Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

August Strindberg.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "August Strindberg."— Presentationens avskrift:

1 August Strindberg

2 Vem tycker du är vår tids största författare
Vem tycker du är vår tids största författare? Många anser att det är August Strindberg. Varför blev han populär och ihågkommen?

3 Strindberg var radikal
Strindberg var radikal. Han vill kritisera och opponera sig mot samhället. Han skrev med fantasi och humor men det fanns även bitterhet i hans böcker. Han överdrev ofta helt medvetet.

4 Han skrev om självupplevda saker
Han skrev om självupplevda saker. Han skrev ofta om personer i sin närhet. Hans språk var enkelt och lätt att förstå och han hade ett otroligt ordförråd.

5 August Strindberg föddes i mitten på 1800-talet. Han växte upp i den s
August Strindberg föddes i mitten på 1800-talet. Han växte upp i den s.k. borgarklassen i Stockholm. Han var språkligt begåvad men det tog tid innan han förstod att det var författare han ville bli.

6 Han var gift och skild tre gånger och hade flera barn.
Han hade nästan alltid problem med sin ekonomi.

7 Han tillhörde en grupp författare som brukar kallas för åttiotalister
Han tillhörde en grupp författare som brukar kallas för åttiotalister. Naturvetenskapen hade haft sitt genombrott, författarna beskrev verkligheten detaljerat och träffsäkert. Samhällets problem skulle diskuteras i litteraturen.

8 Han var en mångsidig författare som skrev både romaner, noveller, sagor, dikter, skådespel. Han målade tavlor. Av många anses som ett språkligt geni men han var väldigt speciell.

9 Litteratur


Ladda ner ppt "August Strindberg."

Liknande presentationer


Google-annonser