Hållbar Utveckling. Här är fem punkter om vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling är när man tar ansvar så att det inte äventyrar framtiden för.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vet du om att klimatet förändras?
Advertisements

Vindkraft i Norrköpings kommun
Av: Almir, Martin, Ismail, Edvin
Fossila bränslen och växthuseffekten
Vill du bli ett energigeni?
Energiomvandlingar, energislag och energikällor
Europaparlamentariker
Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi
Vi står i dag inför en av vår tids största utmaningar –
Är det möjligt att göra Replot självförsörjande med
Vad är orsaken till problemet?
Ex på aktuella projekt Stentjärnåsen, Härjedalen, Wallensten
Energi!.
Energiformer och energikällor
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el? Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning och el Jämföra kostnaderna och miljöpåverkan.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Energiteknik Teknik direkt s
EARTH HOUR Vi har arbetat med energi och hållbar utveckling. Tillsammans har vi gjort ett energiträd som berättar var ifrån vi får vår energi, vilket.
Vindkraft i Kalmar Län Wang Zhi Åsa Westrin Klimatresan.
Vattenkraft.
Världen Vart är på väg??? vädret. ”Klimatförändringarna är nog naturliga.” ”Såren i naturen läker utan att det blir ärr.” ”De hittar säkert på något som.
1 Energi en del av världspolitiken 20 % av jordens befolkning förbrukar 80 % av energiresurserna. Världens energibehov ökar. Kampen.
1 REPAP Renewable Energy Policy Action Paving the way towards 2020 EU-projekt som i Sverige drivs av SERO
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Energikällor.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF och energi – strategi och leveranser.
Av: Elin, Alva, Emilia, Joel och Rasmus
Geografi Naturresurser, hållbar utveckling och befolkningsfördelning 1.
Energiförsörjning.
Klimathotet Krympt global ekonomi - med 51 tusen miljarder kronor Svåra översvämningar (höjda havsnivåer) Vattenbrist, torka, ökenutbredning Oförutsedda.
Vind, vatten och jord
Allt vi gör ska hålla i längden NLL:s energi och miljödag 2009.
Var finns energi på jorden? På vilka sätt utnyttjar vi jordens energi?
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRFs Energistrategi SERO:s Energiseminarium Carl Wachtmeister Ordf Energiföretagande o miljöutskottet.
Energiteknik Teknik direkt s
VINDKRAFTEN I FINLAND SLC:s vindkraftsseminarium i Helsingfors Esa Härmälä Överdirektör Arbets- och näringsministeriet.
TURBINEN Används i vattenkraftverk, kärnkraftverk, jetmotorer och förbränningsverk Nyckelord: turbin, rotera, energi, kraft, driva,
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Miljöutvecklingsdagar 2008 Klimat, miljö och energi Regionala enheten.
Varför?.
Vår hållbara skola. Vi kommer att ta upp: Grön el Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning av vatten och el Vad vi har valt.
Hållbar utveckling.
Naturresurser En resurs från naturen som vi kan använda oss av.
Solen ger oss energi -Energin vi får från solen räcker för att täcka världens behov flera tusen gånger om, men då måste två problem lösas. 1. Vi måste.
Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna.
Vad minns du från förra lektionen?
Grupp : Arvid och gänget
Hållbar utveckling Den mesta el vi använder kommer från icke förnybara energikällor, t.ex. olja och kol. Det innebär att tillgången på kol och olja minskar.
En inledning till pararbete i åk 8
Energi och energikällor
Energi Åk
Syfte: Att utveckla förmågan att värdera dina val och handlingar utifrån H E M Kunskapskrav: Konsekvensförståelse för att kunna göra smarta val samt kunna.
Vad är energi? Åsa Kallebo, Stenungskolan, Stenungsund –
1700-tal Industriella revolutionen kom med industrier, folk flytta från landsbygd till stad.
Samhälle Tätort invånare + närområde Välj energiförsörjning Dokumentera Beskriv enligt listan (Punkt 1-7 på nästa sida) Motivera val och icke-val.
Miljö Ekonomiska Sociala
Elåret Finsk Energiindustri.
Berätta om KomTek vad vi göra och vilka vi är
Vi kan påverka vår energianvändning ENERGIFAKTA.
Hållbar utveckling.
Den här presentationen går igenom hur energin, klimatet och tillväxten hänger ihop. Den beskriver hur utsläppen globalt sett har ökat kraftigt de senaste.
Klimat och miljö.
De globala målen Skulle kunna prata om detta hela dagen. Överlevnadsfrågor, men ger också möjligheter till nya affärer. Det händer mycket och utvecklingen.
Solenergi.
Cirkulär ekonomi ”Den enes avfall är den andres skatt.”
Vilka är vi och vad vi gör
Miljönyttan vid upphandling: Transport- & avfallsemballage
DET BLIR VARMARE PÅ JORDEN VARFÖR? VAD SPELAR DET FÖR ROLL?
ENERGI Solen driver oss Den del av solensstrålning som når Jorden strålar ut igen som värmestrålning. Innan dess har solstrålningen gett energi till livet.
Presentationens avskrift:

Hållbar Utveckling

Här är fem punkter om vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling är när man tar ansvar så att det inte äventyrar framtiden för våra barn. Hållbar utveckling är att man ska göra sina fotspår på jorden mindre t.ex sortera sina sopor i stället för att slänga dom i naturen. För att få en hållbar utveckling och få energi finns t.ex vindkraftverk som inte tar slut när man använder dom, Vattenkraft som inte heller tar slut och är förnybart som vindkraftverk. Det kallas för förnybara energikällor. För att påverka för att få en hållbar utveckling ska man åka mindre bil och åka mer kollektivtrafik, se till att inte några apparater står på standby och släcka lamporna i rummen man inte är i. Om man måste åka bil så kan man åka el-bilar som går på grön el.

Solceller Intresset för de nya energislagen t.ex solceller har ökat kraftigt sedan början av 90-talet och förnybar energi är nu den marknad som har snabbast tillväxt. Med ökande miljöproblem och stigande energipriser blir solenergi allt viktigare för både småhusägare och kommunala och privata fastighetsägare och energibolag. Solenergi vinner i längden och är självklart inom en rad olika användningsområden. Solstrålningen kan användas för att skapa både värme och elektricitet. Det sker med minimal miljöpåverkan.

Vindkraftverk

Man har under många år utnyttjas vinden för att driva olika arbeten och maskiner. Vindkraftsindustrin växer snabbt. Vindkraft är en förnybar energikälla och den ger 8% av den energi vi använder i dag. I Sverige finns det 3048 vindkraftverk. De är installerade på 5425 MW var. Vindkraften drog igång på allvar i slutet av 70-talet.

Sveriges fem viktigaste naturresurser De fem viktigaste naturresurserna är järnmalm, skog, vatten,vind och sol.

Av: Ajla, Gustav, Kevin, Noah och Siri