NULÄGE COSMIC R8.1 27 maj 2016. Nuläge läkemedelsmodulen Patientsäkerhetsbuggar Dålig överskådlighet i läkemedelslista/utdelningsvy/recept Tidigare bra.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Läkemedelssymboler i Cosmic
Advertisements

Ljungby grupp 1 - Jenny Granrot – sjuksköterska Ljungby kommun
Introduktion till Cosmic för Primärvården
Riskbedömning vid ändring i verksamheten
Ordinationsverktyget Pascal. Marie Rosengren. Sjuksköterska
Införande av Meliors läkemedelsmodul för slutenvård på
Ragnhild Tunehag, distriktsläkare, Vårdcentralen Nygatan
NATIONELL ORDINATIONSDATABAS, NOD
Brister i vården, fokus de äldre Efter 35 år i sjukvården, 17 på sjukhus och med ansvar för äldre förvånas jag av att: 1. Inget gjorts för att korrigera.
Utvärdering av processmognad
SOSFS 2012:9 Ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2000:1) om läkemedelshantering i hälso- och sjukvården Föreskrifter är bindande regler.
MEDDIX Webbaserat IT-stöd vid samordnad vårdplanering och informationsöverföring mellan huvudmän.
Standardrutin för läkemedelshantering ”Ny” rutin för Waranordinationer
Rätt läkemedel till rätt patient vid rätt tillfälle !
Linnea 9 En säkrare medicinering med Warfarin för Linnea Patientnära analys med CoaguChek xs pro i hemsjukvården Linda Strand- sjuksköterska i hemsjukvården.
Projekt Vårdokumentation LE Karin Nilsson Projektansvarig
UPPGRADERING CAMBIO COSMIC. Arbetet går enligt plan, uppgradering 15 april kl – 17 april kl I stort går det förberedande arbetet som planerat.
Sv Pascal ordinationsverktyg - blir bara Pascal Cornelia Trampe
Landstingets ledningskontor Landstingets patientsäkerhetsberättelse 2015 Kort sammanfattning.
Sv Pascal Ordinationsverktyg Pascal ordinationsverktyg är ett nationellt verktyg för ordination av dosläkemedel, när patienten får sina mediciner fördelade.
Sammantagen känsla efter uppgradering Sammantaget går arbetet som planerat. Vi har fått snabb service, mycket tack vare att Cambio har varit på plats.
Uppgradering av Cosmic april planerar vi att uppgradera till en ny version av Cosmic, som kommer att ge oss många nya möjligheter. Samtidigt är.
Nuläge prestanda Tester som genomförts senaste veckan visar förbättringar. Patienter med mycket datainformation i patientöversikt, remisser och ”svar.
Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Läkemedel R8.1 SSK
ENHETSRAPPORT - BÄLLSTA GÅRD STOCKHOLMS STAD – PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 Anna Ragnarsson Senior Consultant Tel:
Rutiner inför uppgraderingen av Cosmic Innan stoppet Under stoppet Efter stoppet.
Landstingets resurscentrum COSMIC R8.1 Utdelningsvy Tidigare Ordinationslista.
Region Kronoberg 33 vårdcentraler, varav 11 privatdrivna 2 sjukhus, Växjö och Ljungby 17 folktandvårdskliniker och 9 kliniker inom specialisttandvården.
Landstingets resurscentrum COSMIC R8.1. Landstingets resurscentrum COSMIC R8.1  Uppgradering av Cosmic planeras att ske under oktober 2016  Uppgraderingen.
173 dagar kvar ….. Nummer 4 vecka
Läkemedel.
Vägledning - 7 steg för en lyckad genomförande av LIKA socialtjänst
Läkemedel.
Solveig Landquist Projektledare COSMIC R8.1 COSMIC R8.1.
Vägledning - 7 steg för ett lyckat genomförande av LIKA socialtjänst
Bättre omhändertagande av patienter med psykisk ohälsa
Aktuellt COSMIC R dagar kvar…
151 dagar kvar… Nummer 5 vecka
COSMIC R8.1 Läkemedelsmodulen för barnmorskor
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
nu finns inga tvivel längre
Förbättringsarbete- tillgänglighet på Hälsans vårdcentral 1 år 2016
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Utvecklingsprojekt 2015 enligt förvaltningsplan
Cosmic R8.1 i primärvården
Nyheter e-learning COSMIC R8.1
192 dagar kvar… Nummer 3 vecka
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Träder i kraft 1 januari 2018 enligt beslut 15 juni 2017 och har bestämmelser.
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 14 vecka
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 15 vecka
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 16 vecka
Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Välkommen till Lättakuten! Odensvi Läkarmottagning
Läkemedelsgenomgångar primärvården
Vård- och behandlingsgarantin - en del av patientlagen
COSMIC R8.1 – ”Andra vågen”
Tips, trix & tänk på Nyheter i Läkemedelsmodulen R8.1.
COSMIC läkemedelsmodul
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård.
Självbetjäningsterminal i primärvården
Projektets syfte Utvärdera om ett gemensamt och integrerat IT-stöd för hälso- och sjukvården (sammanhållen journalföring) ökar patientsäkerhet, kvalitet.
COSMIC 8.1 LUL Tomas Block Chief Medical Officer
”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 2 Mars 2018.
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Stefan Segerman Emma Borgstrand
Förbättra klubbkvalitet
Utskrivningsinformation i Intygsmodulen
Pascal i Cosmic Här ser man att patientens läkemedelslista i Pascal
Presentationens avskrift:

NULÄGE COSMIC R maj 2016

Nuläge läkemedelsmodulen Patientsäkerhetsbuggar Dålig överskådlighet i läkemedelslista/utdelningsvy/recept Tidigare bra funktioner saknas Mallarna/paketen fungerar inte optimalt Mallträdet saknas Brister i kopplingen till Pascal

Exempel på genomförda åtgärder Utbildning för användare i Ljungby och Växjö maj Flera möten med Cambio och framtagning av åtgärdsplan VIS-organisationen är förstärkt – intensifierat arbete med mallarna Tillsvidareläkemedel visas under stående ordination vid utskrift. Kommentarer till patient kommer med vid utskrift av läkemedelslista (finjustering pågår). Beställning och svar – möjlighet att makulera lokala analyser Motivering är inte längre tvingande vid amningsvarning och graviditetsvarning Att ange orsak vid markulering och utsättning av läkemedel är inte längre tvingade Tidsgränsen för missad utdelning är ökad från en timme till två timmar i utdelningsvyn

Prioriterade åtgärder Åtgärda identifierade patientsäkerhetsfel Mallar/paket – korrigera nuvarande mallar och gå igenom vilka mallar vi behöver framöver i samarbete med verksamheterna Utbildning ! HÖGSTA HÖGSTA PRIO

Åtgärder – ny rättning 2 juni ”Hot fix 6” Ny större rättning bland annat för att följande ska fungera: Läkemedel Det går att sätta ut läkemedel från läkemedelslistan via högerklick Utsättningsinformation finns i ordinationshistoriken när behandling sätts ut Det går att komma in i utdelningsvyn utan att den ”hänger sig” Självadministrerade utdelningar ska inte visas som missade i utdelningsvyn Fritext i extern läkemedelsberättelse blir rätt även i sparad version Hanterade utdelningar ska inte visas som missade Skickade e-recept återkopplas alltid med meddelandet ”lyckad sändning”

Åtgärder – ny rättning 2 juni ”Hot fix 6” Ny större rättning bland annat för att följande ska fungera: Vätskebalans Det går att registrera värden i vätskebalansen på alla patienter Resursplanering Noteringar går att ändra i tidboken Vårdadministration Det går att registrera alla frikort i kassan

Åtgärder – utbildning Parallellt med arbetet för att förbättra läkemedelsmallarna och funktionerna i läkemedelsmodulen planeras en omfattande utbildningsinsats fram till midsommar, utifrån de önskemål som kommit in. Syftet – att ge tips om smarta funktioner som underlättar i hantering av läkemedelsmodulen. Inför utbildningen är det viktigt att ha sett utbildningsfilmerna (e-learning) för läkemedelsmodulen. Speciellt viktigt är att du som administrerar läkemedel har sett läkemedelsfilmen ”Ändra”.

Åtgärder – utbildning Följande tre utbildningsinsatser genomförs: 1.För sjuksköterskor som är superanvändare – VIS-utbildarna håller föreläsningar i Ljungby och Växjö 2.För läkare i primärvård och öppenvård – konsult från Cambio håller föreläsningar i Ljungby och Växjö 3.För läkare i slutenvården – utbildare från Cambio kommer till läkarmöten i Ljungby och Växjö Planering för dessa utbildningar pågår. Mer information om tid och plats kommer inom kort.

Fler åtgärder framöver Ny rättning ”Hot fix 7” i slutet av juni Verksamhetsföreträdare och IT har täta möten med Cambio för att komma framåt så snabbt som möjligt

Innan ändring är genomförd, tänk speciellt på att... översta mallen markeras automatiskt när läkemedel överförs mot mall, oavsett dos eller indikation. Var därför noga så att det blir rätt mall. Det är inte säker att den markerade mallen är rätt.

Information, hälp och stöd Kontakta VIS-supporten för hjälp och stöd. Tel: 8610 eller mejla: Titta regelbundet på hemsidan! Där uppdateras informationen efterhand

Utvärdering av uppgraderingen Inom kort kommer en webbenkät att skickas ut till samtliga användare av Cosmic i vår organisation för att utvärdera uppgraderingen. Syftet är att dra lärdom inför framtida uppgraderingar. Hoppas du har möjligt att svara. Enkäten tar cirka fem minuter att fylla i.