sammanfattning av kriget Hitler var rikskansler för Tyskland Kriget bröt ut 1939 USA gick med i kriget 1941 Tyskland kapitulerade.
Finska vinterkriget.
Ett förslag på arbetsgång
I dessa två bilder ser vi en del av min uppgift (bilden med mannen som är vd för MAN) och i den andra Hampus arbete med stereoskopiskt seende. Hampus.
DO and did (do omskrivning i presens. På svenska kan vi lätt göra om ett påstående till en fråga genom att kasta om i ordningen på orden De tycker om.
Att mäta och väga. Precis som med värme är vi människor bra på att e om något är större eller mindre än något annat. Men vi är inte så bra på att avgöra.
Debattmatchen. 1. Näthat Näthat är ett stort samhällsproblem. Många som uttrycker åsikter i sociala medier utsätts för hot och kränkande tillmälen. Men.
1 Jag tackar dig för dina mäktiga under, förunderligt är allt du gör. Ps. 139:14 Många mammor tror att de är de enda i världen som fått ett barn med funktionshinder.
De utrikespolitiska målen & väpnade konflikter. * Vilken är den största konflikten i världen idag? * Vilket land spenderar mest pengar på sin militär?
Veckans fördjupning handlar om en uppfinning. Vet du vilken uppfinning det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd.
{ Filmhistoria Adam, Elsa, Henrik, Jessica.
Efterkrigstiden Efterkrigstidens mest framträdande händelse var vid sidan av det kalla kriget som pågick fram till 1970-talet. Passade många.
Mode & Musik Modet: Eftersom att kvinnorna kom ut i arbetslivet ordentligt, var de också tvungna Att bära praktiska kläder. Skillnaden från första.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
ANDRA VÄRLDSKRIGETS FILMHISTORIA. FAKTA OM ANDRA VÄRLDS KRIGET Kriget pågick från 1939 till 1945 Det andra världskriget började 1939 när polen blev anfallen,
Första världskriget 1914–1918. Bakgrund och orsaker Tävlan mellan stormakterna om vem som var starkast Nationalism Kamp om kolonier Kapprustning – ”den.
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Andra världskriget.
ORSAKER FÖRSTA VÄRLDSKRIGET
De sju intelligenserna
Epok Ny teknologi har kommit till världen
Internationella relationer
Historia repetition Första världskriget 1914–1918.
De stora slagen.
När hotet ständigt var närvarande
Andra Världskriget Vad hände sedan?
Veckans fördjupning handlar om en webbplats. Vet du vilken
Vikingatiden Historia åk 4
Rymdfärder Var börjar rymden? Rymdraketer Rymdfärjor Satelliter
BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
Musikvideon.
August Strindberg.
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
Grej of the Day ”populär konstnär”.
Alexander den store f.Kr.
Hur blir ett lag BRA?  Vi i laget På match & träning Jag som spelare
Renässansen, den Nya tiden
Verkar otroligt ! General Dwight D. Eisenhower hade rätt när han gav order om att man skulle göra filmerna och ta fotona.
Finland.
Medieteknik 4 Radio/TV och satelliter
Vilhelm Moberg
Upplysningen 1700.
NAPOLEONTIDEN.
Ha kul ihop man måste få något gott på avslutningen
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Om Jordklotets historia
Våra medier.
Ledtråd Animerad från en ö.
Digerdöden ”Den stora döden”
Övning Tid: minuter Virala konsekvenser.
Elliot Dahl Maria Karlsson.
Att tolka en källa Stormaktstiden.
Barnkonventionen.
Veckans fördjupning handlar om en dålig del av USA:s historia
Veckans fördjupning handlar om en av historiens mest kända författare
Påsk.
Veckans fördjupning handlar om en typ av känd leksak som funnits i 60 år. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd.
Propaganda Vad är propaganda?.
Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och.
Hitlers tyskland.
Veckans fördjupning handlar om ett känt filmbolag. Vet du vilken det är? Lösningen på den kluriga rebusen är tre förnamn kopplade till bolaget.
Ledtråd: Ljusbärare.
- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019
Konstnär som målade tavlor med solrosor
Fördjupning: Disney.
Helig Ande.
Vikingar.
Presentationens avskrift:

{ Filmhistoria Adam, Elsa, Henrik, Jessica

 Jimmie Davis, You are my sunshine Jimmie Davis, You are my sunshine Jimmie Davis, You are my sunshine  Bing Crosby, White christmas Bing Crosby, White christmas Bing Crosby, White christmas  Cliff Edward, When you wish upon a star Cliff Edward, When you wish upon a star Cliff Edward, When you wish upon a star Musiken var inte så påverkad av kriget som pågick i Europa märkte jag när jag var på spaning efter musik under denna tid. Det fanns minst en radio i varje hem. Radion spelade massor av olika program som ex musik, väder, sport, sagor och såklart nyheter om vad som var aktuellt runt om i världen som ex om det mäktiga Tyskland. Musik & Radio

Populära filmer

Gone with the wind – 1940 Outstanding production Best actress – Viven Leigh Best supporting actress – Hattie McDaniel Directing – Victor Fleming Writing ( screenplay) – Sidney Howard How green was my valley – 1942 Outstanding motion picture Best supporting actor – Donald Crisp Directing – John Ford Oscars vinnare

Casablanca – 1944 Outstanding motion picture Directing – Michael Curtiz Writing (screenplay) Klassiker, utspelar sig under andra världskriget, i staden Casablanca. Svenska skådespelaren Ingrid Bergman Spelar huvudrollen i filmen.

Charlie Chaplin Charlie Chaplin föddes april i Storbritannien och dog december

Chaplin har startat i mycket propaganda komendier en av hans största är diktatorn som han själv skrev och va regissör för. Filmen var gjord för att uttrycka Chaplins åsikt mot fascism Och hur mycket han hatar det. Men ironiskt nog så var Hitler ett stort fan av Chaplin och tog inspiration ifrån Honom. Diktatorn

Walt Disney Walt Disney föddes den 1901, 5 December i Chicago och dog 1966, 15 december

 I början av andra världskriget så hade inte USA så många propaganda filmer. Det var inte fören 1944 USA började göra propaganda inför kriget. USA gjorde många dokumentärer inför amerikanarna för att få soldaterna motiverade till att kriga. En person som många känner igen, Som Walt Disney gjorde nåra animerade propaganda filmer under andra världskriget. Walt Disney använde sig utav Kalle Anka för att få barn att få en bild utav hur det ser ut i Tyskland på ett roligt sätt. Walt Disney gjorde också andra animerade propaganda filmer för att stödja kriget på.

 youtube  Oscars.com  Wikipedia.com/Casablanca  Wikipedia.com/Ingrid  Bergman  imdb.com/top  imdb.com/casablanca  Wikipedia/charliechaplin  Wikipedia/waltdisney Källor