Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Täfteå IK P10 Föräldramöte den 8 maj 2018.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Täfteå IK P10 Föräldramöte den 8 maj 2018."— Presentationens avskrift:

1 Täfteå IK P10 Föräldramöte den 8 maj 2018

2 Tränare Henrik Eklund, Peter Lindström och Elina Andersson (+ fler?)
Träning onsdagar Kom 10 min innan. Benskydd är obligatoriskt. Ta gärna med vattenflaska. Inledningsvis är vi på konstgräs, eventuellt flyttar vi sedan över till naturgräs. Tränare Henrik Eklund, Peter Lindström och Elina Andersson (+ fler?) Kassör David Lindqvist Administratör Madeleine Elffors 19 pojkar varav 6 från Innertavle

3 Matcher Sammandrag som spelform, 8 matcher på 4 sammandrag
SvFF rekommenderar endast två avbytare, garanterad matchtid 50 %, därför kallas de till en av matcherna per sammandrag Division 9, 5-manna 3*10 min Eget sammandrag söndagen den 24 juni kl 10-13 Övriga tre sammandrag prel.: 27 maj, 3 juni, 10 juni Kallelser skickas ut samma vecka, svara så snart ni kan Retreatlinje halva planen Extra spelare vid underläge med fyra mål tills det är oavgjort Hörna, inspark (ej direkt i mål) Målvakt rullar ut bollen, ej utspark

4 Vad, varför och hur? Så många som möjligt, så länge som möjligt,
Fotboll utifrån SvFF:s ”Fotbollens spela, lek och lär” som är SvFF:s inriktning för barn- och ungdomsfotboll och de värderingar som all fotboll ska stå för. Fotboll för alla Barn och ungdomars villkor Fokus på glädje, ansträngning och lärande Hållbart idrottande Fair Play Så många som möjligt, så länge som möjligt, så roligt som möjligt!

5 Förväntningar på föräldrar
Informera oss Inte coacha, bara stötta Vid match står föräldrarna på motsatt sida till avbytarsidan Var beredd vid träningar att hjälpa till om någon av oss är borta Hjälpa till med sidouppdrag (se nästa slide) Absolut inga kommentarer om eller till domarna Om något barn har särskilt behov, tycker att något moment är läskigt (t.ex. kull), ledsen efter förra träningen, inte tycker sig får vara med, inte tycker sig ha kompisar, etc… Vi tränare som sköter coachning. Vi kanske tränat jättemycket på passningar och då kanske det är det vi just då berömmer och pushar för. Om vi då har föräldrar som ropar ”gå själv” eller annat så blir det förvirrande för barnen. Vi ser våra träningar och matcher som att de ska bli bra på och vilja hålla på med fotboll lång tid framöver. Allt ska ses på sikt och inte ha fokus på vinst vid varje match. Detta gäller både under matcher (ropa och heja gärna men inga anvisningar) men även innan och efter.

6 Föräldrauppgifter Kassör: David Lindqvist
Boka domare: Madeleine Elffors Sammandraget den 24 juni (5-6 pers) - Baka, koka kaffe, fixa hamburgare, korv, sälja, m.m. Sammandraget efter sommaruppehåll (5-6 pers) Fair Play (grönt kort) Matchvärdar- de föräldrar som ordnar med sammandraget utser två matchvärdar inom gruppen Annat?

7 Fair Play (grönt kort) HJÄLPA SKADAD MED- ELLER MOTSPELARE
• Sparka ut boll om någon ligger skadad • Gå fram och kolla hur spelaren mår ALLTID VISA RESPEKT FÖR ALLA • Be om ursäkt om man råkar sparka på någon • Tacka motspelare och domare efter match • Lyssna på sin tränare • Använda ett vårdat språk HJÄLPA DOMAREN • Inte försöka påverka en domares beslut • Acceptera alla beslut direkt HA EN POSITIV ATTITYD • Peppa medspelare • Aldrig gnälla eller klaga • Vara en bra vinnare/förlorare • Att alltid använda ett vårdat språk och kroppsspråk LF och VFF Syftet är att spelare och ledare bidrar till en schysstare stämning på länets alla fotbollsplaner. Delas i år ut till spelare i det egna laget i direkt anslutning till match (förra året till motståndarlaget) Lite delad till hur man ska tänka kring detta, finns alltid risk för besvikelse av att inte bli vald. Diskutera upplägg: Ska vi se till att alla får ett? Ett eller två per match?

8 Matchvärdar Vara väl förtrogen med hemmaanläggningens rutiner och utrymmen​ Hälsa motståndarlaget/domare välkomna​ Finnas tillgänglig för motståndarlagen och domaren för att svara på frågor​ Vid match i fotboll hänvisa publiken till annan del av planen än där lagens avbytarbänk är belägen. Åskådare skall stå minst 2-3 meter från linjen. Ingen bakom målen.​ Vara ett domarstöd i halvlek och efter match ​ Under match bevaka att ingen i publiken uppträder störande för ledare, spelare eller domare samt söka stävja alla former av diskriminerande företeelser. ​ Vid grövre händelser rapportera till Västerbottens Fotbollförbund  Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har beslutat att införa ”Nolltolerans” mot våld/hot och ordningsstörningar på och kring fotbollsplaner i Sverige. VFF därför beslutat att alla lag ska ha matchvärdar - Förslag är att varje sammandragsgrupp utser en eller två personer som har denna uppgift vid sammandragen.

9 Ekonomi I kassan just nu finns de avgifter som Täfteås pojkar betalade förra året. Avgift till laget, lämplig summa? 100, 150 eller 200 kr? Det bestämdes att alla betalar 200 kr var detta år. Förslag: Innertavlebarnen betalar även fjolårets avgift om 100 kr för att vara ”ikapp”. Ok för de Innertavleföräldrar som var med på mötet. Behövs för t.ex. inköp av målvaktshandskar, domaravgifter, cuper, m.m. både på kort och på lång sikt. Även inkomster vid hemmasammandrag

10 Frågor att diskutera Cuper? Höstyran? De föräldrar som var med på mötet sa ok till Höstyran i Sävar som hålls i september. Träningsoveraller? Sponsorer? Det kommer inte att beställas några träningsoveraller gemensamt i år. Vill man gärna köpa ändå kan man åka på Team Sportia själv och beställa till sitt barn. Sponsorer till matchtröjor (pengarna går till laget) Om någon förälder har möjlighet att skaffa sponsorer som vill bidra till tryck på matchtröjan får ni gärna höra av er, intäkten går till lagkassan. Annat?

11 Övrigt Matchkläder: Matchtröja kommer att delas ut. Shorts och fotbollsstrumpor köper man själv. Täfteås profil är vita shorts och röda strumpor. C3%A4dprofil% pdf Team Sportia klubbrabatt, uppge bara Täfteå IK i kassan Råd och vård Samtal med en legitimerad fysioterapeut / sjukgymnast som är specialist på idrottsskador. Skulle den som idrottar bedömas behöva mer än rådgivning ingår upp till två besök hos sjukgymnast och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador. idrottsskador Folksam- försäkrad via klubben genom medlemskapet, Vilka kanaler använder vi? (mail, hemsidan, sportsadmin) Prenumerera på kalender

12 Kontaktuppgifter Tränare: - Henrik Eklund
- Peter Lindström - Elina Andersson , Kassör: - David Lindqvist Administratör: - Madeleine Elffors


Ladda ner ppt "Täfteå IK P10 Föräldramöte den 8 maj 2018."

Liknande presentationer


Google-annonser