Välkommen till Nyckelpigans föräldrarmöte Vi som arbetar på nyckelpigan är Batol, Kristin & Veronica.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till förskolan Akvarellen
Advertisements

Sylteskolan F-6 Förskoleklass Nyckelpigan Getingen.
Välkomna till Förskolan Lodet
En presentation om verksamheten på Bamse
Gemenskap Vi har lyckats när: Eleverna tar spontana kontakter över klass/åldersgräns Detta uppnår vi genom att: Har regelbundna aktiviteter tillsammans.
Karlstad 16 juni 2011 Modersmål idag och imorgon Karlstad 16 juni 2011
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
En dag på Skogsgrinden…
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
Föräldramöte 12 september 2011
Maria Bergström Socionom och sakkunnig RFSU
Ulla Wiklund 2013/Reflektum AB
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Nu har våren kommit till Pollux
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Flexibla Lärmiljöer! ”Förskolan ska erbjuda en trygg, miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska.
verksamhetsförklaring
Brev från Pingvinen.
VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN
Välkommen till Förskolan Ekorren
FÄRGER Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar kunskap genom.
Reggio Emilia.
Brev till Svalans föräldrar april 2013
Ett temainriktat arbetssätt
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
BABBLARNAS FÖRSTA LÅT Hämtad från Youtube.
Ta ställning och handla!
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Välkommen till Skogsduvans föräldramöte!
Välkommen till Sunnanängs föräldramöte hösten 2014
Fritidshemmet Hästens. Vision En formulering av ett mål som skall upplevas som utmanande, stimulerande och utgöra en gemensam färdriktning, i första hand.
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
En dag på. Läser en bok Bygga med tågbanan Rita Mysan – rollekar Lyssnar på musik eller en saga på CD:n Väver Syr Praktiska hyllan; tvätta golv, skruva,
Informationsmöte Furulidsskolan VÄLKOMNA! Furulidsskolan - med målet i sikte -
och tankar har lika mycket värde som vuxnas.
Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling. Förskolan skall lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling.
Vi upptäcker hur bollarna rullar. Idag tog vi med oss plankan och bollarna ut. Blir det någon skillnad? Hur rör vi oss med tjocka kläder och vantar på?
Välkommen till Skogskällan
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Vilken betydelse har miljön för barns lärande och utveckling?
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
En arena för lek och kompisskap
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Det vi vet Barn utvecklar språk; talat-, skrift-, kropps- och teckenspråk i samspel med sin omgivning och möten med den andre.
Välkomna till Blackebergsskolan, förskoleklasserna och Rävlyan.
Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Sege parks förskola våren 2016 Utvecklingsområde Miljö Material Alla barns rätt till stöd 1.
VÄLKOMNA TILL MYGGANS FÖRÄLDRAMÖTE
INFORMATION OM FÖRSKOLEKLASSEN På Ekebyhovskolan har vi förskoleklassverksamhet varje dag. Vi startar dagen 8.15 med samling och avslutar skoldagen ca.
VERKSTAN PÅ LILLSTIMMET AKTIONSFORSKNING 07/08. AKTIONSFORSKNING LILLSTIMMET Skapande verksamhet VAD VI GÖR Promenad Sångsamling Hallen Blöjbyte Fri lek.
Stockholm stad Förskoleundersökning 2013 Skarpnäck stadsdel.
Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017.
Välkomna till styrd helpdesk: Lek
Funktionell kvalitet VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE OCH PEDAGOGISKA PROCESSER.
Föräldramöte Välkomna!.
Välkomna till styrd helpdesk: Skapande
Barnkonventionen i förskolan
Välkomna till styrd helpdesk: Skapande
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Familjen Alm s dag.
Etik & moral.
Verksamhetsbeskrivning
Helhet och allsidighet
”Ester Arg och Daisy Galej” och Babblarna
”Förskolebarnens röst”
Välkomna till informationsmöte på Järla skola
Presentationens avskrift:

Välkommen till Nyckelpigans föräldrarmöte Vi som arbetar på nyckelpigan är Batol, Kristin & Veronica

Ta vara på barnens känsliga perioder  Pedagogiken inom Montessori bygger på barnens egen utveckling, Maria Montessori visste det varje förälder redan vet nämligen att barn är nyfikna av naturen, fulla av nyfikenhet och upptäckarglädje samt ivgriga på att kunna lära sig nya saker. Maria Montessori upptäckte även att barnens intressen varierar med ålder och intressen.

Så här ser ett Montessoripass ut.  Vi övar på finmotoriken där bla pincettgreppet ingår. vi övar väldigt mycket koncentrationen och att bli självständiga som tex: Klä på sig själva, skrapa tallriken själv, våga prata med andra barn i tex samlingen.

Här går vi på promenad.  Vi övar på grovmotoriken genom att promenera, gå på ett led, klättra. Vi vill också synas med våra fina västar.

Här övar vi på samspel tillsammans med våra kompisar.  Vi övar med barnen att dom ska bli mer sociala med att våga prata och visa sina känslor, vi har som regel på förskolan att alla barn ska få vara med och leka med alla, att kunna dela med sig av leksakerna och vänta på sin tur.

Här har vi vilan  Här har vi en vilostund för kroppen så den kommer ner i varv

Hjälpa sig själva att bli självständiga  Vi tränar dagligen barnen på att slänga sina egna blöjor och klä av sig själva därmed lära sig att ta ansvar för sina egna saker.  Vi har även börjat med tygblöjor på barnen syftet med dessa är att barnen själva ska lära känna efter när dem behöver gå på toaletten/ pottan.

Röris/ Rythmik  En gång i veckan har vi röris eller rythmik som vi kallar det då barnen rör sig till musik och på så sätt övar upp sin grovmotorik, balans lär känna sin kropp bättre.  Att gå upp och ner för trappor inomhus och utomhus med lite vägledning av pedagogen gör att barnen blir mer och mer självständiga och blir mer stadiga.

Här äter vi lunch och mellanmål Vi använder alltid porslinstallrikar och småglas gaffel och knivar

Lässtund hos oss  Mål från Lpfö-98;  Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling.  Förskolan ska lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling och uppmuntra  och ta till vara barnets nyfikenhet och intresse för den skriftspråkliga världen.

Mål från Lpfö-98; Förskolan ska ge barnen stöd i att utveckla en positiv uppfattning om sig själva som lärande och skapande individer. De ska få hjälp att känna tilltro till sin egen förmåga att tänka själva, handla, röra sig och lära sig dvs. bilda sig utifrån olika aspekter såsom intellektuella, språkliga, etiska, praktiska, sinnliga och estetiska ” Jag kan själv!”

Vi hoppas på en härlig höst tillsammans med er och era fina barn!