 Svensk Idrott vill  Svensk Fotboll vill  Sörmländsk Fotboll vill  Er förening vill?!  Diskussioner.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
LEDARTRÄFF Torsdag den 13 mars Nolltolerans Införs i Uppland 1 april 2008.
Advertisements

Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden. Enbart jurister som.
Grundläggande Ledarskapsutbildning Sigtuna IF Innebandy.
Föreningsutvecklingsresa November Mål med resan Föreningen ska utifrån en nulägesanalys skapa en utvecklingsplan för sin förening. Utvecklingsplanen.
För att man ska följa regler, spela rent spel och uppträda sportsligt, ska man …
REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER I Sverige har vi två helt olika licenser för spelare inom fotboll och futsal vilket innebär att det lätt går att spela i två.
Värdegrund för laget framtaget av spelarna i samband med anti mobbing kvällen. Spelarna har gemensamt kommit fram till de viktigaste värdeorden för: -Spelarna.
Information inför säsongen 2006 Stureby SK Vad som gäller kommande säsong Stureby SK har tagit fram denna oh-serie för att samtliga lag på ett enkelt.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Välkomna till Skiljebo SK P-07 Föräldramöte. Dagens program Skiljebo Vill Vaktmästeri / Kiosk Medlemsavgift Regler och förordningar Tränarfilosofi Upplägg.
Mål, värderingar, syfte och förhållningssätt för Askim IK F97 Detta dokument beskriver hur vi, Askims IK flickor 97, ser på vårt fotbollsspelande.
Toppning vs. Nivåindelning IK Zenith F02 Per-Olof Johansson.
LAG OCH RÄTT Brott och straff. Varför behöver vi lagar och regler? Lagarna är till för att : göra det lättare att leva tillsammans. De talar om vad som.
Föräldramöte – födda 2008 Välkomna! Sammanfattning säsongen 2015/2016 – så här långt 11 isträningar 3 av 7 Björnligor – med 3 matcher varje.
Arrangör:HÄSSELBY HAWKS SK IBK. ARRANGÖR: HÄSSELBY SK INNEBANDY Varmt välkomna till Hawks knatteliga! Den 18 oktober hälsar vi killar födda 2006 och 2007.
Gl ä dje, gemenskap och trygghet f ö r en levande landsbygd Välkomna på föräldramöte inför fotbollssäsongen 2016.
Röda tråden. Syfte Föreningen följer Svensk Innebandys Utvecklingsmodell nedan kallat SIU som ligger till grund för långsiktigt idrottsutövande. Aktuell.
VISION SÄKERHETJÄMSTÄLLDHET OCH RÄTTVISARESPEKT FÖR INDIVIDEN VÄRDEGRUND VERKSAMHETSOMRÅDE VERKSAMHETSIDÉ Vilken tur för Sverige att Östgötarn a finns!
Välkommen till Sundsvall City IBC Träningstider P/F07 Tisdagar kl – i Hedbergskas gymnastikhall Medlems- och träningsavgift säsongen 2013/2014.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 2.
LSK FOTBOLL. AGENDA (ca 30 minuter) Välkomna Presentera Linghems SKs verksamhet Starta laget Frågor.
TRIVSELREGLER VALLENS IF F98 I omklädningsrummet :  Att alla sänker ljudnivån.  Att alla skall få en plats att byta om på.  Att alla håller ordning.
Värdergrund Tränigslära/Etik. Intro qOI qOI.
Projekt Fotbollsambassadör Projektets bakgrund Många ledare i föreningarna saknar ledarutbildning Lokal utbildning får fler deltagare En förening.
Bra internetadresser:
MIF P02 FÖRÄLDRAMÖTE. MIF VÄRDEGRUND Vad betyder för er föräldrar: > Respekt ? > Glädje ? > Utveckling ? > Gemenskap ? På träning? Matcher?
Finlands advokater. Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden.
Dagordning YIS P06 Presentation av ledare för YIS P06
Idrottsföreningen Viken Föräldramöte – lag P-03
Barn och ungdomars utveckling
Föräldramöte F November 2016.
Seniorverksamhet för damer och herrar Ett utvecklingsforum för flickor och pojkar 5-15 år
-Idrottsföreningen Viken- Föräldramöte – lag F/P XX
Samsyn Västmanland.
FAIR PLAY 2011 Syfte Fair-Play utbildning Vi vill ha en attityd hos våra barn och ungdomar som präglas av respekt för fotbollens regler och en stolthet.
Fair play Samhällskunskap åk 4.
Föreningsträdet för fotbollsföräldrar
I all seriefotboll inom Medelpad
Agenda föräldramöte Grindvakt Vision & Värdegrund
UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND
Föräldramöte SBK-F
Föräldramöte p07 säsongen 2017
Stenungsunds Handbollsklubb
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Årets mest hållbara förening
Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor.
Nolltolerans i Uppland 2012
Inbjudan till HOLMALYCKAN CUP MINI för P 8, P 9, P 10 och P 11
Övervakningskommittén
Erfarenhetsutbyte 25 november
Föräldramöte P/F f.11 och bollek
Talangutveckling Ungdom
Ge ditt barn en gåva för livet
IFK MARIEFRED VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSOMRÅDEN VÄRDEGRUND VISION MÅL
Verksamhetshetsidé Genom samverkan och rekrytering ska vi vara ett stöd till föreningar och Svenska Volleybollförbundet så att nya och befintliga spelare,
SAMVERKAN FÖR EN POSITIV UTVECKLING I STOCKHOLM
Ponnytravets Mål & Arbetsplan 2017
Utbildning och utveckling
Välkomna till Föreningsbesök 2016
-Idrottsföreningen Viken- Föräldramöte – lag
Hallands BTF bjuder in till Tränarkonvent på långfredagen!
Antagen vid årsmötet Nynäshamn
Täfteå IK P10 Föräldramöte den 8 maj 2018.
Gävle Godtemplare Idrotts Klubb Fotboll
SvFF Mål & Strategi Enkät 2017 Förbundsrapport.
Friskis&Svettis Friskis&Svettis är dess människor.
Teori Kuben P07.
Så funkar svensk idrott
Valbo HC på ungdomarnas villkor Hockeybibel Ledarträff 19/11
Att vara idrottsförälder Kick Off för FC Gute PF 05/06 8 mars 2018
Presentationens avskrift:

 Svensk Idrott vill  Svensk Fotboll vill  Sörmländsk Fotboll vill  Er förening vill?!  Diskussioner

Samhället vill… Svensk idrott vill… Svensk fotboll vill… Sörmländsk fotboll vill… IF vill

Beskriver idrottsrörelsens verksamhet och hur vi inom idrotten vill att vår verksamhet ska bedrivas

 Idrottens verksamhetsidé, värdegrund och vision  Idrotten i samhället  Idrott för barn  Idrott för ungdom ◦ Bredd och Elit  Idrott för vuxna ◦ Bredd och Elit  Det ideella ledarskapet  Stöd, forskning och utveckling

Beskriver hur vi inom fotbollen vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas Se filmen fotbollens spela lek lär

Beskriver Sörmländsk fotbolls spelarutbildning samt hur vi önskar att barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas

 Verksamhetsidé  Värdegrund  Vision  Verksamhetsplan

Södermanlands Fotbollförbund, stiftat den 25 mars 1917, i dessa stadgar kallat SöFF, har till uppgift att främja och administrera fotbollidrotten i distriktet. SöFF skall därvid aktivt arbeta för en dopingfri fotbollidrott.

Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra som möjligt

Nollvisionen syftar till att lyfta fram alla positiva begrepp inom fotbollen och vi har kommit en bra bit på vägen sedan starten Inom Södermanlandsfotbollen arbetar förbundet med ett flertal olika metoder för att skapa bättre stämning på och runt våra matcher, en av dessa metoder är Nollvisionen.

Nollvisionen i sig är ingen ny regel, den innebär att regelboken skall följas strikt: Svordomar och hot mot medspelare, motspelare, domare och publik bestraffas med grov utvisning. Detsamma gäller om man skriker könsord eller andra kränkande ord. Detta medför automatiskt minst en match avstängning för spelare samt en anmälan till Disciplinnämnden för handläggning.

Flertalet kommittéer är inblandade i arbetet med Nollvisionen. Domarkommittén betonar Nollvisionen på sina domarutbildningar vilket innebär att domarna ska döma strikt efter regelboken för att bl.a. stävja ”ovårdat språk” på fotbollsplanen. Disciplinnämnden är det bestraffningsorgan som beslutar om påföljd för alla grova utvisningar av spelare och ledare. DpN är helt fristående från övriga kommittéer och styrelse.

Tävlingskommittén handlägger de ärenden som gäller matcher som avbrutits pga ordningsstörning. Tekniska kommittén betonar Nollvisionen på alla utbildningar både för blivande instruktörer och alla våra ungdomsspelare som deltar i talangutveckling. Föreningskommittén anordnar utbildningar i samverkan med SISU Idrottsutbildarna som förbundet kan ålägga de inblandade parterna dvs. föreningarnas styrelseledamöter, spelare och ledare att gå.

Ungdomskommittén utbildar i samarbete med SISU Idrottsutbildarna föreningarnas styrelser, ledare och spelare.

Utbildning sker i föreningarna i samarbete med SöFF & SISU - bra utbildade ledare ger bättre spelare - goda föredömen skapar fler goda föredömen - positiv attityd skapar positiv attityd - glädje skapar mer glädje… och bättre spelare!!

Nollvisionen är Södermanlands fotbollsförbunds namn på arbetet med att få bort allt osportsligt från fotbollsarenorna i vårt distrikt. Du är medlem i sörmländsk fotboll och har därför ett ansvar att uppträda på ett snyggt sätt som följer fotbollens Fair Play. Fotbollsfamiljen består av spelare, medspelare och motspelare, ledare, domare, styrelsemedlemmar, föräldrar och åskådare. DU har tillsammans med alla andra i fotbollsfamiljen stort ansvar för att skapa en finare fotboll.

Studiematerial att använda för att arbeta vidare i föreningen. Vår syn på… …att fungera tillsammans …fusk …förnedrande behandling …regler och regelbrott …ansvarstagande …föreningsstolthet …att leva som man lär Kontakta SISU för stöd med utbildning

Vilken konsekvens får Nollvisionen för föreningens verksamhet? Hur kan vi göra Nollvisionsarbetet mer levande och synligt? På vilket sätt får vi fler att känna till Nollvisionen och följa den? VAD VILL DIN FÖRENING?!