STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM FÖR ALLA STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Utredning angående handelspolicy för Malmö stad
Advertisements

Jönköping En stark stadsutveckling & hållbara kommunikationer
Parkeringspolicy för Göteborgs Stad antagen av KF
Nya tider för kollektivtrafiken Välkomna! …till en dag om kollektivtrafiken i Dalarna i dag och i morgon. Buss Egen bil Tåg Taxi Integration Samordning.
Tillgänglig lek Helena Bjarnegård Stadsträdgårdsmästare ansvarig för strategisk utveckling av parker och naturområden på park- och naturförvaltningen.
Styrkor Flen Centrum- och näringslivsutveckling
HALVLEKSTANKAR. "Bra att utbyta erfarenheter och idéer med andra skolbibliotekarier och fackbibliotekarier!"
• Den skapande staden • Den pulserande staden • Den gemensamma staden • Den globala staden • Den balanserade staden.
Utvärdering av samverkansprojektet Linköping City •Syftade till att utvärdera samarbetet mellan Linköpings kommun, Cityföreningen och Cityfastighetsägarna.
Cykel i Göteborg Jonas Åker. Vårt Mål •Biltrafiken ska minska till förmån för resande med kollektivtrafik och cykel.
Regionalt flexibelt lärande inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen
Kortversion av BOSTADSPOLITISK STRATEGI
Välkomna till Helsingborg!
Parkeringspolicy Helsingborgs Stad.
Lokalt omhändertagande av dagvatten (LOD)
Västra Götalandsregionens handlingsprogram för energi
Presentation av Stockholmsarenan 14 april Stärkt position som idrotts- och evenemangsstad  Sedan länge identifierat behov av nya arenalösningar.
SATSA II Regional cykelstrategi. Vi arbetar tillsammans för att öka cyklandet i Stockholms län. Vi vill skapa snabba och effektiva stråk för cykelpendling.
VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD
Blandstaden - en undersökning av begreppets ursprung, användning och innebörd i svensk stadsplanering Kandidatarbete i landskapsarkitektur Jessica Jansson.
Områdesutveckling Torpa
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Västsverige (regionalt) Göteborg (lokalt)
VISION HÖGANÄS HAMN. FALSKT Hela hamnen ska bebyggas Mindre rekreationsytor Ingen tillgänglighet på såld yta Ingen arkitekttävling Inga offentliga möten/debatt.
Simrishamnsbanan – från kust till kust under timmen.
Det regionala planeringen och växande arbetsmarknadsregioner
Kv. Aspebacken.
Talangrekrytering Kompetenskansliet 13 november 2014.
MIN STAD är ett projekt hos Hyresgästföreningen.
Hållbar utveckling – Vad betyder det för Ängelholm
Ett gemensamt verktyg för att utveckla Kristianstadsregionen
STADSKÄRNANS ATTRAKTIVITET 2008 Linköpings kommun Sammanfattning av en attitydundersökning Anna Fagerström Skill Studentkompetens AB
Övergripande strategier Samrådet Analysmetod Ekonomiskt hållbart?
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Serviceprogram (RSP) Remissutkast Jämtlands län - att längta till och växa i.
Lars-Erik Lundin Trafikplanerare cykel
Översiktsplan 2011 Översiktplanen är obligatorisk Översiktplanen är inte bindande Översiktsplanen ska ange inriktningen för den långsiktiga utvecklingen.
Samverkan kring öppna data © KSL 2014 Text & form: gdz / mhe.
Minskat transportbehov Hämta barnen! Träna! Handla mat Till jobbet.
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015 Ann Wahlström Naturvårdsverket Miljömålsdagarna Stockholm 7 maj 2014.
Luleå 2050 – från vision till verklighet
1. Hållbar stadsutveckling Huskvarna 23 okt 2009 Erland Ullstad.
Centrum/Torsvik. Inriktningsbeslutet 2/ Mindre område än tidigare. Entrén, Torsviksberget och Flaggberget ingår inte Småskaligt, varierat och anpassat.
Stockholm – en ledande cykelstad Budgetsatsningar 2016 Daniel Helldén, trafikborgarråd (MP) På väg mot.
Parkeringstal för ett attraktivt Västerås Linnea Viklund Tekniska kontoret.
Samlad kunskap inom teknik, miljö och arkitektur..
Näringslivslunch 16 december. Varmt välkomna  Tillståndsguiden  Parkeringsplan  Ny bygglovschef.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Måste det ta så lång tid med stadsutvecklingsfrågor och att starta ny bebyggelse? Vad kan andra kommuner lära av Kiruna? Medverkande: Göran Cars och Börje.
Beslut i kommunfullmäktige
Gator och parker, Umeå kommun
Näringslivslunch 8 november.
Sammanfattning av innehåll
Fördjupad strukturplan Översikt strategisk lokalförsörjning
Detta är havsplanering
Detta är havsplanering
Caroline Stigsdotter och Suzanne Pluntke
Hur bygger man in trygghet och säkerhet i livsmiljön?
Miljönytt från LTH Ny bok September 2008: ”Trafiken i den hållbara staden”, Hydén red., Studentlitteratur. Finns på bikus.com, AdLibris.se Lunds.
Samrådsförslag.
Miljömålen Emilia Högquist, Miljömålsenheten
1899 För en hållbar framtid.
1. Hållbar stadsutveckling
Tisdag – “Nya” aspekter som dyker upp med anledning av Agendan.
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Politik för gestaltad livsmiljö prop 2017/18:110
I huvudet på en cykelplanerare
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Miljömålen Emilia Högquist, Miljömålsenheten
Presentationens avskrift:

STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM FÖR ALLA STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM FÖR ALLA

Stockholm VARFÖR BEHÖVS STADSUTVECKLINGS- PROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM? I ARBETET MED ÖVERSIKTSPLAN 2012 IDENTIFIERADES ETT BEHOV AV ETT UTVECKLAT CENTRUM MED: TYDLIGARE CENTRUMKÄRNA STÖRRE UTBUD AV KOMMERSIELL SERVICE OCH KOMMUNIKATIONER CENTRALA, ATTRAKTIVA MÖTESPLATSER FLER BOSTÄDER I KOLLEKTIVTRAFIKNÄRA LÄGEN KONKURRENSKRAFTIGT CENTRUM I EXPANSIV REGION VARFÖR BEHÖVS STADSUTVECKLINGS- PROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM? I ARBETET MED ÖVERSIKTSPLAN 2012 IDENTIFIERADES ETT BEHOV AV ETT UTVECKLAT CENTRUM MED: TYDLIGARE CENTRUMKÄRNA STÖRRE UTBUD AV KOMMERSIELL SERVICE OCH KOMMUNIKATIONER CENTRALA, ATTRAKTIVA MÖTESPLATSER FLER BOSTÄDER I KOLLEKTIVTRAFIKNÄRA LÄGEN KONKURRENSKRAFTIGT CENTRUM I EXPANSIV REGION Länk: Översiktsplan Lidingö stadÖversiktsplan Lidingö stad

VISION OCH MÅL – PLANPROGRAMMET CENTRUM-TORSVIK PLANPROGRAMMET FÖRTYDLIGAR CENTRUMS KVALITÉER OCH UTGÖR UNDERLAG FÖR DEN FORTSATTA PLANERINGEN. VISION OCH MÅL – PLANPROGRAMMET CENTRUM-TORSVIK PLANPROGRAMMET FÖRTYDLIGAR CENTRUMS KVALITÉER OCH UTGÖR UNDERLAG FÖR DEN FORTSATTA PLANERINGEN. ”Centrum/Torsvik ska vara en attraktiv, spännande och miljösmart stadsdel.” Varierat, småskaligt, anpassat till platsen Länk: Planprogrammet Centrum-TorsvikPlanprogrammet Centrum-Torsvik

EN HÄLSOSAM OCH HÅLLBAR STADSUTVECKLING LIDINGÖ CENTRUM SKA VARA EN ATTRAKTIV, SPÄNNANDE OCH MILJÖSMART STADSDEL. VI UTVECKLAR CENTRUM FÖR DAGENS OCH MORGONDAGENS LIDINGÖBOR. EN HÄLSOSAM OCH HÅLLBAR STADSUTVECKLING LIDINGÖ CENTRUM SKA VARA EN ATTRAKTIV, SPÄNNANDE OCH MILJÖSMART STADSDEL. VI UTVECKLAR CENTRUM FÖR DAGENS OCH MORGONDAGENS LIDINGÖBOR.

LIDINGÖ CENTRUM - SMÅSTADSKÄNSLA I ÖPPET OCH LUFTIGT UTOMHUSCENTRUM SMÅSKALIGA, ATTRAKTIVA YTOR ANPASSADE FÖR MÄNNISKOR OCH UTVECKLAD HANDEL TRYGGA STRÅK SOM FRÄMJAR MÖTEN MELLAN MÄNNISKOR LIDINGÖS KNUTPUNKT KVALITATIVA VÄG- OCH PARKERINGS- LÖSNINGAR MÖJLIGT ATT REALISERA I ETAPPER LIDINGÖ CENTRUM - SMÅSTADSKÄNSLA I ÖPPET OCH LUFTIGT UTOMHUSCENTRUM SMÅSKALIGA, ATTRAKTIVA YTOR ANPASSADE FÖR MÄNNISKOR OCH UTVECKLAD HANDEL TRYGGA STRÅK SOM FRÄMJAR MÖTEN MELLAN MÄNNISKOR LIDINGÖS KNUTPUNKT KVALITATIVA VÄG- OCH PARKERINGS- LÖSNINGAR MÖJLIGT ATT REALISERA I ETAPPER

PLATSER OCH STRÅK PARKER, GATOR OCH TORG ÄR OFFENTLIGA MÖTESPLATSER OCH UTGÖR STOMMEN I LIDINGÖ CENTRUMS UTVECKLING Möjlig aktivitetsyta Sommar, vinter, höst och vår Möjlig paviljong/öppen förskola Befolkar och stödjer parkrummet

TRYGGHET KÄNSLAN AV TRYGGHET I EN STADSMILJÖ BEROR PÅ MÅNGA FAKTORER. VIKTIGT ÄR ATT PLANERA FÖR MILJÖER DÄR EN KÄNNER ATT DET FINNS MÄNNISKOR I NÄRHETEN SOM SER EN. FASADER UT MOT GATOR OCH PARKER GÖR ATT DET BLIR LIV I FÖNSTREN OCH TRYGGARE STADSMILJÖ. TRYGGHET KÄNSLAN AV TRYGGHET I EN STADSMILJÖ BEROR PÅ MÅNGA FAKTORER. VIKTIGT ÄR ATT PLANERA FÖR MILJÖER DÄR EN KÄNNER ATT DET FINNS MÄNNISKOR I NÄRHETEN SOM SER EN. FASADER UT MOT GATOR OCH PARKER GÖR ATT DET BLIR LIV I FÖNSTREN OCH TRYGGARE STADSMILJÖ. Analyser som den på bilden hjälper oss förstå vilka platser som vi behöver arbeta extra med för skapa trygghet

Foto Matton LEJONSTIGEN Förstärkning av stråk och rörelser mellan centrums olika delar LEJONSTIGEN Förstärkning av stråk och rörelser mellan centrums olika delar Möjlig sektion med koppling mellan Stockholmsvägen och Floravägen Två nya byggnader och en sänkt gatunivå skulle kunna ge en ny stadsgata. På taket av den ena byggnaden kan parken få en förlängning och avslutas i en terrass.

HANDELSLÄGEN Ett livskraftigt centrum behöver bra förutsättningar för handel och service. Planering och samverkan för ett attraktivt småstadscentrum. HANDELSLÄGEN Ett livskraftigt centrum behöver bra förutsättningar för handel och service. Planering och samverkan för ett attraktivt småstadscentrum.

PARKERING Färger och ljus gör parkeringsgaraget tryggt och trevligt. Bild: mallofscandinavia.se Möjlighet att ladda elbilen medan du handlar. Bild: uppladdning.nu System med gröna och röda lampor visar vart det finns lediga platser. Bild: focuselectronic.se ETT LIVSKRAFTIGT CENTRUM KRÄVER GOD TILLGÄNGLIGHET FÖR ALLA TRAFIKSLAG. VÄLPLACERADE PLATSER FÖR CYKLAR OCH MODERNA, TILLGÄNGLIGA BILGARAGE UNDER DEN NYA BEBYGGELSEN OCH KANTSTENSPARKERINGAR GÖR DET ENKELT ATT NÅ CENTRUM Cykelparkering placeras i bra lägen för att uppmuntra cykling. 10 cykel- parkeringar ryms på samma yta som en bilparkering. Bild: malmo.se

GATUMILJÖ OCH FRAMKOMLIGHET TRIVSAMMA GATUMILJÖER DÄR OLIKA FOTGÄNGARE, CYKLISTER, BILAR OCH BUSSAR FUNGERAR BRA TILLSAMMANS MED GOD FRAMKOMLIGHET. GATUMILJÖ OCH FRAMKOMLIGHET TRIVSAMMA GATUMILJÖER DÄR OLIKA FOTGÄNGARE, CYKLISTER, BILAR OCH BUSSAR FUNGERAR BRA TILLSAMMANS MED GOD FRAMKOMLIGHET.

TIDPLAN

MARKANVISNINGAR INTRESSEANMÄLNINGAR OCH DIALOG MED AKTÖRER TEKNISKA UTREDNINGAR GATOR, TRAFIK, VA, DAGVATTEN, LEDNINGSINFRASTRUKTUR, MILJÖ, UTFORMNING AV ALLMÄN PLATS, HÅLLBARHET DETALJPLANERING UTFORMNING OCH GESTALTNING KVARTERSMARK MARKANVISNINGAR INTRESSEANMÄLNINGAR OCH DIALOG MED AKTÖRER TEKNISKA UTREDNINGAR GATOR, TRAFIK, VA, DAGVATTEN, LEDNINGSINFRASTRUKTUR, MILJÖ, UTFORMNING AV ALLMÄN PLATS, HÅLLBARHET DETALJPLANERING UTFORMNING OCH GESTALTNING KVARTERSMARK PÅ GÅNG JUST NU