Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

A Clockwork Orange. På teatern Gör en lista (eller mind-map?)av saker som du såg (eller tänkte på) på teatern. Beskriv hur de användes. Tänk på dessa.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "A Clockwork Orange. På teatern Gör en lista (eller mind-map?)av saker som du såg (eller tänkte på) på teatern. Beskriv hur de användes. Tänk på dessa."— Presentationens avskrift:

1 A Clockwork Orange

2 På teatern Gör en lista (eller mind-map?)av saker som du såg (eller tänkte på) på teatern. Beskriv hur de användes. Tänk på dessa funktioner: Ljus Ljud Scenografi Kostym Mask (smink) Manus/text Skådespelare

3 NADSAT – ungdomarnas språk Välj ut era 5 favoritord från ordlistan och presentera dem.

4 De viktigaste mänskliga egenskaperna Burgess: kärlek till aggressionen, kärlek till språket, kärlek till skönheten Vilka är människans viktigaste egenskaper, enligt er i gruppen? Välj tre!

5 Att vara god Alex får ett erbjudande om att ta bort sin förmåga att begå onda handlingar. Går det att välja att vara god? Eller vad är det som annars påverkar människans förmåga att vara god?

6 Att bli dömd eller inte? Hur skulle samhället se ut om Lodovicometoden fanns på riktigt? Varför ser straffen olika ut för en som är femton år och en som är trettiofem år? Våldsbrott är vanligast bland unga, hur kommer det sig?

7 Våld Har samhället rätt att bestraffa någon med våld? Motivera ert svar.

8 Moral Ta ställning till dessa påståenden: -Människan föds god -Alla människor har samma värde -En ond handling är okej om det leder till något gott -Alla människor har ett samvete Redovisa varje punkt för sig

9 Brott och straff Finns det tillfällen då det är berättigat att bryta mot lagen? Ge exempel


Ladda ner ppt "A Clockwork Orange. På teatern Gör en lista (eller mind-map?)av saker som du såg (eller tänkte på) på teatern. Beskriv hur de användes. Tänk på dessa."

Liknande presentationer


Google-annonser